• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TAPINA: mně se to stalo, když jsem zkoušela kalíšek, který je tužší než můj obvyklý. Myslím, že to bylo mechanický podráždění, do kterýho se pak možná chytla nějaká infekce. Nešel totiž při vyndavání tak dobře srolovat, takže jsem ho v podstatě vytáhla kompletně rozvinutý a tou tvrdostí se ani nepřizpůsobil. Ale je zvláštní, že ti to dělá kalíšek, který používáš roky, u mě to bylo blbě vybranym modelem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Fakt je, že mám teď taky nějak delší a silnější menses, takže jsem taky častěji kontrolovala.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Stalo se mi to teď naposledy, kdy to bylo celé problematické (výrazně častěji jsem kontrolovala), považuji to za odření a doufám, že to přejde. Kalíšek mám asi pět let.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Stalo se vám někomu, že byste měly po kalíšku podráždění pochvy, nebo přímo zánět? Poslední dvě menstruace se mi to přihodilo (pár dní svědění a pálení), kalíšek používám aspoň 10 let bez problémů, na mykózy jsem nikdy netrpěla (a ani to asi mykóza není, spíš mechanické podráždění). Je to známka, že bych měla kalíšek vyměnit, protože už má asi nejlepší léta za sebou, nebo mám řešit gynekologický problém,
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Stalo se vám někdy, že vám při chůzi (v džínách) kalíšek vypadl?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    NIKKITA: Super, to zni jako to co jsem chtela slyset :) Hned po dalsi vyplate porizuju :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BEBEBE: Je skvělý. Nejvíc jsem se bála toho, že ho nebudu umět zavést, soudě podle diskuzí na votočvohozu, ale hned napodruhé jsem našla grif, jak to tam strčit, a pro kontrolu ho stačí obkroužit prsty a zjistit, jestli není čípek vedle a je to. Myslím, že pro uživatelky kalíšku vyndavání nebude problém díky zkušenostem s manipulací s podobnou věcí uvnitř, je tam takové minipoutko, za které stačí zaháknout ukazováček, zahýbat a vytáhnout. Opravdu jsem to čekala náročnější, ale je to o cviku, jako tomu je s kalíškem. Samozřejmě zatím nemohu potvrdit dlouhodobou antikoncepční účinnost, ale s přerušovanou a spermicidem by to myslím těch necelých sto procent dát mělo rozhodně. Contragel pálil nakonec jen po prvních dvou použitích, nyní už v pohodě. Zatím mé nadšení z tohohle objevu neutuchá, připadá mi to jako skutečně pohodlná a zároveň zdravá, přírodní, ekologická, ekonomická a efektivní antikoncepční metoda.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    XMARGE: Díky moc za vyčerpávající odpověď. Ono je to asi dost individuální, ale aspoň se bude mít čeho chytit. Díky! :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAMARIX: Po prvním porodu jsem koupila nový, protože Mooncup B mi byl malý. Koupila jsem si lunette A (prostě ten větší) a až na první dva cykly, kdy bylo ještě dost povolený svalstvo a kalíšek klouzal ven, jsem ho používala víc než rok k plné spokojenosti. On klouzal pak ven ke vchodu až když byl dost plnej, nebo byl vevnitř dlouho. Teď mám 5 měsíců po druhým porodu a jsem zatím bez MS, tak uvidíme, co bude:o)
    Možná by mělo smysl koupit kratší kalíšek a vyzkoušet to. A nebo může mít povolený svalstvo a holt jí klesá dolů.. J8 měla ten problém, že dál jsem ho prostě nenarvala (případně bych ho dávala za čípek a to by byl k ničemu).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    XMARGE: Díky moc! Kamarádka má dvě děti, mladšímu bude asi už kolem dvou let, takže už je to tam asi nějak sedlý.. Má smysl zkoušet menší kalíšek nebo případně menší kalíšek jiné značky? Do kalíšku jsem jí navezla já, zkouší to teď druhý měsíc, tak by mě mrzelo, kdyby s tím byl problém.. Takže ty osobně už kalíšek nepoužíváš, když vadí? To bych nerada slyšela už kvůli sobě, mám čerstvě po porodu a věřím, že se ke kalíšku zase vrátím.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAMARIX: muze mit hodne nizko polozen delozni cipek. Ja po prvnim porodu mela cipek niz nez pred tehotenstvim a kalisek nosila v podstate tesne za posevnim vchodem, jakmile trochu klesl, vadil mi... delat se s tim neda asi nic....
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Prosím o radu pro kamarádku, zdá se jí, jako by byl kalíšek moc velký, že ho nedokáže zasunout dost hluboko - může být moc velký nebo to dělá blbě?? I ušmikla tu šťopku, ale furt je to moc na okraji a vadí, minulý měsíc jí to šlo trochu líp, ale teď úplně zkrachovala.. Čím to může být? Já mám spíš "problém", že kalíšek lovím po všech čertech, takže nevím, co jí poradit.. Děkuju moc!
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Prosím o radu pro kamárádku, zdá se jí, jako by byl kalíšek moc velký, že ho nedokáže zasunout dost hluboko - může být moc velký nebo to dělá blbě?? I ušmikla tu šťopku, ale furt je to moc na okraji a vadí, minulý měsíc jí to šlo trochu líp, ale teď úplně zkrachovala.. Čím to může být? Já mám spíš "problém", že kalíšek lovím po všech čertech, takže nevím, co jí poradit.. Děkuju moc!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ja ho omyvam teplou vodou a obcas hodim do desinfekcniho roztoku, ktery mam na mooncup (Miton tablety)
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MORGAIN: Ok, diky!
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BEBEBE: Ja ho zandavam pred tim tak nejak v prubehu vecera. Trva mi to asi 2 minuty v koupelně (pote, co jsem v tom ziskala praxi), takze v ramci toho, ze si odskocim...
    Vyndavam ho v souladu s navodem az 6 hodin po styku, takze si ho klidne necham pres noc nebo cast dne, pokud byl posledni styk rano. Na omyti mam cistici sprej na eroticke pomucky, nebo ho omyvam vodou pouze, i to staci.
    A kombinuju ho s trochou spermicidu dovnitr.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MORGAIN: A jak casto ho nasazujes/vyndavas? Je potreba to delat pred/po sexu, nebo se da nosit dyl a vyndavat jen treba na noc a po sexu omyvat (?? dela se to?)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BEBEBE: Je tam ocko, takze se to vyndava docela v pohode. Jinak za me femcup taky dobry.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    NIKKITA: Pri dodrzovani hygieny fakt ne. Ja driv na mykozy dost trpela, zhruba po kazdy menstruaci jsem ji mela. Po prechodu na kalisek uz ani jednou.

    A ten femcup dobry teda? Ja nad nim taky uvazovala, ale bala jsem se, ze to je stejne riskantni...ale ted pouzivam pharmatex globule + prerusovana souloz a prijde mi, ze je to zbytecne draha metoda. A kazdej den pouzivat chemku taky nic moc, mam z toho pak neprijemnej pocit. A kdyz se do me stejne neudela (coz po vysazeni HA neudelal :)) ), tak je to skoro zbytecny, na to by byl ten femcup idealni. Jen se bojim toho nasazovani a hlavne vyndavani - na kalisku musim mit stopku, jak pak sundam tohle?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Ahoj všem...
    Hlavně těm, co mi kolem 22.-24.11. radily ohledně kalíšku MeLuna! D2kuji za komentáře a rady: CAMKA a VRATENKA a NEVENA :-) (a dalším, na které jsem třeba zapomněla!)

    Takže jsem šla do Meluna S s kuličkou. Když dorazil, šokovaně jsem na něj koukala. Přišel mi dost maličkej a říkala jsem si že to asi nebyla dobrá volba to Sko. Ale mám za sebou první použití a zatím spokojenost. Neprotekl, seděl, jen první dva dny mi šlo hůř zavedení - měla jsem pocit že se daleko hůře rozvine než předešlý LadyCup a tak jsme pokaždé raději kontrolovala. Kulička nijak nevadila, takže obavy opadly během prvních pár hodin. Zatím tedy za mě spokojenost. Uvidíme dál, snad na nic negativního nenarazím.)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam