• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    IKA: Ne, to, co jsem myslela, byla taková tabulka, ve které byl rozepsán i obsah jednotlivých kalíšků.
    IKA
    IKA --- ---
    mne ten odkaz s porovnanim funguje (ak teda myslite tento), tak mozno to bol len nejaky vypadok..
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    JANIEN:
    GABBIANO: Supr díky!
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    KACHNIK: Maly mooncup je velikosti mezi malym a velkym ladycupem
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KACHNIK: Já jsem si zjišťovala velikosti (to ještě ten odkaz na nástěnce fungoval) a mám dojem, že největší je Yuuki http://www.yuuki.cz/cz/menstruacni-kalisek/ a Fleurcup http://fleurcup.com/default-en.html. Já jsem si koupila Yuuki a zkušenosti jsem popisovala níž. Nemám srovnání, tak nevím, jestli by mi jiný fungoval líp.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    GABBIANO:
    NIGHTFURY: To je dobrý vědět, radši se pojistím.
    RENNFRI:
    JANIEN: Cenově koukám vyjdou nastejno. Je nějaký rozdíl ve velikosti? Po dětech se spíš bojím, že mi budou všechny malé...
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    RENNFRI: Tohle bude asi opravdu individualni, ja chtela napsat presny opak..
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    KACHNIK: po vyzkoušení mooncupu a ladycupu doporučuji ladycup, pokud ti je přes cca 25 jdi do toho většího
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KACHNIK: Pokud to máš opravdu hodně silné, je to, jak píše GABBIANO na častější vylévání a jištění se vložkou.. Ale jestli jen "silnější" nebo normální, měla bys být bez problému jen s kalíškem :)
    Sama mám zatím první, takže srovnání veškeré žádné, koupila jsem si menší Yuuki a jsem spokojená. Asi nejlepší je podívat se na stránky všech těch typů a vybrat si, který se ti zdá nejsympatičtější, případně filtrovat tady v auditku. Obecně doporučují v případě, že si nejsi jistá velikostí, koupit větší a kdyby byl moc velký, nechat ho na "později" (po porodu nebo na vyšší věk) a dokoupit menší.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KACHNIK: Ale pozor! Myslím, že velice malé procento z nás s hodně silnou menstruací to během těch silnějších dnů kombinovat prostě musí. Já jsem doufala, že to jsou jen začátečnické problémy, ale po cca 3 cyklech už si nedělám iluze. Jsou dny, kdy ho musím vylévat po dvou hodinách a jelikož nemám možnost si pokaždé vlézt do sprchy, většinou trochu proteče. Takže bilance u mě je tak 3 dny jen tak, 2 dny v kombinaci s vložkou. Dřív jsem kombinovala s vložkami v těchhle dnech tampóny, kterých teď za celý cyklus tak 2 krabičky ušetřím.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Díky, to zní skvěle. Přemýšlím o tom celkem vážně. Po zavedení IUD mám menzes častějc a silnější, takže velká spotřeba vložek, opruzeniny... :/. Vložky látkový bych zase neskousla a nejspíš i protekla, Jen se bojím aby to nebyly vyhozený prachy. Nevím jestli je víc typů, na co si dát pozor. Odkaz se srovnáním kalíšků tady na nástěnce nefunguje. V bráně k dětem jich je v nabídce asi patero tak nevím který vybrat.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KACHNIK: Dá se nosit pořád, stačí jen jeden (při "výměně" se vypláchne a před novou menstruací vyvaří) a když je správně zavedený, není potřeba už s ničím kombinovat :) Správné zavedení a snadné vyndání se průměrně nešikovný člověk (třeba já) naučí tak napotřetí.
    Já osobně ho čistím cca dvakrát až třikrát denně, ideálně ve sprše, protože pak se nemusím bát, že se nějak vylije nebo tak.. Přetekl mi za čtyři cykly přesně jednou a to bylo v nejsilnější den po dvanácti hodinách, kdy jsem na něj zapomněla.
    Zkus to, za sebe říkám, že už nechci nic jiného :)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    No toto! Cokoliv se mi honí hlavou, na to najdu na Nyxu klub :). Máte někdo zkušenosti s pohárky z nabídky brány k dětem? Např. http://www.branakdetem.cz/menstruacni-poharek-keeper.htm http://www.branakdetem.cz/menstruacni-poharek-lady-cup-limitovana-edice-tyrkys.htm. Pochopila jsem správně, že stačí jeden? Dá se nosit i na ven nebo na noc nebo se kombinuje s vložkou?
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    tak jsem dnes koupila modrý lunette v kotvě, trochu mě mrzí, že neměli ty červené/růžové/oranžové (ty víc holčičí barvy), tak jen doufám, že nebudu litovat...
    LILY
    LILY --- ---
    AETHER: já jsem teď zase po střídavém používání mooncupu a ladycupu došla k závěru, že mám raději ladycup. :) Líp se vyndává a míň protýká.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    ANDR3_I: super, zajdu se tam podívat...
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    SINSEMILLA: ja svoji barevnou lunette koupila (na neci doporuceni tady) v Kotve v prizemi v nejakem bio obchudku (Bioo nebo tak nejak), da se to objednat i online, ale ja si to chtela nejdriv prohlidnout a osahat :D
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    předtím jsem měla modrý ladycup z brány k dětem, nevíte kdyžtak jestli někde v praze mají ty barevné lunette? nějak se mi víc líbí než ty průsvitné a měla bych z toho větší radost..
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    mám dotaz - chystám se teď pořídit náhradu za rozkousnaý ladycup a myslím, že CORIOLANUS tu psala, že jí víc vyhovuje lunette. a teď já váhám, jestli si objednat přes net barevný lunette nebo skočit tady do bioobchodu pro ladycup, s kterým jsem byla celkem spokojená, i když na začátku MS trochu protekl, ale menstruovala jsem s ním pouze jednou, tak to asi nedokážu moc posoudit.. co myslíte?
    AETHER
    AETHER --- ---
    AETHER: Tak jen pro info, po vic jak pul roce stridaveho uzivani s mooncupem jsem dosla k tomu, ze mam yuuki snad i radeji, naucila jsem se s nim manipulovat tak, ze se rozvine bez problemu, a najisto a snaz se v nem zrusi podtlak, i kdyz nedosahnu na kraj. A lepe se cisti, v mooncupu se mi spatne proplachuji ty otvory, u yuuki je to v pohode, navic ta velka velikost je takova zaruka, ze i kdybych se nekdy dostala do situace, ze cely den neni vhodna prilezitost na vymenu, vydrzi to:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam