• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    ALONSY: A stejně jako ostatním lidem tady, ani mně nefunguje. Škoda, že jsem tu diskuzi před nákupem vytěsnila. No, na jinej nemám, tak to asi ještě zkusím později a budu doufat, ale moc nadějně to nevypad.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    XMARGE: Nakonec jsem si koupila Gaia Cup S, protože byl na Rohliku, což je cesta nejmenšího odporu, a stejně jako Ladycup má být pro dívky do 25 let a ty, co ještě nerodily. Je asi 2x tak velký jako ten malý Ladycup a docela mě děsí, ještě že jsem nešla do toho většího. :-)
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    ALONSY: malý kalíšek jsem měla do porodu, který byl skoro v 29 letech. Věkovým omezením se neřiď, pokud ti sedí malý a neprotéka, nech si ho. Já musela koupit velký až po porodu, kdy mi malý téměř vypadával.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Vybírám si nový kalíšek, a přemýšlím, jakou velikost?
    Budu kupovat určitě Ladycup, jsem s ním více-méně spokojená deset let, mám malý, ale všude se píše, že ten je vhodný do 25 let.
    Jak moc je rozdíl mezi velkým a malým? Jde mi hlavně o to, jestli s tím větším nebudu mít problémy se zandaváním...
    OXIS
    OXIS --- ---
    Prodiskutovala jsem to ještě na fb ve skupině Kališnice a vyšlo z toho, že jsem si ho špatně zaváděla. Musím dávat hlouběji a je to ok. Ale uvidíme, jak to bude příště v prvních třech dnech :).
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    OXIS: Mě po druhem porodu taky hodně protéká první dva tři cykly, ale mám menstruaci svá dny silnou a pak už skoro nic. Pomohlo fakt častější vymenovani, ale druhy den ms, kdy to mám nejhorší, jsem teda na plavani s dcerou nesla
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    OXIS: Zkusit se to dá, někomu vyhovuje větší, někomu tvrdší... Ale po pravdě, mně po druhém porodu asi půl roku/rok kalíšek taky dokonale nesedl :/ Pak se to naštěstí srovnalo...
    OXIS
    OXIS --- ---
    Potřebuju poradit. Mám kalíšek Mamicup L, koupila jsem po prvním porodu a byl dobrý. Teď mám po druhém porodu a furt teče. Nemyslím si, že bych měla pánevní dno úplně povolený...tak přemýšlím, jestli si mám pořídit nový větší? Dneska chci jít se synem k vodě, tak potřebuju jistotu, že neproteče... a zároveň se tady u nás dá koupit jen Mooncup a Gaiacup. Myslíte, že by mi některý vyhovoval víc než stávající?
    Díky.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RYBKA: oooo, jasný. Tak já myslím ten Femmy :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KETHAMINA: Femcap je pesar, ne kalíšek.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TEEAK: no,pokud se budem bavit o tom jestli má měkký a tvrdý jinou funkci, za mě jo. Lépe řečeno spolehlivost.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    KETHAMINA: výměna Femcapu za Yuuki by asi měla dost podstatnej vliv na funkci .. ;)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RYBKA BRUSINKA: mě přišel po Mooncupu na dotek děsně měkej, takže jsem v tom Biooo nakonec koupila Yuuki i s tou plastovou popelnicí na vyvařování v mikrovlnce a spokojenost.
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Pridam se k OT. Mam doma dva nenacaty Contragely, exp. 2/17. Kdyby mel zajem nekdo, kdo veri, ze i po expiraci jsou ok. Podle me jim nic nebude. Za odnos. Praha.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    TEEAK:
    RYBKA: skvely, diky !
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    BRUSINKA: případně druhá varianta - eshop Kalíšek.cz má výdejnu v Holešovicích a spoustu věcí mají i přímo v obchodě, kde se na to dá mrknout a třeba rovnou koupit (co si tak vzpomínám tak mají FemCap i Evanellu)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    BRUSINKA: Měli by ho mít v Kotvě v prodejně Biooo (kamenný obchod biooo.cz).
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    omlouvam se za mirny offtopic, ale uz tady nekolikrat debata o femcapu probehla - nevite, jestli se da nekde v Praze koupit v kamennem obchode? Diky
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    MAIKOR: aha, tak to je tim, ze do sekce damskych menstruacnich pomucek vůbec nechodim :-D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TEKKANNE: už je tam asi rok ;))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam