• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    co mam zkusenost z latkovani s detma, je dobra vrstva fleecu a pak naky jiny matros
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    GIDDY: Já chtěla po mamce, aby mi je ušila třeba ze starýho prostěradla, ale její znechucenej pohled ve stylu "děláš si srandu, važ si toho, co je, já když byla mladá a musela to nosit..." Ale fler zkusím, dík
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    TUILE: beru, posta
    intimky levnejsi bud na fleru nebo usit doma..ja mam ale mam je na patentky a posunujou se mi, s pranim nemam problem, nemusim to v nicem namacet a mam je ciste, nevim (a to sou caasto od krve), de asi taky o material
    TUILE
    TUILE --- ---
    GIDDY: cerny, mekkost a funkcnost zachovana.






    DALEEN
    DALEEN --- ---
    NIKKITA: Kalíšek vyvařuju v mikrovlnce běžně....je to pohoda, nastavím čas a nic nemusím hlídat.
    Mám pár látkových intimek a jsou báječné. Pocit s nimi je lepší jak s běžnými. Jsem dost nahlodaná koupit si jich víc a vložek na začátek ms, kdy mi trošku hrozí protečení kalíšku (mám to fakt silné a špatně se mi odhaduje doba vylití)
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Na vyvarovani v mikrovlnce v podstate nepotrebijes zadnej extra priestroj, staci plastova miska do mw urcena s dostatecnou kapacitou vody (aby se za tech par minut nevyvarila). Pokud "nutne" nekdo potrebuje parni sterilizator, pak bych hledala na aukru po nejake mamine (hodne se vyrabej na vyvareni kojeneckych veci), ale i v nem ti muze dojit voda, prip. rupnout plastove ocko a para ti vyleti ven.

    Prani latkovych vlozek je sice voser, ale clovek si rychle zvykne a citi se pak v klasickejch plastovejch alwayskach jak v plince :-/ Na prani a namaceni doporucuju perkarbonat sodny (aka sul na skvrny), ale to jsem tu uz mozna psala.
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIKKITA: nooo... V první řadě jsou pohodlnější, měkčí, nikde se mi nic nepřilepí, když nejsem čerstvě oholená. V porovnání se slipovkama je blbý, že je musíš prát, a zatím sem nevychytala, jak prát,aby byly čistý - měla sem je poprvý na silvestru, a brutálně sem protekla, tak sem je musela prát 2x, se žluč. mýdlem, vždycky před tím namočený min. přes noc ve vodě s namem (prášek pro namáčení prádla), pak teda pustily.
    Celkově je to pro mě lepší, protože sem si taky kupovala v dmce, ale nesnesu parfémovaný nebo napuštěný čímkoliv jinym, a nebavilo mě pořád zkoušet a dávat pryč, co mi nevyhovovalo...

    Jinak o vyvařování v mikrovlnce si myslím že fajn nápad, ale mě víc vyhovujou milton tablety, ani sem o tom neuvažovala... Mám akorát kalíšek, krabičku, tablety, a nemusím si pořizovat žádnou další věc....
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: No vložky jakožto intimky si kupuju od Organycu nebo co, ale ty jsou drahý jak prase, v dm jsem objevila z biobavlny zn. Jessa a ty jsou nějak do 40 korun, to už jde... no ale ty látkový vložky by teoreticky nemusely bejt špatný, spíš by mě zajímal efekt, protože mám pocit, že krom toho, že si tim nezničíš kalhotky, tak to nemá ten "vložkový" savý efekt, nebo se mýlím? Klidně bych to zkusila, ale je to taky drahý (ale návratnost by v mym případě byla taky ihned).
    Jo a co si myslíte o vyvařování kalíšku v kalichu v mikrovlnce? Na mě to moc důvěryhodně nepůsobí, ale asi bych si to pořídila z praktických důvodů (už jen to že nehrozí připálení)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    NIKKITA: O drahý srandě mi ani nemluv... Nedávno sem si ke kalíšku konečně dokoupila látkový vložky, jedna výjde na 40kč, mám jich 10... + si budu kupovat novej kalich...
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    ORISKOVANUTELA: Jo, mě to s tím octem připadá účinnější, ale přeci jen je to kyselina, tak jsem se radši zeptala, přeci jen by to byla drahá sranda :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CMLKA: Nejlepší!!!! :D
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ALDETRUDA: beru ho, posta
    jak vypada pripaleny? je zkrouceny a cerny?
    SIKY
    SIKY --- ---
    CMLKA: Já to dělala taky, pak jsem na něj jednou zapomněla a přežil to (a zdál se mi mnohem čistší) :) Teď ho normálně nechávám trochu dýl než těch 15 minut, ale dost často opět zapomenu. Strach mám, co to může udělat, ale zatím to drží. Každopádně s vyvářením bych evidentně musela mít už tak patnáctej kalich za těch pět let :)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    CMLKA:
    DLOUHA_POTVORA: Presne, me to pak prijde proste spinavy a nehygienicky. Neumim si predstavit, ze by to zaneseni neznamenalo zadny bakterie nebo tak.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    SIKY: aha, ja to dycky po tech 15 minutach vytahnu....hmm jak jednoduchy, to me nenapadlo, sem se bala, abych mu nejak neublizila :)
    ORISKOVANUTELA
    ORISKOVANUTELA --- ---
    BEBEBE:
    SIKY: Nj:DD
    NIKKITA: Taky sem ho dřív vyvařovala ve vodě s octem, a v pohodičce.
    SIKY
    SIKY --- ---
    ORISKOVANUTELA: Já zelenej nechávám v Miltonu poměrně běžně přes noc... Doufám, že se nerozpadne. Ale je pak úplně čisťoučkej :)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: jako ono to fakt neni moc hezky, spis az dost hnusny :)
    DLOUHA_POTVORA
    DLOUHA_POTVORA --- ---
    XMARGE: jojo, jednou jsem ho takhle vyvařila, že si ho připravim na ráno, ráno vstanu, a dojde mi - ajaj, já ten sporák nevypnula. někdo jinej ho naštěstí vypnul, takže jsme nevyhořeli, ale už bylo pozdě, má na sobě takovou prasklinu no a je prostě nepoužitelnej...

    hele a proč tak záleží na tom aby ten kalíšek nebyl zašlej? dyť to stejně nikdo nevidí:) já mám teda od začátku růžový a - když se mi ho teda nepovede připálit - vypadaj furt jak nový. ale stejně mi přijde, že je to fuk.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    NIKKITA: Nevadí, nebo alespoň mi to nepřišlo - kdysi jsem ho pro větší dezinfekci v octový vodě povařila. (ale mám vinný ocet, tak nevím, jestli klasickej nebude agresivnější)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam