• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    SARULI: upřímně, myslím si, že když vybereš náhodně losem, bude to jedno. Fungují všechny na stejném principu, ať je velký jak chce, zavedený ho v podstatě necítíš, a když to nemáš s čím porovnat, nevíš, zda by ti jiná značka/typ vyhovovala lépe. A vzhledem k tomu, že jsme každá trochu jiná, zkušenosti druhých jsou velmi užitečné, ale ne naprosto směrodatné.

    Já osobně mám několik kritérií podle kterých se dívám na různé značky. Moji favoriti pak jsou s ohledem na úhel pohledu různí:
    ekologičnost (mooncup)
    celkový dojem (lunette, fleur)
    lokální výrobek (lady cup, Yuuki)
    design (fleur)
    Tvrdost - to jsem si řekla že je nějaká reklamní blbost a neřešila.
    Cena - též neřeším. Je to věc na X let a kdybych měla počítat, kolik jsem si v životě koupila kravin, které jsem pořádně nevyužila, kalhot, do kterých jsem nikdy nezhubla, věci, co jsem půjčila a tak o ně přišla atd. došla bych k mnohem větší částce, než kdybych si koupila kalichy všechny. Takže jestli zaplatit o 150 víc nebo míň mi u prvního kalíšku nepřijde nijak zásadní (Jó, až spálím svůj třetí, čtvrtý, budu třeba mluvit jinak :)

    Abych to shrnula :)
    Z tabulek se stejně nedá vyčíst všechno, nejdůležitější tedy je...jít do obchodu/e-shopu a prostě se rozhodnout. Tím nechci nijak zpochybnit různá erudovaná srovnání...jen si myslím, že funkčnost je mnohem více daná uživatelkou (jejím tělem a správnou manipulací) než milimetrem materiálu sem či tam.
    SARULI
    SARULI --- ---
    Prosím, je tu někdo, kdo ví, jak od sebe rozeznat Classic a Soft Yuuki? Případně porovnat s Classic a Soft Melunou? Ve větších velikostech. (Ty malé bývají tužší samy o sobě.)

    Snažím se nějak zorientovat, prošla jsem snad už všechny srovnávací tabulky kalíšků na netu, specifikace, diskuze v češtině...
    Někdo tvrdí, že je Yuuki měkký a špatně se rozvinuje, další, že je moc tvrdý, takže s erozeskočí dřív, než ho dotyčná stačí zavést, kam by ráda... a tahle tabulka: http://menstrualcups.files.wordpress.com/2010/08/www-clothpads-org_cupcomparison_8-11-11_5.png ho taky řadí spíš k měkkým, s poznámkou, že je to "old" - ale old jsem nikde jinde na netu nenašla, nějaký starší typ a novější typ...

    Kdyby mi bylo třicet, tak si jich nakoupím klidně víc na vyzkoušení, s tím, že je časem nějak postupně povystřídám a využiju. Ale je mi šestačtyřicet, tak abych si v rámci zákona schválnosti velkými nákupy na menstruaci tak leda nepřivolala předčasný přechod...
    SARULI
    SARULI --- ---
    QUORRA: Tak by měl být spíš tužší než měkčí. (Radši bych ten tužší.) Máš srovnání s nějakým jiným? Názoryna tuhost/měkkost Yuuki se v diskuzích všude na netu tak hodně liší... A nebo mám v profilu mejl, můžeš mi, kdyžtak, napsat na něj. Ale odpovím až večer po práci. Děkuju.
    SARULI
    SARULI --- ---
    A už jsem i to fórum našla, až dodělám, co musím zítra odevzdat hotové, tak si je pročtu.
    SARULI
    SARULI --- ---
    CAMELLA: Díky, fórum pro nováčky jsem chvíli zkoušela hledat, nenašla, tak šla rovnou sem, řekla jsem si, že nejsem na netu první den, abych neuměla v diskuzi najít tlačítko "reply" - jak vidno, neumím. :-)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    SARULI: klikneš na ikonku -->odpovedet
    doporučuju pročíst forum pro nováčky, vše tam zjistíš.
    SARULI
    SARULI --- ---
    Kruci, jak to tam dáváte, že tam máte odkaz na komentář, na nějž odpovídáte? :o)
    SARULI
    SARULI --- ---
    Snad odpovídám správně, ráda bych se zeptala Quorry, jestli nabídka většího Yuuki ještě platí a jestli je to Yuuki Classic, nbeo Soft.
    Pořídila jsem si Melunu XL soft, naostro ještě neozkoušená, ale mám obavu, že je měkká až příliš. Tak uvažuju, že bych k tomu něco tužšího...
    GALTHEA
    GALTHEA --- ---
    OTOME: zkus treba fleurcup, mensi. a mam i vetsi, kvuli kapacite (myslim ze zatim vede) a je to bez problemu, ale pro jistotu.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    XMARGE: užší a delší - to splňuje i moje milovaná Meluna M (střední)
    OTOME:
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    OTOME: Po porodu jsem měla prvních asi tři menstruace tak silný, že mi tampon normal (ob) vydržel tak 2 hodinym pak protekl. Pak jsem koupila Lunette ten větší a při stejný intenzitě MS mi kalíšek vydržel asi 4 hodiny, pak jsem ho pro jistotu vyndavala, byl plný.
    Takže kup užší, ale delší kalíšek - což podle tabulky na nástěnce vypadá na Diva cup vel. 1. Já mám zkušenost jen s Mooncupem B (ten jsem nosila před porodem, po porodu mi vyjíždí, mám ochablé svalstvo) a Lunette vel. 2. (ze začátku vyjížděl, ale postupně se mi zpevňuje svalstvo a při poslední MS jsem ho v mezičase ani nemusela už zatlačovat zpět).
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    BEBEBE: včera už mi dorazil k našim, až si ho vyzvednu, tak poreferuju. objednávala jsem velikost S, předtím jsem měla esko ladycup, kterej je ještě menší a stačil.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Já bych ho taky chtěla už konečně zkusit a líbí se mi ta cenová nabídka od Luno. Objednávala jsi ho už? Vybírala jsi nějakou velikost? Protože v tom docela tápu...měla bych tendence si vybrat nejmenší (nerodila jsem), ale zas se bojím protékání...
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    Luno kalisek vypada skoro jak Lunette, i ten design krabicky je dost napadne podobny :)
    značek je jak máku, tak jen kdy už to bude k dostání normálně v drogerii...
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    NIGHTFURY: chm, inzerujou tam nějakej kalíšek jménem jasmine, na obrázku maj ladycup a na jejich stránkách neni žádnej. to je nějaký divný :)

    ale našla jsem ještě jednu slevu na to Luno. koukám, že v tabulce ho nikdo nemá napsanej, ale asi to prubnu. http://www.nakupvakci.cz/cs/menstruacni-kalisek-luno/
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: http://nebeslev.cz/?ProductId=4357 Ale s touhle značkou nemám zkušenost (mám yuuki).
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    DLOUHA_POTVORA: http://nebeslev.cz/?ProductId=4357 Ale s touhle značkou nemám zkušenost (mám yuuki).
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: to nevím, já mám yuuki ještě z doby, kdy nebyl soft. Tedy mám asi classic. A přijde mi měkký tak akorát, ani moc, ani málo.
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    CAMELLA: to vypadá hodně v pohodě. a nevíš jakej je rozdíl mezi soft a classic? doteď jsem měla ladycup, na kterej jsem si úplně zvykla a neechci, aby to byl moc velkej rozdíl.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    CAMELLA: (350 i s poštovným a ten prodejce je "tvardel". Kdysi jsem od něj přes aukro kupovala pro sebe a asi další 4 lidi a byl velmi ochotný a i nějakou slevu nakonec dal, jeden kalich pak vyšel asi na 150 nebo tak něco..)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam