• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TEKKANNE: už je tam asi rok ;))
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    mooncup nyní i ve vaší dm drogerii...čuměla jsem jako puk :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    RYBKA: je.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Máte někdo zkušenost s mooncupem starým a novým? Prý jsou ty novější měkčí, je to pravda?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MOLLY: sdilim stejnou zkusenost..jsem zpatky u MOONCUPu, Gaia mi nedržel tak jak měl..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    SARKALINA: Tak jsem vyhledávala zkušenosti s Gaia Cup a musím souhlasit s měkkostí GaiaCupu, ale nepoužívám ho, protože na mne byl asi moc měkký.
    Má zkušenost.
    Po druhém porodu jsem si koupila Gaia Cup L (předtím jsem měla LadyCup, ale s malým už byly noci fakt nepříjemné... po prvním porodu jsem stihla jen dvě menstruace než jsem zas otěhotněla). Koupila jsem si ho, protože ho měli v obchodě, kde jsem si objednávala i další věci. Bohužel za mne příliš měkký. Neotevřel se, takže jsem si pak koupila velký LadyCup a ten funguje dobře. Jen ho trochu cítím do stran, hlavně do konečníku při stolici. Takže na slabou menstruaci na konci si zas beru ten menší.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANGIOLETTO: Asi bych byla obezřetná (častější desinfekce...), ale sliznice se hojí rychle a biopsie je maličký zákrok.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANGIOLETTO: imho jedinej důvod proč ne by pro mne byla bolest.
    Používala jsem kalíšek po všech gyne zákrocích, asi záleží jaký má kdo práh bolesti a jak se hojí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já měla zase před porodem s kalichem šílený bolesti prvních pár hodin, a musela jsem mít ze začátku tampon. Lidi jsou různý ;)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ALONSY, TEEAK, TAPINA: Já si teda myslím, že za menší menstruační bolesti může lepší pocitový komfort v klidu i při pohybu.
    U vložek i tampónů jsem občas protekla a ten pocit, že to hrozí, tu byl pořád, takže jsem se tak nějak pořád cítila jak na jehlách a nejistě a hrozně to řešila. Navíc prostě ta krev rozkládající se ve vložkách nebo tampónech smrdí, u kalíšku mi to přijde mnohem víc v pohodě, protože dokud je uvnitř, tak nepřichází do kontaktu se vzduchem nerozkládá se tolik a jakmile ho vyndám, tak ho hned vyleju a umyju, takže je to hned pryč a smrdět to nestihne začít. Krom toho, že tampony i vložky mi vysušovaly sliznici a ta pak byla podrážděná, s kalíškem problémy tohoto směru nemám. A ty bolesti mohly být tak trochu psychosomaticky zhoršené tím ostatním diskomfortem. S kalíškem jsem v klidu a nic neřeším, takže mě ani ty bolesti nijak moc neobtěžujou....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: to já taky ne :) .. ale roztažení/stažení poševních svalů a otevřenost čípku mi nepřijde nijak propojené .. třeba v době ovulace je běžné mít (oproti ms) čípek mnohem otevřenější a svaly naopak staženější (což zmiňuje Toni Weschler jako běžnou věc)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ani nemyslím podtlak, ale tlak na stěny (byť podtlak vyvinutý na čípek je tam taky)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Taky nevedu podtlak, že bych ho jako cítila, ale když prostě ten rozvinutý kalíšek má nějakých 5 cm na šířku, tak tolik prosím já v běžném stavu v pochvě nemám :o)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: blbost to být určitě může - žádnej výzkum na to neexistuje .. nicméně já třeba nějaký podtlak v kalíšku téměř nevedu a přesto se mi bolesti zmenšily .. osobně zas úplně nevěřím, že by ten pidipodtlak, který kalíšek vytváří, mohl efektivně něco udělat/otevřít v čípku/děložním hrdle .. třeba se někdy nějakého výzkumu dočkáme
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: To se mi zdá být blbost. Spíš si myslím, že kalíšek tím svým tlakem napomáhá otevírat čípek a krev odtéká snadněji, aniž by děloha musela tolik pracovat.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: ad bolesti .. já to házím na chemii .. ta je i ve vložkách a sliznice se dotýkají taky (méně, ale taky) .. porovnala jsem si to v hlavě tak, že chemie je tam od toho, aby "zcuckovala" tu vytékající krev v tampónu/vložce, čímž ji udržela v menstruační pomůcce .. a vzhledem k tomu, že se ty látky dostávají během hodin a hodin nošení do inkriminované oblasti celkově, tak pravděpodobně "cuckují" tu krev ještě o něco dřív, což zhoršuje se průtok čípkem - čili to bolí, protože odtok není přirozený, ale zpomaluje se .. asi?
    .. osobně jsem zmenšení bolestí s kalíškem pocítila až někde kolem druhého/třetího cyklu - asi to trvá, než se tělo od toho vyčistí .. zároveň s tím bylo i vidět, že větší kusy/cucky sliznice, jsou mnohem méně časté a rozhodně o dost menší - i vůně v průběhu cyklu se mi dost změnila - což mi na tu chemii sedí nejvíc
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Argument z diskuze "je to drahý a nepraktický nesmysl" fakt pobavil :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAPINA: To je zajímavý. :-)
    U mě má na bolesti vliv hlavně jídlo. Což.. vlastně až tak divný není.
    S kalíškem je to pro mě příjemnější, protože když přejdou ty počáteční, tak si na to, že to mám, vzpomenu asi tak 2x denně, ráno a večer. Ale pamatuju si, že jsem ze začátku to měnění v práci / škole / venku taky hrotila a přišlo mi to jako nesmysl, přitom většinou není ani potřeba, když není mentstruace super silná a mám správnou velikost.
    Uf, fakt bych se nikdy nechtěla vracet do těch starých dob, to to bylo regulérní utrpení. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To, že má někdo v těle méně estrogenu, ještě neznamená, že je víc chlap, než ženská. S hormonální antikoncepcí tam má více progesteronu a o těhotenské demenci byly popsány stohy. Při antikoncepci je ho méně, než v těhotenství, ale víc než normálně. Testosteron nám nevyběhne :o)

    S kalíškem taky nemám menstruační bolesti a není mi jasné, jak to funguje. I nakonec takové věci, že jsem měla horší bolesti s vložkama než s tamponama, to už mi vůbec není jasné, co může dělat takový rozdíl.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAMARIX: Diskuze se bojím. :-)

    TAMARIX: To by mě zajímalo, co by to udělalo se mnou, vzhledem k tomu, že jsem určitými vzorci myšlení už teď dost chlap. :-) Ale zkoušet to asi nebudu. :-D
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    XSI: Myslím, že je to odkaz na: http://www.cbdb.cz/...i-cist-v-mapach-why-men-don%E2%80%99t-listen-and-women-can%E2%80%99t-read-maps . Prostě, že pod vlivem antikoncepce je ženská víc chlap než ženská. Ale vlastně taky nevím, jak s tím naložit.. Když jsem chvíli antikoncepci brala, tak jsem měla děsný výkyvy nálad, třeba jsem se pořád chtěla rozcházet s partnerem a tak, bezdůvodně jsem řvala a hlavně jsem se cítila tak jako "zazděně" někde uvnitř sebe. Vtipný je, že na základě toho pocitu (hlavně té "zazděnosti") jsem posléze dešifrovala svoje první těhotenství, protože to bylo to samý přes kopírák. Včetně určitý nafouklosti. Takže byla jsem všechno jen ne "lepším parťákem". :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam