• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MORGAIN: Ok, diky!
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BEBEBE: Ja ho zandavam pred tim tak nejak v prubehu vecera. Trva mi to asi 2 minuty v koupelně (pote, co jsem v tom ziskala praxi), takze v ramci toho, ze si odskocim...
    Vyndavam ho v souladu s navodem az 6 hodin po styku, takze si ho klidne necham pres noc nebo cast dne, pokud byl posledni styk rano. Na omyti mam cistici sprej na eroticke pomucky, nebo ho omyvam vodou pouze, i to staci.
    A kombinuju ho s trochou spermicidu dovnitr.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    MORGAIN: A jak casto ho nasazujes/vyndavas? Je potreba to delat pred/po sexu, nebo se da nosit dyl a vyndavat jen treba na noc a po sexu omyvat (?? dela se to?)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BEBEBE: Je tam ocko, takze se to vyndava docela v pohode. Jinak za me femcup taky dobry.
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    NIKKITA: Pri dodrzovani hygieny fakt ne. Ja driv na mykozy dost trpela, zhruba po kazdy menstruaci jsem ji mela. Po prechodu na kalisek uz ani jednou.

    A ten femcup dobry teda? Ja nad nim taky uvazovala, ale bala jsem se, ze to je stejne riskantni...ale ted pouzivam pharmatex globule + prerusovana souloz a prijde mi, ze je to zbytecne draha metoda. A kazdej den pouzivat chemku taky nic moc, mam z toho pak neprijemnej pocit. A kdyz se do me stejne neudela (coz po vysazeni HA neudelal :)) ), tak je to skoro zbytecny, na to by byl ten femcup idealni. Jen se bojim toho nasazovani a hlavne vyndavani - na kalisku musim mit stopku, jak pak sundam tohle?
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Ahoj všem...
    Hlavně těm, co mi kolem 22.-24.11. radily ohledně kalíšku MeLuna! D2kuji za komentáře a rady: CAMKA a VRATENKA a NEVENA :-) (a dalším, na které jsem třeba zapomněla!)

    Takže jsem šla do Meluna S s kuličkou. Když dorazil, šokovaně jsem na něj koukala. Přišel mi dost maličkej a říkala jsem si že to asi nebyla dobrá volba to Sko. Ale mám za sebou první použití a zatím spokojenost. Neprotekl, seděl, jen první dva dny mi šlo hůř zavedení - měla jsem pocit že se daleko hůře rozvine než předešlý LadyCup a tak jsme pokaždé raději kontrolovala. Kulička nijak nevadila, takže obavy opadly během prvních pár hodin. Zatím tedy za mě spokojenost. Uvidíme dál, snad na nic negativního nenarazím.)
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    NIKKITA: Když se bude dodržovat hygiena tak by to myslím mělo být v pohodě, jinak za sebe můžu doporučit tuhle kosmetiku, používám od nich hlavně krém a opravdu to funguje, navíc je to příjemné http://saforelle.cz/
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BRUSINKA: Femcup používám čerstvě a zatím si ho nemohu vynachválit, sedí, drží, jen poprvé jsem si nebyla jistá, jestli sedí správně a trochu jsem bojovala se zaváděním, ale stačí vědět, kde je čípek a je vyhráno. Osobně bych neměnila za žádnou z předchozích antikoncepčních metod (prášky, kondomy), já ho necítím, partner taky ne.
    Jinak celkově přejití na kalíšek a pesar bylo jedno z nejlepších rozhodnutí v tomto ohledu, už bych nikdy zpátky neměnila a klepu si na čelo, proč jsem na to nepřišla dřív (ale hurá že ve třiadvaceti a ne ve čtyřiceti) a proč jsou propagovány daleko nesmyslnější řešení těchto záležitostí, když tohle je tak geniální :)
    Spíš jen řeším, jestli nějak dlouhodobě nevadí mít v sobě většinu času zavedenou nějakou silikonovou věc (kalíšek či pesar), z hlediska mykóz atd., co myslíte?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NEVENA: na to neumim odpovedet :(
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    ANABEL_LEE: Zajímalo by mě, je pesar cítit, když má žena citlivější děložní čípek a dělají jí špatně tampony i houba?
    IKA
    IKA --- ---
    NEVENA: Mäkký sa pri zavádzaní neochotne rozvíja. A naopak, pri vyberaní je príliš poddajný, a nechce zrušiť ten podtlak.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BRUSINKA: neni vubec citit, ma sedet daleko vyse nez menstruacni kalich, v podstate objima delozni hrdlo, proto je dulezita spravna velikost, aby pekne prilnul k stenam delohy. Pri nasazovani musi clovek zaujmout takovou polohu, aby mel cipek co nejlepe pohmatny. Naopak pokud je citit, tak jemoc nizko a nefunguje, vetsinou se pri prvnim stouchnuti otoci.A takova prakticka poznamka - vic mi vyhovuje nasazovat femcap suchy a az pote aplikatorem davat spermicid (pouziva-li se),protoze spravne nasadit pesar se spermicidem,to chce celeho cloveka :D
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Jak to tady tak čtu, z jakého důvodu preferujete tvrdší kalíšky? Pravidelně se hýbu a nemám určitě povolené svalstvo pánevního dna, ale nějaké větší problémy se zandáváním jsem neměla. Jen teda ten MeLuna Soft S jde ven jako po másle, až jsem se divila.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    BRUSINKA: Kamarádce se před časem stalo, že si po plavání v bazénu zapomněla vyndat kalíšek a během aktu si toho s přítelem vůbec nevšimli. Přiznám se, že to chci vyzkoušet s mořskou houbou a schválně, jestli si chlap něčeho všimne...

    ANABEL_LEE: Já bych radši, kdybych se hned trefila do toho správného kalíšku. Teď mám občas psychický problém při zandávání a vyndávání kvůli té zkušenosti s páčením příliš velkého iCare.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    ANABEL_LEE: Jejda omlouvám se, to se mi tam nějak zapletlo. Všechny ty názvy vypadaly dost podobně jako názvy používaných kalíšků...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    ANABEL_LEE: Nad femcapem zrovna přemýšlím! Fakt není cítit? S kalíškem jsem úplně v pohodě, ale s tímhle mám nějaký psychický "problém", jestli to tam nepřekáží nebo něco
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    (femcup je antikoncepcni)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    XAJA: taky me ty mekke moc nelakaji, mam taky ten femcup a je mekci a nekdy je to boj ho spravne zandat:) ale jindy tam jde jak po masle,zajimave
    XAJA
    XAJA --- ---
    ANABEL_LEE: chran si ho ako oko v hlave,) tiez ako ty - niekolkorocny mooncup. a v lete som si objednala novy, nech mam "do rezervy" a som nastvana. robia ich uz ine. sice vyzera lepsie, ale nemam ho na divanie - a co sa tyka fungovania, tak zmena k horsiemu. je to makke, horsie sa to zavadza, neverim mu. tak som sa vratila k povodnemu a dufam, ze este tych par rokov vydrzi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    teda damy, vy toho mate vyzkousene, pripadam si jako chuda pribuzna kdyz mam osmym rokem furt ten samy mooncup :) jsem zvedava jak dlouho vydrzi, zatim maka spolehlive a beze zmen :)
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    GIDDY: Web se ani nenajde, lidi co to prodávají prý teprve řeší eshop, jinak to prodávají na slevomatech. Na tom mém iCare nebylo uvedeno vůbec, kde je vyroben. Bohužel krabičku a návod už jsem vyhodila. Dírky měl dvě, ale u jedné jsem musela utrhnout trčící kousek plastu. Co je to za materiál, to nevím. Že je to čínská výroba, tu informaci mám od majitelky kalisek.cz a taky ještě z jiného směru (obchodují s tím nějací Vietnamci).
    Co jsem sledovala akce na různých slevomatech, tak právě ty kalíšky za 229,- vypadají všechny stejně, jen mají různé názvy. Tuším ještě FemCup. Působí to na mně dost nesolidně. I kdyby se rozšířila informace, že iCare není nic moc, tak to ještě prodají pod ostatními názvy.

    Někdo tady tuším sháněl nepoužívané kalíšky pro workshop, takže ho můžu darovat. Mně neprotekl, naopak tlačil (je docela měkký, byla to velikostí), ta stopka je na vyndávání docela na nic, jak pruží, a jedním přehlédnutým trčícím kouskem plastu jsem se škrábla při vyndávání. Takže k němu už nemám důvěru. Navíc jak ten pytlík pouští chlupy, tak mám pořád pocit, že je ten kalíšek špinavý.

    Jinak je docela měkký, ale o materiálu jsem se z krabičky nic moc nedověděla.

    GIDDY: To zase ano, ony tyhle masové výroby levných značek indikují, že o výrobek je zájem. :) A já doufám, že moje dcera nebude stejně jako já číst reklamní letáky se žvásty o tom, že "čistotná dívka používá tampony o.b." nebo "zodpovědná dívka bere hormonální antikoncepci" tvářící se jako objektivní informace pro děvčata.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam