• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LADY_LEIA: Ty brďo, tak to jsou dobré zprávy! Já si taky myslím, že kontinuální braní antikoncepce by bylo lepší, ale ta moje současná to prostě nějak neudrží, zkusila jsem to za ta leta tedy jen asi dvakrát a pokaždé jsem to stejně dostala. Zeptám se doktora, jestli by mi nepředepsal tuhle. Akorát se bojím, že mi nesedne, jako se mi to stalo s mojí první Yadine. Čím je ta Jeanine výjimečná? A nechápu, proč mi doktor víc neporadí :( Jediný, co sledoval, bylo zvětšování cysty a tipování, jestli to endo je či ne. Je jasný, že je, jinak nechápu, proč bych pokaždý trpěla jak zvíře. A nakonec jsi stejně musela na operaci? Proč?
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: doktorka, co me operovala, tim umelym prechodem taky "vyhrozovala", ale poslala me ke specialistovi a ten prohlasil, ze tohle uz je stara metoda (aspon jsem to tak pochopila) a ted se misto toho bere "specialni" antikoncepce (nejlepsi je pry jeannine) a bere se bez prestavky. Prave aby se zabranilo menstruaci, ktera endometriozu zhorsuje. Ja mela cysty taky na vajecnikach. Ty co mi operovaly, mely 8 a 9cm, ta co mi nasli letos a "vylecil" mi ji kontryhel, byla o malinko mensi nez ta tvoje.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ANABEL_LEE: No, bývá to brutální :) ani ibalginy nezabíraj, leda ten algifen, často v koňských dávkách, a pak po něm jsem jak praštěná a usínám, a bez něj někdy nemůžu ani ležet, sedět. Docela mě to omezuje.

    LADY_LEIA: Doktor vyhrožoval hormonální léčbu, jakoby umělou menopauzu, kdy by se ta tkáň měla zredukovat a vymizet (upřímně nechápu, že když beru antikoncepci, probíhá tam ten samej cyklus, jako u plodný ženy, vždyť by měla blokovat ovulaci, ne? a kdyžjí beru v kuse, tak jí stejně dostanu, ač bez bolestí, prostě bordel :D ), ale to zní děsivě, to budu ve 23 letech v přechodu? Mám ji na levém vaječníku jakoby za dělohou, velikost 4 na 5 cm. Právě nevím, jestli se obnovou jen ta sliznice nebude prostě obnovovat taky, potřebuju, aby mizela. Doktor mi tohle asi nepoví, co? Kontryhel už mám nějaký čas doma, tak si dneska udělám první čaj a budu to pít, snad to zabere. Sice to je v rozporu s tou teorií, co jsem četla, ale jestli to funguje, je to směrodatnější :) Už to fakt nechci!

    LADY_LEIA: Bylinky by se měly střídat, je to napsané na každém bylinkovém čaji, že kúra má tvrat maximálně nějakou dobu, bývá to v řádech týdnů, pak se má udělat nějaká pauza. Zkus gůgl, ten by mohl poradit.

    Jo a kalíšek je super, není uvnitř cítit, zatím se zdá, že i velikost jsem zvolila dobře, uvidím v noci. Mám z toho radost :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    SARAJ: abych rekla pravdu, mam jen utrzkovite informace, co jsem nasla na internetu. V bylinkach se zrovna neorientuju, takze potreba stridani se ke mne vubec nedonesla. Ale nikde jsem nenasla, ze by mel kontryhel mit nejake vedlejsi ucinky. A mam taky dojem, ze kdybych z toho piti "vypadla", mohlo by se stat, ze uz znova nezacnu. Ted uz to mam zazite jako soucast rannich priprav.
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LADY_LEIA: jasny,
    jen ja jsem ho pila jeden cyklus, etd mam "pauzu" a chci zase zacit - myslela jsem,ze piti bylinek se ma nejak stridat
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    SARAJ: od zacatku cervna kazdy den. vynechala jsem snad 3x. Porad piju, je to moje nejvetsi nocni mura, ze se mi to znova vrati. Mela bych brat hormonalni lecbu, ale nesnasim ji vubec dobre (nebo otehotnet, ale deti (zatim) v zadnym pripade nechci), takze pokud je kontryhel to jedine, co stoji mezi mnou a tou mrchou, budu ho pit treba do smrti :)
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    LADY_LEIA: a pila jsi fakt 3x30 dnu?
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: mozna taky zalezi, kde tu cystu clovek ma. Ale myslim, ze je dobry vsechno, co pomaha v obnove delozni tkane. On ten kontryhel je potreba pit kazdy den, trva mu asi 3 cykly, nez zacne ucinkovat. Ale fakt pomohl. Mela jsem treba hodne bolestivou menstruaci (coz klidne mohlo byt tou endo). Prvni dva dny jsem nebyla schopna fungovat bez 3 ibalginu denne. Co mi zacal pusobit kontryhel, tak beze srandy bolesti uplne zmizely. Nechapu to, ale lituju, ze jsem se o nem nedozvedela driv, mohla jsem si usetrit spoustu let bolesti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: to je takhle bolestivy jo? chudaku :( brrr
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIKKITA: Asi i záleží na velikosti té cysty, ne? (Sorry za OT)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    LADY_LEIA: Fakt?? No konečně první pozitivní zpráva. Kontryhel mám doma, pupalkovej olej taky. Nepiju pravidelně a při obtížích mi ten pupalkový olej pomohl dvakrát, pak jsem stejně musela vzít útokem flaštičku algifenu, příroda selhala. Kotvičník taktéž. A nějak jsem (asi blbě teda) vydedukovala, že rostliny obsahující estrogen nejsou na endo. moc vhodné (například že kouření hladinu estrogenu snižuje, takže je paradoxně "dobré" - jen princip, pamatuji si jen útržky z toho článku). Ale zkusím to znovu, protože nechci, aby do mě někdo řezal :)
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    NIKKITA: mi (zatim) pomaha pravidelne kazdodenni piti kontryheloveho caje, uzivani vitaminu E a pupalkoveho oleje. Endometrionni cysta mi zmizela behem 3 mesicu. Caj i vitaminy jsem zacala brat, kdyz mi ji doktorka objevila. Byla jsem k tomu spis skepticka, zadne zazraky jsem necekala, ale rikala jsem si, ze za pokus nic nedam. A ono to, zda se, vyslo. Ale musim teda zaklepat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    ja teda co sem pouzivala kalisek, tak hygiena prudce vzrostla a veskere problemy temer vymyzely.
    (teda tu desnou nemoc na E enmam a nikdy sem nemela).
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    No já právě měla za to, že kalíšek je co do hygieničnosti lepší než tampony. Spíš jsem myslela, aby tomu nevadil třeba podtlak nebo tlak toho kroužku nahoře... tak to jste mě moc nepotěšily, ale i tak se na to těším, právě že tampóny mě poslední dobou tlačívaly, respektive při těch křečích mi vadily, takže třeba v noci jsem spala jen s vložkou, ač jsem tuhle pomůcku požívala vždy jen jako jistidlo k tampónům, a křeče byly mírnější. I proto mi kalíšek připadal jako vhodná alternativa. Nicméně i tak už je to v procesu léčby, buď zabere autopatie, a nebo prostě půjdu pod kudlu, protože hrozí, že se mi nějak otočí třeba při lyžování či prudších pohybech a nebudu kvůli tomu dřepět na zadku, není mi padesát.
    A hlavně bělené tampńy produkují dioxiny, kter endometriózu ještě zhoršují a tím i bolesti při menses.

    MARGARITKA: Myslíš, že to může být kalíškem? V příbaláku píšou, že právě silikon zabraňuje ulpívání bakterií na povrchu a tím i jejich množení (nadměrnému, zřejmě).
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ANABEL_LEE: jj, opatrna jsem. Konzultuju svoji zenskou doktorku pokazde, kdyz se mi neco nezda. Obcas se to ukaze jako plany poplach, obcas to odhali nejaky problem v zarodku. Ale lepsi, nez to zanedbat. Zatim jsem kalisek nepouzila, ale od priste chci zacit, tak uvidim. Pri pouzivani tamponu jsem mela ten problem, ze jsem po nekolika hodinach zacala mit zavrate a slabost - nijak extremni, naopak velmi mirne, ale prijemne to nebylo. Tak jsem zvedava, jestli s kaliskem budu mit to stejne nebo ne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LADY_LEIA: no uvidis, treba to vyzkousis a bude to dobry, ale byla bych fakt opatrna
    LADY_LEIA
    LADY_LEIA --- ---
    ANABEL_LEE: vidim, ze u endometriozy co doktor, to nazor. Ja ji mam, ackoli jsem tampony nikdy nepouzivala a sama doktorka rikala, ze se vlastne poradne nevi, co ji zpusobuje, ale ze se medicina priklani k tomu, ze to je "hormonalnim nastavenim" konkretni zeny, co pak zpusobuje problemy, ktere vedou k endometrioze. Byla skepticka spis kvuli tem bakteriim a pripadne nedostatecne dezinfekci v domacich podminkach. Na druhou stranu rekla, ze si nemysli, ze by mohl moji endometriozu nejak negativne ovlivnit. Ale jak rikam, priciny te nemoci se zatim spis hadaji, takze kdo vi, jak to ve skutecnosti je.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MARGARITKA: stres je hodne vyznamny cinitel a kazdemu se projevi nekde jinde
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ANABEL_LEE: diky :) ted nemam na takove veci cas ani penize (mam pred statnicema, stres je u mne posledni dva roky velkym cinitelem co se tyce zdravi, takze predpokladam, ze dost veci se srovna az bude po), ale kdyby se to nelepsilo, budu o tom uvazovat... spis ale uz ani nemam duveru k nekomu z venci, verim svemu telu a vim, ze se dokaze lecit samo a je nekolik vhodnych technik, jak pres prociteni, prace s emocemi a pochopeni urcitych problemu, lze zharmonizovat a vylecit temer cokoliv... jenze clovek na sobe muze makat jak chce, pak se jednou pohada (klasicky kvuli totalni hovadine jak uz to ve vztazich byva:) a je to zpatky :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MARGARITKA: zkus treba nejake centrum celostni mediciny, muze to byt celkovym stavem organismu, ale urcite tomu pouzivanimi kalichu nepomuzes. drzim palce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam