TAPINA: dobře slovo "obalená" je přiznávám asi zavádějící .. ale rozhodně to od sebe nemá nijak daleko (minimálně ten konec) .. prostě co jsem tím chtěla říct je, že se zrovna tyhle dva systémy ovlivňují víc, než by se mohlo zdát ..
GRETKA: to vyjádřila mnohem přímočařeji :) .. sice bych se teda zrovna obilovinám/těstovinám/luštěninám vyhnula obloukem a "pročistění" řešila jinak, ale to už je na osobních preferencícha zkušenostech každého s jeho vlastním tělem
.. s tím jídlem .. samozřejmě nevím jak jíš, ale sama jsem u sebe byla dost překvapená .. jedla jsem sice nejzdravěji z lidí kolem mě, ale prostě ani tak to nebylo dost .. nejvíc mi pomohlo zbavit se lepku a mléčných výrobků (což je vpodstatě malá společenská sebevražda, ale nelituju toho :) .. fyzicky se mi srovnalo spoustu problémů, které mě vlastně dost otravovaly, jen to je takový ten plíživý problém, který prostě neřešíš, protože "to má přece každej" .. neříkám, že jsem 100% (to za běžného provozu mezi lidma prostě nejde) ale i taková blbina, jako vyměnit limonádu za vodu a rejži/brambory/přílohový výplně za zeleninu udělá za pár týdnů změnu
btw: Alisa Vitti se tím (vztahem jídla a pohodou ženského systému) zabývá dlouhodobě - knihu WomanCode opravdu doporučuju - moje gynekoložka mi nikdy neřekla ani setinu z toho, co se tam dá dočíst a co mi fakt zafungovalo