• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KAROLKA
    KAROLKA --- ---
    Poslední dobou mám taky s kalíškem problém- mám MeLunu myslím S a přijde mi, že časem nějak hodně změknul, takže mám vždycky celkem dost práce s tím, aby se otevřel, vůbec se mu nechce tak s ním musím různě kroutit a myslím, že se pak ani nevytvoří ten podtlak.Kalíšek pak protéká. Nestalo se Vám to taky někomu?Dřív to bylo v pohodě, tak nevím, jestli mám koupit novej nebo dělám něco blbě, mám ho zatím asi 2 roky.
    DIVA
    DIVA --- ---
    jsem čerstvou nositelkou nehormonálního nitroděložního tělíska a vypadá to že se budu muset vzdát kalíšku. nevím čím to přesně vlastně je (jestli tou intenzitou, těžko soudit) ale kolem kalíšku se děje něco jako splav :/ kdybych to tušila..
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    GABBIANO: Můžeme si podat ruce, až na to že já mám mozek zatím jenom vykojenej :/. Jdu tlouct hlavou o stěnu...
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    BRUSINKA: Ehm, už vím, v čem byl problém. Spletla jsem si nástěnku se záhlavím. Odpusťte sklerotické babce. :D
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KACHNIK: já jí mám na nástěnce hned pod anketou, je poměrně nepřehlídnutelná. tady prtsc:
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    BRUSINKA: http://afriska-engl.de.tl/Different-brands-and-sizes.htm tento odkaz mi nefunguje ani ve firefoxu ani v chromu... Je ještě někde nějaká tabulka?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    GABBIANO: ta tabulka je normálně na nástěnce, aspoň mně se zobrazuje. jednotlivé rozměry a v posledním sloupci objem.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    IKA: Ne, to, co jsem myslela, byla taková tabulka, ve které byl rozepsán i obsah jednotlivých kalíšků.
    IKA
    IKA --- ---
    mne ten odkaz s porovnanim funguje (ak teda myslite tento), tak mozno to bol len nejaky vypadok..
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    JANIEN:
    GABBIANO: Supr díky!
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    KACHNIK: Maly mooncup je velikosti mezi malym a velkym ladycupem
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KACHNIK: Já jsem si zjišťovala velikosti (to ještě ten odkaz na nástěnce fungoval) a mám dojem, že největší je Yuuki http://www.yuuki.cz/cz/menstruacni-kalisek/ a Fleurcup http://fleurcup.com/default-en.html. Já jsem si koupila Yuuki a zkušenosti jsem popisovala níž. Nemám srovnání, tak nevím, jestli by mi jiný fungoval líp.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    GABBIANO:
    NIGHTFURY: To je dobrý vědět, radši se pojistím.
    RENNFRI:
    JANIEN: Cenově koukám vyjdou nastejno. Je nějaký rozdíl ve velikosti? Po dětech se spíš bojím, že mi budou všechny malé...
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    RENNFRI: Tohle bude asi opravdu individualni, ja chtela napsat presny opak..
    RENNFRI
    RENNFRI --- ---
    KACHNIK: po vyzkoušení mooncupu a ladycupu doporučuji ladycup, pokud ti je přes cca 25 jdi do toho většího
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KACHNIK: Pokud to máš opravdu hodně silné, je to, jak píše GABBIANO na častější vylévání a jištění se vložkou.. Ale jestli jen "silnější" nebo normální, měla bys být bez problému jen s kalíškem :)
    Sama mám zatím první, takže srovnání veškeré žádné, koupila jsem si menší Yuuki a jsem spokojená. Asi nejlepší je podívat se na stránky všech těch typů a vybrat si, který se ti zdá nejsympatičtější, případně filtrovat tady v auditku. Obecně doporučují v případě, že si nejsi jistá velikostí, koupit větší a kdyby byl moc velký, nechat ho na "později" (po porodu nebo na vyšší věk) a dokoupit menší.
    GABBIANO
    GABBIANO --- ---
    KACHNIK: Ale pozor! Myslím, že velice malé procento z nás s hodně silnou menstruací to během těch silnějších dnů kombinovat prostě musí. Já jsem doufala, že to jsou jen začátečnické problémy, ale po cca 3 cyklech už si nedělám iluze. Jsou dny, kdy ho musím vylévat po dvou hodinách a jelikož nemám možnost si pokaždé vlézt do sprchy, většinou trochu proteče. Takže bilance u mě je tak 3 dny jen tak, 2 dny v kombinaci s vložkou. Dřív jsem kombinovala s vložkami v těchhle dnech tampóny, kterých teď za celý cyklus tak 2 krabičky ušetřím.
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    Díky, to zní skvěle. Přemýšlím o tom celkem vážně. Po zavedení IUD mám menzes častějc a silnější, takže velká spotřeba vložek, opruzeniny... :/. Vložky látkový bych zase neskousla a nejspíš i protekla, Jen se bojím aby to nebyly vyhozený prachy. Nevím jestli je víc typů, na co si dát pozor. Odkaz se srovnáním kalíšků tady na nástěnce nefunguje. V bráně k dětem jich je v nabídce asi patero tak nevím který vybrat.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    KACHNIK: Dá se nosit pořád, stačí jen jeden (při "výměně" se vypláchne a před novou menstruací vyvaří) a když je správně zavedený, není potřeba už s ničím kombinovat :) Správné zavedení a snadné vyndání se průměrně nešikovný člověk (třeba já) naučí tak napotřetí.
    Já osobně ho čistím cca dvakrát až třikrát denně, ideálně ve sprše, protože pak se nemusím bát, že se nějak vylije nebo tak.. Přetekl mi za čtyři cykly přesně jednou a to bylo v nejsilnější den po dvanácti hodinách, kdy jsem na něj zapomněla.
    Zkus to, za sebe říkám, že už nechci nic jiného :)
    KACHNIK
    KACHNIK --- ---
    No toto! Cokoliv se mi honí hlavou, na to najdu na Nyxu klub :). Máte někdo zkušenosti s pohárky z nabídky brány k dětem? Např. http://www.branakdetem.cz/menstruacni-poharek-keeper.htm http://www.branakdetem.cz/menstruacni-poharek-lady-cup-limitovana-edice-tyrkys.htm. Pochopila jsem správně, že stačí jeden? Dá se nosit i na ven nebo na noc nebo se kombinuje s vložkou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam