• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Muj letity mooncup mi obca zacal protekat, tricitka uz minula, myslite ze se muze to delozni hrdlo a okoli vekem fakt zvetsit? Asi budu potrebovat vetsi, ale jako spravna konzerva mam z nakupu noveho obavy, navic tu nekdo psal, ze mooncup uz nedelaji stejny jako pred lety. Co byste tak doporucily? Radsi tuzsi a o stpku mi nejde. Hlavne at ji jde ustrihnout nebo at tam vubec neni :)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    ANABEL_LEE: Tím to nebude, zavádění šlo vždycky snadno. Už mám novej, koupila jsem si měkčí a větší MamiCup, který navíc nemá ty úplně zbytečné dírky, takže ani při velkém naplnění neprotéká. Teď ho mám čtvrtý den, zatím dobrý, uvidíme, co na konci :o)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FRENNET: Při první poporodní ms, ale u mě to bylo vždycky nejmíň po 9 měsících.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    jak dlouho po porodu jste zacali znovu pouzivat kalich?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    SELENE_: nevím odkud jsi, tak to musíš asi hledat na netu. Těmi trampolínami myslím tohle

    Jumping: vyskákejte se ze špatné nálady i přebytečných kil - iDNES.cz
    http://ona.idnes.cz/...-nalady-i-prebytecnych-kil-p3z-/vztahy-sex.aspx?c=A100208_151351_ona_telo_abr
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANABEL_LEE: to jsem zatím vůbec neregistrovala, ale hulím fakt nepravidelně a vlastně spíš při menses na bolesti než před :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KETHAMINA: taky huleni docela vysusuje sliznice, coz teda nevim jestli je damy zrovna vas problem, ale muj obcas jo .)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAMARIX: co doporučit kámočce posilování pánevních svalů? Nevím jestli to tu kdysi psala Giddy, ale po druhém porodu taky válčila a cvičení jí pomohlo. moje nejkámoška po prvním porodu taky nemohla mooncup používat, protože jí to vadilo a bolelo - začala chodit cvičit na malé trampolíny, jednou týdně chodí cvičit i teď a po třech měsících "skákání" zas původní moon mohla začít používat bezbolestně.


    TAPINA: jak píše ANABEL_LEE, občas musím použít lubrikant a vypozorovala jsem měsíce, kdy tělo tvoří víc hlenu - to mi kalich třeba proteče a špiním, ikdyž se nenaplní a nebo obráceně málo hlenu a to je někdy bolestivý a musí pak používat zbytek cyklu vložku kvůli podráždění sliznice. Za sebe jsem vypozorovala, že na to má vliv sexuální aktivita (frekvence) cca týden před, čím víc dovádím - tím víc hlenu a pak klasika: spánek, hydratace - ve smyslu dostatečného pitného režimu. Každé tělo je jiné, ale občas mám období kdy piju hlavně kafe - zelený čaj, chodím spát ve tři a v sedm vstávám, pak se to jasně na menses promítne.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TAPINA: co zkusit pri zavadeni trochu lubrikantu?
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    BRUSINKA: Fakt ho podezřívám, že je léty vyvařování tvrdší. Opakovaně se mi stalo, že mi při vytahování jakoby vystřelil proti sliznici, fest to zabolelo. Krom toho tam mám od porodu to místo nějak citlivější, teda, ale po porodu jsem už 2,5 roku a problémy přišly až teď.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TAPINA: mně se to stalo, když jsem zkoušela kalíšek, který je tužší než můj obvyklý. Myslím, že to bylo mechanický podráždění, do kterýho se pak možná chytla nějaká infekce. Nešel totiž při vyndavání tak dobře srolovat, takže jsem ho v podstatě vytáhla kompletně rozvinutý a tou tvrdostí se ani nepřizpůsobil. Ale je zvláštní, že ti to dělá kalíšek, který používáš roky, u mě to bylo blbě vybranym modelem.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    NIGHTFURY: Fakt je, že mám teď taky nějak delší a silnější menses, takže jsem taky častěji kontrolovala.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TAPINA: Stalo se mi to teď naposledy, kdy to bylo celé problematické (výrazně častěji jsem kontrolovala), považuji to za odření a doufám, že to přejde. Kalíšek mám asi pět let.
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Stalo se vám někomu, že byste měly po kalíšku podráždění pochvy, nebo přímo zánět? Poslední dvě menstruace se mi to přihodilo (pár dní svědění a pálení), kalíšek používám aspoň 10 let bez problémů, na mykózy jsem nikdy netrpěla (a ani to asi mykóza není, spíš mechanické podráždění). Je to známka, že bych měla kalíšek vyměnit, protože už má asi nejlepší léta za sebou, nebo mám řešit gynekologický problém,
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Stalo se vám někdy, že vám při chůzi (v džínách) kalíšek vypadl?
    BEBEBE
    BEBEBE --- ---
    NIKKITA: Super, to zni jako to co jsem chtela slyset :) Hned po dalsi vyplate porizuju :)
    NIKKITA
    NIKKITA --- ---
    BEBEBE: Je skvělý. Nejvíc jsem se bála toho, že ho nebudu umět zavést, soudě podle diskuzí na votočvohozu, ale hned napodruhé jsem našla grif, jak to tam strčit, a pro kontrolu ho stačí obkroužit prsty a zjistit, jestli není čípek vedle a je to. Myslím, že pro uživatelky kalíšku vyndavání nebude problém díky zkušenostem s manipulací s podobnou věcí uvnitř, je tam takové minipoutko, za které stačí zaháknout ukazováček, zahýbat a vytáhnout. Opravdu jsem to čekala náročnější, ale je to o cviku, jako tomu je s kalíškem. Samozřejmě zatím nemohu potvrdit dlouhodobou antikoncepční účinnost, ale s přerušovanou a spermicidem by to myslím těch necelých sto procent dát mělo rozhodně. Contragel pálil nakonec jen po prvních dvou použitích, nyní už v pohodě. Zatím mé nadšení z tohohle objevu neutuchá, připadá mi to jako skutečně pohodlná a zároveň zdravá, přírodní, ekologická, ekonomická a efektivní antikoncepční metoda.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    XMARGE: Díky moc za vyčerpávající odpověď. Ono je to asi dost individuální, ale aspoň se bude mít čeho chytit. Díky! :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    TAMARIX: Po prvním porodu jsem koupila nový, protože Mooncup B mi byl malý. Koupila jsem si lunette A (prostě ten větší) a až na první dva cykly, kdy bylo ještě dost povolený svalstvo a kalíšek klouzal ven, jsem ho používala víc než rok k plné spokojenosti. On klouzal pak ven ke vchodu až když byl dost plnej, nebo byl vevnitř dlouho. Teď mám 5 měsíců po druhým porodu a jsem zatím bez MS, tak uvidíme, co bude:o)
    Možná by mělo smysl koupit kratší kalíšek a vyzkoušet to. A nebo může mít povolený svalstvo a holt jí klesá dolů.. J8 měla ten problém, že dál jsem ho prostě nenarvala (případně bych ho dávala za čípek a to by byl k ničemu).
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    XMARGE: Díky moc! Kamarádka má dvě děti, mladšímu bude asi už kolem dvou let, takže už je to tam asi nějak sedlý.. Má smysl zkoušet menší kalíšek nebo případně menší kalíšek jiné značky? Do kalíšku jsem jí navezla já, zkouší to teď druhý měsíc, tak by mě mrzelo, kdyby s tím byl problém.. Takže ty osobně už kalíšek nepoužíváš, když vadí? To bych nerada slyšela už kvůli sobě, mám čerstvě po porodu a věřím, že se ke kalíšku zase vrátím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam