• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    IKA
    IKA --- ---
    Otestovala som krásny fialový kalíšok z Dans Ma Culotte, písala som o ňom tu: [ IKA @ MOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující *** ]

    V porovnaní s Lunette alebo s Ladycupom má drsnejší povrch, čo mne osobne komplikuje zavádzanie (blbo sa kontroluje prstom, pretože prst po ňom proste nekĺže), ale na druhej strane to výrazne uľahčuje vyberanie (práve preto, že nekĺže, tak sa dá dobre chytiť.)

    Inak nepozorujem žiadne zásadné rozdiely.:)

    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NEVENA: jestli jde jenom o průměr, klidně se podívej na ty 40mm (stejně jako lady cup) a zkus porovnat jejich tvary - to taky dokáže udělat rozdíl a slušně "zamíchat karty" .. případně se zamyslet nad FemmyCycle, kde ten průměr nehraje zas takovou roli, ale má to jiné limitace/možnosti
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    TEEAK: Díky za odpověď, ale právě takový v tom přehledu není. Kdybyste věděli o nějakém s průměrem 39 mm, objednala bych ho i ze zahraničí
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    MAIKOR: Šla jsem na to vědecky a vystačila si s kalendářem v mobilu, ovulačními testy a teploměrem. Nevím, jakou přidanou hodnotu dávají tyhle přístroje, když jsem se o to zajímala, nenašla jsem nikde laboratorní spotřebitelské testy ani rozsahy nepřesnosti. Systematické chyby se vyskytují vždycky a nejsou takový problém, pokud se o nich ví, ale ty náhodné můžou dost zamíchat výsledkem.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    MAIKOR: snad nejdu moc pozdě .. uvažovala jsem nad ním dlouho, ale nechtělo se mi dávat za něj tolik peněz (přišlo mi, že to samé zvládnu sama s teploměrem a papírem - což už mi nějakou dobu funguje) .. ale pokud bych šla do něčeho podobného později, spíš bych volila jednu z těchto variant:
    Daysy - mnohem hezčí design a osobně by mi bylo mnohem příjemnější tohle denně vidět každé ráno
    Daysy Fertility Calculator | Prevent Pregnancy
    https://www.eu.daysy.me/
    Wink a apka Kindara v telefonu - líp se dají sledovat teploty (a líp odhadneš, co se zrovna dneska stalo jinak a proč to "nejde" když ty máš pocit, že by to mělo být v pohodě :)
    Wink
    https://www.kindara.com/wink
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    S kalíškem to sice nesouvisí, ale snad mě neukamenujete :) Uvažuju, že si pořídím ladycomp, nemáte některá zkušenost? Popř. mě nasměrujte na diskusi, kam to patří. Díky
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    RYBKA: Jo, s kapacitou to bylo zoufalý :-) Byla jsem ráda, že jsem na noc našla ten větší!
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNNA: Mně fungoval menší Mooncup i rok po porodu, akorát na první dva dny moc nestačil kapacitně. Dokoupila jsem větší a střídám, ale drží dobře oba.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Tak jenom tak pro zajímavost velký/malý kalich a poporodní stav.

    První den MS se mi kamsi zatoulal kalíšek (větší Lunette). V zoufalství jsem vyhrabala předdětný malý Ladycup. Koukám na to, jak je to srandovně prťavý. Říkám si, že to asi nebude k ničemu... ale co, vyzkoušíme uvidíme. A drží! Dva a půl roku po druhym porodu drží! A to jsem se ještě tak před rokem bála, že už to s kalíškem nikdy nebude tak bezproblémové...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    NEVENA: hledej tady
    Kalíšky dle průměru, objemu a délky | Kalíšek
    http://www.kalisek.cz/kalisky-dle-prumeru-objemu-a-delky
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    NEVENA: ano, beru Euthyrox (teď nově pár dní Letrox) a zkrátil se mi cyklus z 29-33 dnů na 25-26.
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    Existuje kalíšek o chlup menší než LadyCup, ale větší než MeLuna S?
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    XMARGE: Máš na mysli Euterox/Letrox? To jsem netušila, přičítala jsem to prolaktinemii...
    NEVENA
    NEVENA --- ---
    RACHEL: Mám silikonovou sterilizační nádobku. Takže vyvařuju v mikrovlnce. Pochopitelně nějaká ta voda občas vyteče ven, takže potom musím vylít podstavec, ale je to poměrně rychlé a nenáročné, kromě toho mikrovlny jsou spolehlivý zabiják patogenů. Po MS používám sterilizační tablety.

    TAPINA
    TAPINA --- ---
    Když jsem to tu už rozřešila, tak vám tu i napíšu, jak to nakonec dopadlo. Vyklubal se z toho jeden z "těch" problémů, na které dobře zabírají homeopatika, když je někdo bere. Já ne.
    Poté, co jsem byla lékařem ujištěna, že to není žádný závažný zdravotní problém, a koupila jsem si gel s Tea tree, ještě dřív, než jsem ho poprvé použila... to prostě vymizelo :o) Gel a Rosalgin mám doma pro případ potřeby, ono se to může samozřejmě vracet. Mívám takové potíže tradičně v zimě, kdy méně chodím ven a víc se asi pozoruju. Loni jsem řešila, že hůř vidím, taky se to spravilo po návštěvě oční kliniky a ujištění, že s mým zrakem je všechno naprosto v pořádku.
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    TAPINA: presne mne napadlo co pise TEEAK: a nasledne jeste-sladke. Nezacala jsi jist v posledni dobe vice sladkeho a vseobecne sacharidu? Ono sladke vubec dela v tele bordel, ja jsem zavislak na sladkem a pak mam svedeni a vytok jak das, ale az tak mne to netrapi.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: dobře slovo "obalená" je přiznávám asi zavádějící .. ale rozhodně to od sebe nemá nijak daleko (minimálně ten konec) .. prostě co jsem tím chtěla říct je, že se zrovna tyhle dva systémy ovlivňují víc, než by se mohlo zdát ..
    GRETKA: to vyjádřila mnohem přímočařeji :) .. sice bych se teda zrovna obilovinám/těstovinám/luštěninám vyhnula obloukem a "pročistění" řešila jinak, ale to už je na osobních preferencícha zkušenostech každého s jeho vlastním tělem
    .. s tím jídlem .. samozřejmě nevím jak jíš, ale sama jsem u sebe byla dost překvapená .. jedla jsem sice nejzdravěji z lidí kolem mě, ale prostě ani tak to nebylo dost .. nejvíc mi pomohlo zbavit se lepku a mléčných výrobků (což je vpodstatě malá společenská sebevražda, ale nelituju toho :) .. fyzicky se mi srovnalo spoustu problémů, které mě vlastně dost otravovaly, jen to je takový ten plíživý problém, který prostě neřešíš, protože "to má přece každej" .. neříkám, že jsem 100% (to za běžného provozu mezi lidma prostě nejde) ale i taková blbina, jako vyměnit limonádu za vodu a rejži/brambory/přílohový výplně za zeleninu udělá za pár týdnů změnu
    btw: Alisa Vitti se tím (vztahem jídla a pohodou ženského systému) zabývá dlouhodobě - knihu WomanCode opravdu doporučuju - moje gynekoložka mi nikdy neřekla ani setinu z toho, co se tam dá dočíst a co mi fakt zafungovalo
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Pochva obalená střevama? Zajímavý...
    Já si teda myslím, že stravu mám teď právě tak asi nejlepší za celý život.

    Každopádně díky všem za reakce, dobré vědět, že něco takového občas řeší kde kdo. Já se totiž prvních cca 35 let svého života s jakýmkoliv vaginálním dyskomfortem nesetkala. Ale jsem pozitivní na HPV a ta sliznice tu a tam narušená virem je na leccos náchylná, proto trošku podezřívám i ten kalíšek, přece jen působí tlak, mění teplotní poměry. Ze zanesení infekce ho nepodezřívám, to ne.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    TAPINA: Probiotika jsou budoucí laktobacili, takže z toho co píšeš nepomůžou. Narušená vag. flóra může být různým způsobem, výplachy jak sama píšeš jsou "akutní pomoc" ale dlouhodobě ti jen udržují tu nerovnováhu. Jinak je to jak píše teeak, vaginální flóra je kontinuum mikrobiotu (to čemu se dřív říkalo střevní flóra, ale jelikož nejde o rostliny ale rovnováhu bakterii a kvasinek, slovo flóra je zavádějící).
    Jako první bych se vyhla výplachům, přestala používat intimní gely. To samo o sobě by mělo hodně pomoct. Když by nestačilo, pár kapek tea tree na spodní prádlo. A dlouhodobě se zaměřit na stravu - přidat vlákninu, což značí hlavně se zaměřit na celozrné obiloviny mouka & pečivo & těstoviny, rýže, atd a luštěniny.
    Kalich můžeš vydenzifikovat ve vroucí vodě 10min, to by mělo naprosto stačit.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: osobně mi teda přijde divný vyhánět přemnožené laktobacily jogurtama (to bych spíš dávala na kvasinky) .. každopádně bych zkusila upravit stravu .. to právě udělá tu dlouhodobou změnu a nebudeš muset sebou tahat výplachy navždycky (to teda platí i u kvasinek) .. když to výplachama vyženeš z pochvy, která je ale obalená střevama, kde je stejnej problém, pak se to tam prostě zase vrátí (osobně jsem se takhle zbavila problémů, než jsem si začala dávat pozor na jídlo, neustále se mi problémy vracely) .. zkusila bych kimči, nebo jiný kysaný produkty .. a mazala bych se kokosovym olejem - pomůže na pálení (pomáhá upravit Ph a v menším množství nijak neuškodí)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam