• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    LAURA: Jako já mu dám ještě šanci, třeba si zvyknu, ale prozatím fandím víc Yuuki.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    LAURA: Mně zas přijde měkký jedině Meluna S Soft, LC je tak akorát. Nerozvinul se mi jen jednou a na to stačilo dvakrát stáhnout a povolit svaly
    LAURA
    LAURA --- ---
    FROGGIE: mne to tedy hodne vyhovuje, od ty doby, co mam ladycup, uz yuuki vubec nesnesu.
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    IKA: Též jsem si koupila LadyCup a taky mě dost překvapilo jak je měkký, až moc poddajný. Vůbec jsem si nebyla jistá, zda se rozvinul.

    Yuuki je sice tvrdý, ale rozvine se krásně, vyndá se krásně.
    IKA
    IKA --- ---
    Tak som objavila jeden závažný nedostatok kalíškov oproti tampónom - nemajú ich v každej drogérii (a na benzínkach a podobne.)

    Odcestovala som si na predĺžený víkend preč, a neuvedomila som si, že budem kalíšok potrebovať. Tak som včera zašla do jedného bioobchodu, a keďže mali len ladycup, kúpila som si ten. Doteraz (asi osem rokov?) som používala lunette, a musím povedať, že sa mi zdá podstatne lepší, ako ladycup.

    Ladycup je príliš poddajný, takže sa pri zavedení nerozvinie tak ochotne. A naopak, pri vyberaní sa dá rôzne mačkať a stláčať bez toho, že by sa narušil vzniknutý podtlak. Takže aj pri zavádzaní aj pri vyberaní som sa dosť natrápila (a to mám fakt dosť skúseností s lunette, ktorý mi síce na začiatku tiež robil problémy, ale potom som sa to naučila.)

    A tiež nechápem rozmiestnenie tých dierok na obvode, neviete niekto, prečo sú šikmo a v dvoch úrovniach?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Tak jo, vyzkoušela jsem i sterilizační kelímek a musím říct, že pro mě je to jednoznačné plus, nezašpiním přitom nádobí, nemusí hlídat čas, je to rychlejší, pokud ovšem považujete mikrovlnky za škodlivé, tak to pro vás nebude zas tak velké plus. (Možná jen, že nebudete sterilizačními tabletami špinit nádobí.)
    Další spíš subjektivní výhoda je, že nechci vyvařovat v hrncích, ve kterých běžně vaříme - můžu to udělat v době, kdy není přítel doma, ale nepřijde mi to fér, když tráví v kuchyni stejně času jako já a časem by mu došlo, že ten kalíšek přece musím v něčem vyvařovat.
    Sterilizační vejce mně moc nesedlo (ale na dudlíky musí být naprosto skvělé), asi je pošlu dál, kdyby někdo měl zájem, napište do pošty.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    FRENNET: Použila jsem sterilizační vejce na dudlíky, voda mně vytekla ven bočními otvory, takže hledám jinou možnost
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NEVENA: Nerozumim celkem otazce, ale! Na vicku je perforovany napis Yuuki, kama unika para a kdyz preliju rysku tak i prska voda. Jinak mam ten kelimek a v nem kalisek ulozeny v krabici na WC bez vody na sucho.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    FRENNET: Vytekla ti z toho někdy voda?
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    DLOUHA_POTVORA: ja dostala kelímek ke kalisku yuki a pouzivam ho na sterilizaci v mikrovlnce. Nevím ale zda bych si ho pořídila extra....v hrnecku to mělo svoje kouzlo :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LEJIMADA: mohla sis podrazdit nejaky nerv, nevim jestli jsi mela nejake porodni poraneni ale muze to srust malicko jinak, nez to bylo ty roky predtim, zatlacis kaliskem na jiste misto a je to.. dej si pauzu a zkus za nejaky cas znova. Nekdy se mi to stava v prvnim dnu menzes, kdy jsou cipek a deloha citlive a bolave...
    LEJIMADA
    LEJIMADA --- ---
    ahoj, používám kalíšek s přestávkami asi dva roky... (přestávka-porod :)) a před chvílí jsem chytla šílenou křeč do podbříšku, konečníku a ženských orgánů. Tohle jsem nezažila ani při porodu. Málem jsem nedošla ani na záchod. Kalíšek jsem s velkými potížemi vyjmula a křeč pominula. Myslíte, že to může být špatným zavedením?
    LAURA
    LAURA --- ---
    KOTENCE: moc maly - proteka a nesedi na miste, moc velky ci moc tuhy - boli.
    KOTENCE
    KOTENCE --- ---
    Holky, jak se pozna, ze nesedi velikost nebo tuhost?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    VRATENKA: MeLuna S je ještě taky ve hře, v případě že ani LC S nebude sedět... :-P

    Mám teď menší iCare a přijde mně, že ten Luno vypadá stejně, má i pěkný bílý pytlík, jen s jiným logem, jako kdyby to všechno vyjelo ze stejné linky. (Jestli je taky made in China, tak je to dost možné)
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    NEVENA: mam od nich kalisek, ten mensi a na me je obrovskej, ale ja pouzivam MeLunu S, takze na me bude asi vetsina kalisku od jinych vyrobcu velka. Mel na sobe trochu prebytecnych vylisku, ty jsem otrhala, material mi prisel v pohode, peknej pytlicek.
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NEVENA: OK, domluvíme se tedy v poště.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MORGAIN: Skvělé! Kamarádka projevila zájem, ale od té doby nic...

    mimochodem, co je zač značka Luno? Dostala jsem na něj upoutávku mailem ze zbozomatu
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    NEVENA: ja bych do toho asi šla, uz mam ten svůj nějaký jetý....
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    NEVENA: mi stopka vadila, tak jsem ji v podstate hned celou ustrihla
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Ano, je tam akce na S+L, buď barevné nebo oba čiré. Chci ten S.
    SARULI: Z praktických důvodů zatím chci koupit LadyCup, kdyby mi byl velký, pořád ho můžu uschovat na příště. Menší kalíšek už bych těžko někdy v budoucnu využila. Ten L možná ano, ale to nejdříve za pár let.

    Co se týče toho iCare, je to asi jedna ze značek, které se vyrábějí někde v Číně a prodávají prakticky trvale na slevomatech. Tvarově vypadá jako Lunette, ale rozměry jsou jiné. U otvorů jsem musela odstřihnout odstávající kousky plastu. Celkově to moc dobrý dojem nebudí, sice jsem ho koupila na vyzkoušení, ale dobrá koupě to zrovna nebyla.
    Až mi dorazí nový kalíšek, porovnám materiálově. Přijde mně ale, že ten co mi ukazovala před časem doma kamarádka, měl odlišný povrch. Prý je certifikovaný SZUPem. Ale na obalu není nic moc informací, není tam třeba ani uvedená délka a šupléru shánět nebudu, abych ho změřila.
    Napadlo mě, jestli jsem neměla reakci na materiál, ale to by se asi neprojevilo všemi těmi problémy... Měly jste někdy otok z podráždění stopkou?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam