• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    XMARGE: Takze vylevas pri kazde navsteve wc nebo jak casto? U nas snad ani invalidni wc neni :-(
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    RENFRI: s velikostí neporadím, zatím se mi doma válí ten menší, po produ jsem MS ještě neměla (taky budu muset asi řešit větší velikost). Dalo by se to trochu posoudit dle povolenosti pánevního dna - pokud cítíš, že je volnější než před porodem (já to třeba cítím dost), volila bych tu větší velikost (ale bacha na to, že každá značka má tu větší a menší velikost jinak velkou). Běhat a plavat není problém, vyvařovala jsem pokaždé jen po menstruaci, v práci jsem chodila na invalidní WC, na veřejných záchodcích jsem jen vytřela toaletním papírem, navlhčila vodou z flašky (aby se líp zandaval) a zadnala. Slipovku jsem nosila vždycky i mimo MS, takže i při kalíšku jsem jí používala.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NIGHTFURY: Jsem rok po porodu, takze mozna asi vetsi, co... diky za rady, kazdopadne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RENFRI: pokud dobre sedi, vubec o nem nevis, da se s nim behat, jezdit na koni, plavat.... sedi tak, ze n nej taky ke konci menstruace zapominam :) proste o nem nevis

    pokud neni v kabince umyvadlo, lze ho otrit toaletakem a poradne umyt az vecer doma, pripadne chodit na invalidni zachody, tam byva umyvadlo v dosahu od misy
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    NIGHTFURY: A tím zavedením u čištění myslím zavedení na začátku menstruace, samozřejmě. Ne před každým zavedením :)
    LAURA
    LAURA --- ---
    RENFRI: já jsem využila téhle akce http://www.yuuki.cz/cz/menstruacni-kalisek/ a koupila si velký i malý. Což bylo dobře, protože je používám oba dva, z toho malý o dost víc než velký, což bych netipovala, vzhledem k tomu, že mám dítě.. Pokud dva nechceš, zvažovala bych podle toho jaké používáš tampony, jetli velké a máš silné krvácení, spíš bych šla do velkého kalíšku. Ale co ti skutečně vyhovuje zjistíš až teprve vyzkoušením... Běhání i jiný sport včetně plavání je zcela bez problémů. Dezinfikuji jednou vždy po skončení menstruace. Na veřejném WC používám vlhčené ubrousky, slipovku nenosím. :)
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    LAURA: Jasně, že ne. Ale pokud někdo používá látkové vložky jen proto, že je to podle něj ekologičtější než vložky jednorázové, možná by mu kalíšek z toho ekologického hlediska vyhovoval mnohem víc :)

    RENFRI: Jak poznat velikost těžko říct, přece jen jsme každá jiná :) obecně se radí, pokud nevíš, koupit větší, který případně upotřebíš časem a kdyby byl moc velký, pořídit si i menší..
    Dá se s tím dělat úplně všechno, vyváří/desinfikuje se vždy mezi cykly (já ho čistím po skončení menstruace a pak hlavně před zavedením). Slipovku nenosím a zatím se mi stalo přesně jednou, že by to byla chyba (a to jsem měla kalíšek asi 18 hodin v kuse, protože jsem na něj zapomněla) - z toho plyne, že nemusíš zas tolik řešit, co na veřejném WC, pokud nemáš krvácení hodně silné, mělo by bohatě stačit kalíšek vylít ráno a večer doma. Já sama to dělám ve sprše, protože jsem trochu nešikovná a když se mi vylije, vůbec to nevadí.
    Používám kalíšek už skoro rok a neměnila bych zpátky za tampony ani za nic :)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    Zdravim, zacinam premyslet o kalisku, neco jsem nacetla, ale pripadam si porad na zacatku, jak poznam, jakou si mam vybrat velikost? Proste to zkusit koupit? Da se s nim behat bez problemu? Jak casto se musi desinfikovat, jak to delate v praci/na verejnem WC, kde neni v kabince umyvadlo? Nosite k nemu stejne slipovku nebo vubec? A prosim, nerikejte mi, at filtruju, procetla jsem si to a stejne se na to chci znovu zeptat... dekuji :-)
    LAURA
    LAURA --- ---
    NIGHTFURY: kalíšek taky není řešení pro každého..
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    LAURA: Silně ekologicky zaměřené by se měly podívat na info ke kalíšku :))
    LAURA
    LAURA --- ---
    KETHAMINA: pokud vím, tak to používají třeba ženy s alergickými reakcemi na vložky. Nebo silně ekologicky zaměřené.. holt každá věc má svojí cílovku, spousta lidí se třeba podivuje že někdo ve 21 století používá látkový plíny, spoustě lidí to připadá naprosto normální.. ,))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Já vím od babičky, že dřív se něco podobného používalo za války, mělo to kapsu, jak vycpavka do push-upky a dovnitř se vkladala vrstva dle síly menses. Jen mi to v 21 soleti překvapilo.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    JANIEN: po porodu potřebuješ vložku mnohem větších rozměrů a měníš v podstatě pokaždý, když jdeš i na malou potřebu. Já jsem lehce ekologického smýšlení, ale tohle bych nepoužívala.. Dost by mi vadilo to neustále zapírat, máčet ve vodě a pak se v tom krvavým slizu hrabat. Kalíšek je naprosto jiná liga, vložky když, tak jednorázový..
    JANIEN
    JANIEN --- ---
    KETHAMINA: Uz vic jak rok pouzivam velmi spokojene kalisek, protoze vlozky se mi hnusi. Mam pocit, ze po 10 minutach je ta krev z nich citit na dalku, nebo minimalne ja ji citim. Obzvlast v lete... Nedovedu si predstavit, ze bych neco takoveho jeste mela po vymene uklidit do kabelky. Jedine plus je, ze to neni plastove, takze mozna tesne po porodu?
    LILY
    LILY --- ---
    ARQANA: mně to taky pár měsíců po porodu protékalo. Měla jsem doma Ladycup, který právě po porodu protékal, tak jsem k němu z tohoto důvodu dopořídila Mooncup, který po několika měsících testování taky furt protékal, tak jsem je opět vystřídala a s překvapením jsem zjistila, že mi Ladycup protýkat přestal (až na občasné výjimky). Tak nevím, jesli to bylo tím porodem nebo nějakým úplně jiným důvodem, každopádně je dost pravděpodobné, že to časem přestane samo.
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    GIDDY: no určitě ne opakovaně... slyšela jsem od jedné uživatelky mooncupu, že si koupila ač po porodu tu menší velikost a funguje to. ale nevím, je to dost velká investice, tak sonduju...
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ARQANA: nemuzes mit ucpane ty dirky?
    ARQANA
    ARQANA --- ---
    Potřebovala bych poradit - mám LadyCup a Mooncup po porodu tu větší velikost, ale oba mi protékají, přestože je zavádím dobře (obkroužím a tak), nějaká rada? Mám si koupit jinou velikost/tvar/značku?
    LAURA
    LAURA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam