• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    MARGARITKA
    MARGARITKA --- ---
    MERMAIDA: MeLuna je fajn, ta klasicka je tvrdsi nez LC (kupovala jsem v dobe, kdy nebylo vice variant tvrdosti), ze zacatku jsem si na to musela zvyknout, ale oproti LC se diky tomu lepe a rychleji rozvinula a nezajizdela mi tak hluboko, mela jsem s kulickou a vyndavani v pohode, ale jakekoliv zakonceni mi prijde zbytecne, jedine co fakt pomaha pri vytahovani jsou vroubky, ktere LC a myslim ani ta stara MeLuna nema... Sko jsem kupovala dceri od zname a prislo mi to smesne pidi male, doporucuji M - je o fous sirsi a lepe drzici nez LC Sko.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    CAMKA: možná jsem to dělala automaticky a jen si to neuvědomuju, je fakt že kdybych ho nezmáčkla, že by vyndavání zřejmě dost bolelo

    NEVENA: jestli je S ještě měkší než LadyCup, tak to raději M, nebo znovu do vyzkoušeného a ověřeného LC S
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MERMAIDA: MeLuna má varianty Soft a Classic, ta Soft je měkčí, S mně přijde ještě měkčí než LC (ale S je obecně měkčí než ostatní velikosti)
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    MERMAIDA: eh, vůbec si dokážu a ani nechci představit, jak sis ho mohla vyndávat bez zmáčknutí-zrušení podtlaku...
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    CAMKA: LadyCup jsme si zakončení zratila asi na takový kus jako je to kolečko na fotkách, a nedráždilo ani nebolelo, ani v leže ani v chůzi. S kalíškem jsme normálně spala, nikdy nevytekl.
    Ale je pravda, že občas jsem si zmáčknutím kalíšku, za jeho dno při vytahování pomáhala...
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    MERMAIDA: doporučuju bez jakéhokoli zakončení, to opravdu dráždí a bolí (hlavně v leže), stejně to za to zakončení nevyděláš, protože musíš kalíšet zmáčknout a zrušit tak podtlak. Má naspod drážky a velmi dobře se vyndává. Mám velikost M (24let, nerodila jsem) a vyhovuje mi.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    CAMKA: a můžu se zeptat na velikost?... já jsem přemýšlela o tom S s kuličkou
    CAMKA
    CAMKA --- ---
    MERMAIDA: melunu mám, tvrdá není vůbec (dobře se s ní manipuluje, dobře se rozvine) a jsem s ní moc spokojená
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    NEVENA: jsem se už taky dočetla na ten LIlCup... a ne!
    ale Meluna je na trhu už delší dobu, ten by mohl být v pohodě, idkyž narozdíl od LC bude tvrdší, ale snad ne moc? Co jsem tak četla, tak LC je jeden z těch měkších kalíšků..
    Ale asi je lepší zůstat u stejné značky, než experimentovat s novou... Výrazně mi nevadil... Brala bych jen možná nějaký ještě menší (což jsem nenašla) a lehce tvrdší, ale ne o moc.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MERMAIDA: LilCup, GynCup, iCare - tyhle růžové/fialové kalíšky s fialovorůžovým logem na slevomatech za 229 Kč neber. Mají průměr kolem 43 mm, kvalita vypracování nic moc, vyrábějí se někde v Číně a nikde nenajdeš ani délku. Jestli jsi měla LC A, tak tě to bude tlačit
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Dámy, máte zkušenosti s kalíškem LilCup? Nebo Meluna?
    Mám zkušenost s LadyCup - tak nevím, zda mám jít znova do toho nebo zkusit novoty? ...
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    LAURA: Jako já mu dám ještě šanci, třeba si zvyknu, ale prozatím fandím víc Yuuki.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    LAURA: Mně zas přijde měkký jedině Meluna S Soft, LC je tak akorát. Nerozvinul se mi jen jednou a na to stačilo dvakrát stáhnout a povolit svaly
    LAURA
    LAURA --- ---
    FROGGIE: mne to tedy hodne vyhovuje, od ty doby, co mam ladycup, uz yuuki vubec nesnesu.
    FROGGIE
    FROGGIE --- ---
    IKA: Též jsem si koupila LadyCup a taky mě dost překvapilo jak je měkký, až moc poddajný. Vůbec jsem si nebyla jistá, zda se rozvinul.

    Yuuki je sice tvrdý, ale rozvine se krásně, vyndá se krásně.
    IKA
    IKA --- ---
    Tak som objavila jeden závažný nedostatok kalíškov oproti tampónom - nemajú ich v každej drogérii (a na benzínkach a podobne.)

    Odcestovala som si na predĺžený víkend preč, a neuvedomila som si, že budem kalíšok potrebovať. Tak som včera zašla do jedného bioobchodu, a keďže mali len ladycup, kúpila som si ten. Doteraz (asi osem rokov?) som používala lunette, a musím povedať, že sa mi zdá podstatne lepší, ako ladycup.

    Ladycup je príliš poddajný, takže sa pri zavedení nerozvinie tak ochotne. A naopak, pri vyberaní sa dá rôzne mačkať a stláčať bez toho, že by sa narušil vzniknutý podtlak. Takže aj pri zavádzaní aj pri vyberaní som sa dosť natrápila (a to mám fakt dosť skúseností s lunette, ktorý mi síce na začiatku tiež robil problémy, ale potom som sa to naučila.)

    A tiež nechápem rozmiestnenie tých dierok na obvode, neviete niekto, prečo sú šikmo a v dvoch úrovniach?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    DLOUHA_POTVORA: Tak jo, vyzkoušela jsem i sterilizační kelímek a musím říct, že pro mě je to jednoznačné plus, nezašpiním přitom nádobí, nemusí hlídat čas, je to rychlejší, pokud ovšem považujete mikrovlnky za škodlivé, tak to pro vás nebude zas tak velké plus. (Možná jen, že nebudete sterilizačními tabletami špinit nádobí.)
    Další spíš subjektivní výhoda je, že nechci vyvařovat v hrncích, ve kterých běžně vaříme - můžu to udělat v době, kdy není přítel doma, ale nepřijde mi to fér, když tráví v kuchyni stejně času jako já a časem by mu došlo, že ten kalíšek přece musím v něčem vyvařovat.
    Sterilizační vejce mně moc nesedlo (ale na dudlíky musí být naprosto skvělé), asi je pošlu dál, kdyby někdo měl zájem, napište do pošty.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    FRENNET: Použila jsem sterilizační vejce na dudlíky, voda mně vytekla ven bočními otvory, takže hledám jinou možnost
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NEVENA: Nerozumim celkem otazce, ale! Na vicku je perforovany napis Yuuki, kama unika para a kdyz preliju rysku tak i prska voda. Jinak mam ten kelimek a v nem kalisek ulozeny v krabici na WC bez vody na sucho.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    FRENNET: Vytekla ti z toho někdy voda?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam