• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    TEEAK: silikon už z podstaty materiálu nic nenatahuje a paradoxně zbytky mýdla mohou být pro mikrofloru pochvy horší, než naložení do roztoku chloru, kde většinou na povrchu i kdyby člověk kalíšek pořádně neopláchl zůstane jen NaCl - kuchyňská sůl.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    mně na to pomáhá hlavně vylévat častěji než za 12 hodin (max 10 hodin nechávám - spíš osm) .. a jednou denně během cyklu (většinou večer) používám mýdlo přímo pro kalíšky od Lunette .. jakoukoliv chemii bych se bála použít, aby to ten silikon nenatáhnul a neměla jsem z toho pak nějakej problém .. :/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Mohlo by taky pomoct párkrát vyprat v pračce normálně s prádlem. Podařilo se mi takhle odsmradit silikonové těsnění z krabičky na jídlo, které smrdělo od nafty. Asi po 10-15 pracích cyklech to konečně vyčichlo.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    _ARTEMIS_: všecko - varit a vařit, corega tablety (manžel nosí rovnátka tak mu na ně chodím, je to desinfekce), přes noc v octu, vařit ve vodě s citronem......cca týden a každý den jedná procedura, po každém zásahu to smrdelo i trochu min až to zmizelo
    _ARTEMIS_
    _ARTEMIS_ --- ---
    SOLEI: a co pomohlo? Já mám aktuálně stejný problém :-(

    Jinak chlad asi obecně pomáhá proti smradu. Kamarádka si dává taneční kožené boty do mrazák, aby přestaly smrdět a funguje jí to.
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    FRENNET: v tom případě by to měla být spíš tepla voda - zrychlení pohybu částic u těkavých látek a tím jejich rychlejší únik. Studená to asi méně pustí do prostoru, ale nevím, radši se mě ptejte na biochemii než na fyziku.

    Ale už je to dobré.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    IKA: ve vseobecnosti na smrad pomaha studena voda. Teda cokoliv co potrebujes zbavit smradu je potreba omyt studenou vodou.
    Fyzikalne to snad bude souviset se snizenim pohybu castic v mrizce a tedy i s nizsim rozptylem smradu a jeho uvolnovanim. Jestli je duvod jiny nevham se poucit.
    IKA
    IKA --- ---
    SOLEI: Vraj pomáha oplachovať ho studenou vodou, nie teplou (ale neviem, ako to asi môže fungovať, tak možno je to rada na úrovni magického zariekania alebo tak nejak.:)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SOLEI: Jednou mi hrozně zasmrád, trvalo dost dlouho, než vyčichl, od té doby zas pohoda, vůbec netuším, čím to bylo. Minulý měsíc zase, ale doufám, že tentorkát to bylo proto, že jsme tu měli náročný večer a já na kalíšek úplně zapomněla a místo večer ho vymývala až ráno...
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Setkaly jste se někdy se zápachem z kalíšku? Měla jsem ho přes noc a ráno jsem myslela že ho snad zahodim. Ještě nikdy se mi to nestalo, poctivě vyvaruju, používám korega tablety a její horkou vodou a mýdlem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAMARIX: já jen moc nechápu, proč nechtějí distributora .. když chce člověk z Evropy objednat pár kousků pro sebe, bude ho to stát balík :D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    1ANDY: mozna je problem s tvarem. Prvni co jsem mela Lady Cup protikal a byl vubec vic nefunkcni nez ano. Pak jsem si poridila stejnou velilost Yukki a zadny problem. Tak bych se asi vydala touto cestou.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Zajímavá alternativa, když to třeba zrovna s kalíškem nejde: http://www.expres.cz/expres-testuje-0gm-/celebrity.aspx?c=A160502_011000_dx-celebrity_zajic
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOSSORKA: jj taky jsem z toho byla tenkrát nadšená a rozhodně to plánuju někdy provést zase :)
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    nakonec to namáčím v tom 3% roztoku peroxidu a je to super! jako nový :-)
    KAREN
    KAREN --- ---
    BOSSORKA: namacim kalisek pres noc do roztoku (ve vode cca 60 °C) jakyhosi desinfekcniho prasku, kterej mi odsypala kamaradka - pouziva se na cisteni/desinfekci lekarskejch nastroju. tusim, ze by v tom mohlo byt neco jako TAED, asi i perkarbonat a dal nevim, co za zbesilou chemii... kazdopadne to staci namocit a je vsude uplne cistej (dela to pomerne bourlivou reakci, tak asi pomuze i to bublani), pred dalsim pouzitim ho vyvarim.

    bych zkusila neco jako

    Katalog | Tierra Verde
    https://eshop.tierraverde.cz/gaia-magic-touch-na-cisteni-kalisku-doza-200-g

    pripadne si to namichat
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BOSSORKA: taky používám mezizubní (tuším že nejmenší TePe - ehm, růžový se vejde snad do všech velikostí dírek) .. a na větší čištění celého kalíšku se mi osvědčilo namočení na jeden den do 3% roztoku peroxidu vodíku .. co se dá běžně koupit v lékárně .. zatím jsem se do toho pustila jednou (po šesti měsících používání a i když nebyl kalíšek kdovíjak zbarvený, tak vypadal líp - mám silikon, nevím jak by to snesl TPE)
    Jak kalíšek vyčistit. Značka efektivně a rychle! | Kalíšek
    http://www.kalisek.cz/jak-menstruacni-kalisek-vycistit
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    BOSSORKA: otvory cistim mezizubnim kartackem (samozrejme vyclenenym jen pro tento ucel).
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    holky, potřebuji poradit, jak kalíšek pořádně vyčistit, jde mi zejména o tu oblast v otvorech, máte nějaký speciální přípravek, který přidáte do vyvařování?
    BOSSORKA
    BOSSORKA --- ---
    1ANDY: kalíšek by měl být suchý, stejně jako okolí při zavádění, tenhle fígl mě osobně alespon pomohl při problémech s protékáním
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    1ANDY: no, tak pak ještě tvar dělohy nebo velikost močového měchýře, které mohou tlačit a podtlak zrušit.

    Mě kdysi pomohlo i pročístování těch otvorů v kalíšku, jak tu kdysi někdo radil. Naplnit kalíšek a protlačit vodu jen přes ty dírky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam