• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    MAIKOR: aha, tak to je tim, ze do sekce damskych menstruacnich pomucek vůbec nechodim :-D
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TEKKANNE: už je tam asi rok ;))
    TEKKANNE
    TEKKANNE --- ---
    mooncup nyní i ve vaší dm drogerii...čuměla jsem jako puk :-)
    XAJA
    XAJA --- ---
    RYBKA: je.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Máte někdo zkušenost s mooncupem starým a novým? Prý jsou ty novější měkčí, je to pravda?
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    MOLLY: sdilim stejnou zkusenost..jsem zpatky u MOONCUPu, Gaia mi nedržel tak jak měl..
    MOLLY
    MOLLY --- ---
    SARKALINA: Tak jsem vyhledávala zkušenosti s Gaia Cup a musím souhlasit s měkkostí GaiaCupu, ale nepoužívám ho, protože na mne byl asi moc měkký.
    Má zkušenost.
    Po druhém porodu jsem si koupila Gaia Cup L (předtím jsem měla LadyCup, ale s malým už byly noci fakt nepříjemné... po prvním porodu jsem stihla jen dvě menstruace než jsem zas otěhotněla). Koupila jsem si ho, protože ho měli v obchodě, kde jsem si objednávala i další věci. Bohužel za mne příliš měkký. Neotevřel se, takže jsem si pak koupila velký LadyCup a ten funguje dobře. Jen ho trochu cítím do stran, hlavně do konečníku při stolici. Takže na slabou menstruaci na konci si zas beru ten menší.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    ANGIOLETTO: Asi bych byla obezřetná (častější desinfekce...), ale sliznice se hojí rychle a biopsie je maličký zákrok.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANGIOLETTO: imho jedinej důvod proč ne by pro mne byla bolest.
    Používala jsem kalíšek po všech gyne zákrocích, asi záleží jaký má kdo práh bolesti a jak se hojí.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Já měla zase před porodem s kalichem šílený bolesti prvních pár hodin, a musela jsem mít ze začátku tampon. Lidi jsou různý ;)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ALONSY, TEEAK, TAPINA: Já si teda myslím, že za menší menstruační bolesti může lepší pocitový komfort v klidu i při pohybu.
    U vložek i tampónů jsem občas protekla a ten pocit, že to hrozí, tu byl pořád, takže jsem se tak nějak pořád cítila jak na jehlách a nejistě a hrozně to řešila. Navíc prostě ta krev rozkládající se ve vložkách nebo tampónech smrdí, u kalíšku mi to přijde mnohem víc v pohodě, protože dokud je uvnitř, tak nepřichází do kontaktu se vzduchem nerozkládá se tolik a jakmile ho vyndám, tak ho hned vyleju a umyju, takže je to hned pryč a smrdět to nestihne začít. Krom toho, že tampony i vložky mi vysušovaly sliznici a ta pak byla podrážděná, s kalíškem problémy tohoto směru nemám. A ty bolesti mohly být tak trochu psychosomaticky zhoršené tím ostatním diskomfortem. S kalíškem jsem v klidu a nic neřeším, takže mě ani ty bolesti nijak moc neobtěžujou....
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: to já taky ne :) .. ale roztažení/stažení poševních svalů a otevřenost čípku mi nepřijde nijak propojené .. třeba v době ovulace je běžné mít (oproti ms) čípek mnohem otevřenější a svaly naopak staženější (což zmiňuje Toni Weschler jako běžnou věc)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    A ani nemyslím podtlak, ale tlak na stěny (byť podtlak vyvinutý na čípek je tam taky)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: Taky nevedu podtlak, že bych ho jako cítila, ale když prostě ten rozvinutý kalíšek má nějakých 5 cm na šířku, tak tolik prosím já v běžném stavu v pochvě nemám :o)
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: blbost to být určitě může - žádnej výzkum na to neexistuje .. nicméně já třeba nějaký podtlak v kalíšku téměř nevedu a přesto se mi bolesti zmenšily .. osobně zas úplně nevěřím, že by ten pidipodtlak, který kalíšek vytváří, mohl efektivně něco udělat/otevřít v čípku/děložním hrdle .. třeba se někdy nějakého výzkumu dočkáme
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    TEEAK: To se mi zdá být blbost. Spíš si myslím, že kalíšek tím svým tlakem napomáhá otevírat čípek a krev odtéká snadněji, aniž by děloha musela tolik pracovat.
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    TAPINA: ad bolesti .. já to házím na chemii .. ta je i ve vložkách a sliznice se dotýkají taky (méně, ale taky) .. porovnala jsem si to v hlavě tak, že chemie je tam od toho, aby "zcuckovala" tu vytékající krev v tampónu/vložce, čímž ji udržela v menstruační pomůcce .. a vzhledem k tomu, že se ty látky dostávají během hodin a hodin nošení do inkriminované oblasti celkově, tak pravděpodobně "cuckují" tu krev ještě o něco dřív, což zhoršuje se průtok čípkem - čili to bolí, protože odtok není přirozený, ale zpomaluje se .. asi?
    .. osobně jsem zmenšení bolestí s kalíškem pocítila až někde kolem druhého/třetího cyklu - asi to trvá, než se tělo od toho vyčistí .. zároveň s tím bylo i vidět, že větší kusy/cucky sliznice, jsou mnohem méně časté a rozhodně o dost menší - i vůně v průběhu cyklu se mi dost změnila - což mi na tu chemii sedí nejvíc
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    Argument z diskuze "je to drahý a nepraktický nesmysl" fakt pobavil :-)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    TAPINA: To je zajímavý. :-)
    U mě má na bolesti vliv hlavně jídlo. Což.. vlastně až tak divný není.
    S kalíškem je to pro mě příjemnější, protože když přejdou ty počáteční, tak si na to, že to mám, vzpomenu asi tak 2x denně, ráno a večer. Ale pamatuju si, že jsem ze začátku to měnění v práci / škole / venku taky hrotila a přišlo mi to jako nesmysl, přitom většinou není ani potřeba, když není mentstruace super silná a mám správnou velikost.
    Uf, fakt bych se nikdy nechtěla vracet do těch starých dob, to to bylo regulérní utrpení. :-)
    TAPINA
    TAPINA --- ---
    To, že má někdo v těle méně estrogenu, ještě neznamená, že je víc chlap, než ženská. S hormonální antikoncepcí tam má více progesteronu a o těhotenské demenci byly popsány stohy. Při antikoncepci je ho méně, než v těhotenství, ale víc než normálně. Testosteron nám nevyběhne :o)

    S kalíškem taky nemám menstruační bolesti a není mi jasné, jak to funguje. I nakonec takové věci, že jsem měla horší bolesti s vložkama než s tamponama, to už mi vůbec není jasné, co může dělat takový rozdíl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam