• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ANABEL_LEE: diky :) ted nemam na takove veci cas ani penize (mam pred statnicema, stres je u mne posledni dva roky velkym cinitelem co se tyce zdravi, takze predpokladam, ze dost veci se srovna az bude po), ale kdyby se to nelepsilo, budu o tom uvazovat... spis ale uz ani nemam duveru k nekomu z venci, verim svemu telu a vim, ze se dokaze lecit samo a je nekolik vhodnych technik, jak pres prociteni, prace s emocemi a pochopeni urcitych problemu, lze zharmonizovat a vylecit temer cokoliv... jenze clovek na sobe muze makat jak chce, pak se jednou pohada (klasicky kvuli totalni hovadine jak uz to ve vztazich byva:) a je to zpatky :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MARGARITKA: zkus treba nejake centrum celostni mediciny, muze to byt celkovym stavem organismu, ale urcite tomu pouzivanimi kalichu nepomuzes. drzim palce...
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    ANABEL_LEE: uz sem prelecena tolikrat ze k tomu nemam duveru... nic poradne nepomaha, akorat to stoji penize. Spis se snazim hledat priciny i jinde, prave ve vztahu s partnerem, ktery s pohlavnimi organy uzce souvisi... ale to uz je OT :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LAURA: no ono je neco jinyho pohlavni styk a neco jinyho rezervoar menstruacni krve, ktera je pro bakterie opravdu vybornym substratem. taky penis tam asi neni cely den, nehlede na to, ze pri menses je vice otevreny delozni krcek a tedy vice prostupny pro patogeny.
    LAURA
    LAURA --- ---
    MARGARITKA: tak prosimte partnerovi hlavne nekolik hodin desinfikuj prirozeni, nez ho tam strci... (pardon, ale tohle mi fakt pripada padly na hlavu, neni to na tebe, ale na toho doktora samozrejme...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MARGARITKA: moje doktorka me prave varovala, ze teda tomu moc nefandi, ale u zdravych lidi za dodrzovani hygienickych pravidel tedy budiz. Ale ze kdyby mi zacaly nejake problemy, vytoky atd, ze to mam rpestat pouzivat (a nechat se prohlednout), ze ma prave zkusenosti s tim, ze i tampony muzou endometriozu zpusobit nebo zhorsit, ona je to opravdu zivna puda pro bakterie ktere se tam velmi rychle premnozi. Nech se prelecit a uvidis, treba to casem pujde.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: je dobre ho umyvat i mechanicky, rukou a prirodnim mydlem a obcas vydrbat treba (novou) houbickou na nadobi, drsnejsi stranou a pote jeste vydezinfikovat...

    ANABEL_LEE: ja konecne dostala odvahu se na kalich sveho doktora zeptat a rikal, ze s tim nema zadne zkusenosti, takze je k nazorum ohledne toho opatrny, ale ze ma trochu pochybnosti o moznosti dezinfekce, ktera je u takove pomucky na prvnim miste, vykladal mi jak oni dezinfikuji jejich nastroje, nekolik hodin v roztocich a pod ultrafialovym svetlem... a ze u veci, kterou si tam pravidelne strakam, je tohle velmi dulezite a ze neni zastancem cehokoliv, co se zavadi dovnitr... ze veri, ze to muze byt pro zenu pohodlnejsi, ale ze jelikoz mam stale nejake potize se spodkem, tak je mozne hledat pricinu i tam, stejne jako v plavani a saunovani :-/ coz mne teda vubec nepotesilo.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NIKKITA: ja bych s tou endometriozou a kalichem byla teda opatrna, sice sedi nize nez tampon, ale zivna puda pro bakterie je to stejne, urcite se porad s doktorkou
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    Ja ji prave neustrihla, vubec netusim jak bych to bez ni vytahovala...kolikrat je tam hluboko, ze dosahnu jen na stopku a na kalisek vubec, nebo je tak pricuclej, ze mi to nejde vytahnout skoro ani s tou stopkou. A podtlak mi jde jde zrusit jen kdyz je dost u kraje a tam ho bez ni ni nedostanu. Tak nevim co delam blbe. Mam Luno S.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIKKITA: tu ustřihneš časem, jako všichni :o)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    CAMELLA: No vařit bez vody by mě nenapadlo :) A už jsme to uvařila, sice se to lepilo na stěny hrnce, ale je to v cajku :) tak dík! dokonce jsem to už zkoušela vyndat a zandat, je to trochu operace, ale věřím, že získám nějakej grif, kterým to půjde raz dva. A větší bych asi nepotřebovala, takže myslím, že i velikostně v pohodě. Jen tu stopku zatím nebudu stříhat, ač je teda dost dlouhá, ale nevím, jak bych to bez ní vyndala :(
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: nevařit za sucha = v hrnci bez vody. A pozor na to vyvaření, občas se někomu povede zapomenout a kalich se opravdu rozteče, ale pokud budeš vařit pár minut v dostatečném množství vody, tak se mu fakt nic nestane.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    A všichni doposud chápaly - to je taky super čeština :D to mam dneska fakt den :D :D
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    "Kalíšek jsem uvařila ve varné konvici" - proboha, co jsem to napsala??? :D Vodu jsem uvařila ve varné konvici, nalila jí do malého užšího hrnce a dál už jsem nevěděla, kalíšek jsem právě ještě nevařila, protože nevím jak, momentálně leží v hrnci na skleněné nádobce. V konvici bych to nevařila ani omylem, to by bylo fakt eklhaft :) Řeším to proto, že v návodu u mého kalíšku píšou "nevařit za sucha" - nevím, co si pod tím představit, tušíte někdo? Mě napadá spousta absurdních kravin akorát. A někde na internetu na stránkách pojednávajích o kalíšcích jsem narazila na větu, že je potřeba zabránit při vaření kontaktu se dnem, protože by se mohl kalíšek roztéct. A že se nemá nechat voda vyvařit, což u mého vysokého vodního sloupce nehrozí. To mě vyděsilo, dalších šest kil na novej nemám, a proto se ptám. Takže se tomu nic nestane? Taky si myslím, že tím bubláním to u dna nezůstane. Tak to jdu teda zapnout no. Díky za rady :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Cca 5 let vyvařuju kalíšek tím způsobem, že ho strčím v rendlíku na plotnu a jdu se mezitím sprchovat, to je akorát tak ta doba. Když vylezu z koupelny, je vyvařenej. Nic se mu nikdy nestalo. Ke dnu se nepřichytí, dotýkat se může, ona ho ta bublající voda průběžně otáčí a odstrkuje.
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    NIKKITA: já to většinou dělám tak, že ho hodím do malého rendlíku a dám vařit, až tam je tak 10 minut, vytáhnu a je to, nějaké dno neřeším, to jsem v návodu asi přehlídla... tablety mám taky, ale používám jen jednou za čas, nějak tomu nevěřím, když se po celou dobu namočení nic neděje a kalich je pak stejný jako předtím :-D po vyvaření aspoň člověk trochu vidí změnu k lepšímu = pocit čistoty... nicméně asi bych to nedávala do varné konvice, vždycky ten hrnec od toho dobře meju, aby tam náhodou nějaké bakterie nezůstaly, v něco se to přece musí přeměnit a někde usadit... (?taky mám možná dost tupé představy, chemie jde mimo mně:)
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    NIKKITA: proč by se to nemělo dotknout dna? Já vyvářela normálně v rendlíku, dost vody aby kalich mohl byt celý ponořený a bylo. Řešíš zbytečné blbiny imho :)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIKKITA: Já měla takovej starej malej hrnec, až voda vařila, kapla sem do ní trochu octa, a kalíšek cca těch 5min hlídala s lžící v ruce, a odháněla od stěn:D Pak sem si pořídila v dm za 100kč milton sterilizační tablety na dudlíky, tak dezinfikuju v tom
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NIKKITA: vyvařit 5 minut znamená vařit 5 minut při varu.
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    NIKKITA: A vyvařit jako vařit v bublající vodě, nebo hodit do uvařené vody a nechat jí tam? Jsem asi úplně natvrdlá, protože to nejspíš všichni doposud chápaly, tak mě omluvte, ale nerada bych si kalíšek hned zkraje zničila :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam