• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ALONSY: Já teda žádný stres na začátku nemela .... :-D
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NIGHTFURY: neni zac. No jak jsem na nej koukala, tak mi prislo, ze je tvarove stejny jako Yuuki, jenom mekci. Planuju ho po druhem porodu koupit.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    FRENNET: Tak hned v první Tetě, do které jsem to šla zjistit, jsem Mooncup ulovila.
    S tou slevou je to opravdu super nákup, snad mi bude po x letech s Yuuki sedět :)
    Díky za tip!
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    DOBYTEK: vznik TSS je u ženy používající kalíšek popsáno v jednom jediném případě (za cca 10 let co ho ženy používají ve větším měřítku) a i tak se neprokázalo, že by na vznik problémů v tom jednom případě měl vliv právě kalíšek (ono jde taky o hygienu, jiné rány v těle, atd.) .. naopak existuje studie, kde se prokázalo, že mnohem větší riziko vzniká při používání parfemovaných vložek (oděrky od tření, chemické dráždění), pak tamponů (znovu oděrky) a kalíšek byl v podstatě na hranici měřitelnosti .. každopádně TSS může vzniknout i mimo menstruaci a může postihovat i pány, takže bych zas nešířila paniku ;)
    - jasně 12 hodin je fakt maximum, které bych nepřekračovala a snažím se max. po osmi hodinách kalíšek vypláchnout - s trochou cviku (kterou člověk získá celkem rychle) to ani na veřejných toaletách, nebo v práci, není žádná věda)

    .. osobně jsem kalíšek začala používat právě díky tomu, že jsem začala trpět na infekce močových cest (po vyléčení) a od té doby už jsem neměla jedinou už tři roky (dřív jsem jimi trpěla cca 2x do roka) .. má to samozřejmě souvislost i s tím, že jsem se sama díky kalíšku dost vzdělala o tom, jak to "tam dole funguje" a začala se o sebe v tomhle ohledu líp starat, ale než jsem došla ke kalíšku, tak bych tohle ani nikdy řešit nezačala .. :)
    ALONSY: imho i ten stres na začátku se dá zmenšit tím, že si o tom člověk před použitím něco načte, vyzkouší to doma v klidu a když je v koncích, tak si sedne k facebooku a poradí se tam online ve skupině kališnic, nebo třeba tady :)
    IKA
    IKA --- ---
    MERMAIDA: Môžem porovnať Lunette, Ladycup a Daring (z Dans ma Culotte), a preferujem Lunette, najlepšie sa mi zavádza aj vyberá, a celkovo som s ním spokojná.
    Ten Daring je ale možno lepší pre začiatočníčky, ktoré sa boja, že sa im ho nepodarí po použití zase vybrať (pretože má trochu drsnejší povrch.)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NIGHTFURY: hodne stesti :)
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MERMAIDA: Každopádně je nejdůležitější ji připravit na neskutečnej stres na začátku, ten si ještě živě pamatuju, i když je to pomalu deset let :D
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MERMAIDA: mám zkušenost s LadyCup S a Lunette L. Přijdou mi tvarově i tím, jak sedí (až na tu velikost, samo), velmi podobné. Lunette působí pocitově kvalitněji - materiál je takový "lepší", dírky jsou přesněji vyražené.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    FRENNET: Do Adamova nepojedu, snad ho najdu v nějaké pražské Tetě :)
    (Neviděl ho někdo z Prahy?)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    NIGHTFURY: bydlim v Adamove, tak predpokladam, ze kdyz to maji u nas v zapadakove, tak ho budou mit i jinde. Je to teta s tim ruzovo-zlutym logem. To jsem ti asi moc nepomohla,co?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    FRENNET: Která Teta to je? Teď s tou 20% slevou na všechno by se mi ten nákup hodně líbil :)
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    ALONSY: Tím že s ním mám kladnou zkušenost, tak bych taky zvolila LadyCup, ale raději se ptám přece už několik let nejsem začátečníce a třeba je některý ještě lepší ...
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    U nas v teta drogerie, jsem nasla mooncup.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    MERMAIDA: Nejlepší mi přijde LadyCup, když jsem zkusila experimentovat s jinýma, byly to vyhozený peníze.
    MERMAIDA
    MERMAIDA --- ---
    Ráda bych doporučila kamarádce Kalíšek, tampony nesnese kvůli bolesti hlavy, tak jaký typ kalíšku byste doporučily začátečníci??
    Samozřejmě odkaz na kalisek.cz jsem ji dala, aby si jej prostudovala, přečetla výhody i to jak vybírat.
    Já osobně mám zkušenost s LadyCup, ale je některý jiný pro začátečníci lepší? Který by se dobře rozevíral? Mě třeba neseděl MeLuna, jak je z tvrdšího materiálu tak se mi občas nechtěl po zavedení rozevřít.
    Přišel mi docela příhodnější Lunette.
    Typy nebo rady?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    máte některá zkušenost s tímto kalíškem?
    FemmyCycle - menstruační kalíšek
    http://www.femmycycle.cz/
    Četla jsem na něj ódy, že vůbec neprotéká a sedí i ženským co maj nízký čípek. Já mám větší Lunette a chci si pořídit jiný, protože mi hodně protékal první dny, mám to asi podobně jak píše RACHEL ale nevím, jestli je to kalíškem, nebo mnou, on byl taky třeba za hodinu plný.

    Ten komfort co mnohé popisujete "na nic nemusím myslet" to je až tak 4. den. Ale jiné řešení než kalíšek už prostě nevidím. Jen nevím, jakou značku zvolit.

    Jestli máte někdo velmi silnou ms, nízký čípek a kalíšek, který funguje bez problémů, jakou máte značku?
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    Tak mám tu větší velikost, ale druhý den, kdy mám menzes nejsilnější, tak mi ani dýl než tři hodiny nevydrží a je úplně plnej. Vypozoroval jsem, že první den je to velmi slabé krvaceni (to by asi vydržel třeba těch 8 hodin), ale druhý den musím fakt každé dvě až tři hodiny i v noci a je úplně po okraj. To trvá zhruba 12-16 hodin, pak se to zas vrátí do normálu a třetí, čtvrtý den by vydržel půl dne a pátý den už je to jen na slipovou vložku a hotovo.
    Ale mívala jsem menstruaci ještě silnější, delší a nepravidelnou, to mi dost pomohl Estrozin od Diochi, zvládám zcela bez prášků proti bolesti, pravidelnost plus mínus dva dny, už nemusím vylivat každou hodinu ten druhý den, ale dýl jak tři fakt nedám.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    RACHEL: podobně jako
    DOBYTEK bych se spíš bála, že se škrabnu nebo naruším sliznici.

    Dříve jsem trpěla na zaněty močaku i gyne infekce, právě proto jsem začala používat kalíšek, jako čistější pomůcku bez ATB (co bývají v tamponech). Obojího jsem se zbavila, kalíšek používam i v bazénu nebo při koupání v přírodě. Gyne prostředí je celkově provázané s hydratací organismu, dostatkem spánku, pravidelným pohybem, stravou - když jedu v práci stresově a míň spím, i večer při mytí mimo menses cítím, že "jsem uvnitř teplejší", používám občas laktobacilovou kapsly, která pomůže udržet balanc.

    Za sebe moc oceňuji zmírňování bolestí a možnost sledovat stav těla na zakladě množství, barvy a tekutosti menses. Např.v létě jsem pila čistící čaje a i menses byla dost jiná.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    Můžu potvrdit, že značka (velikost/tvrdost/tvar) hraje roli. Roky jsem používala lunacup, který měl tendenci druhý den ms protékat, teď mám nově mooncup, který je měkčí, a neprotekl mi ani jednou. Jinak u výměny co tři hodiny bych se naopak bála, že si poškodím sliznici a zanesu infekci, měním co 12 hodin a bez problémů, hygiena rukou je samozřejmě zásadní, plus na zavádění používám gel na vodní bázi.

    Jiná věc je, že TSS se vyskytuje i u uživatelek kalíšku. Údajně existuje studie odněkud z Lyonu, která tvrdí, že u kalíšku je dokonce vyšší riziko TSS než u tamponů, ale nenašla jsem ji.

    Když to tak čtu, tak je asi na úvaze, jestli častější výměna není namístě, případně mít kalíšky dva a v průběhu ms je sterilizovat.
    ALONSY
    ALONSY --- ---
    RACHEL: Není to činnost, co bych si kdo ví jak užívala a jsem ráda, že jsem si pořídila ten větší a řešit to tolik nemusím. :-)

    Na výletech / festivalech a akcích si s ním teda furt pořádně poradit neumím.

    Nemám zkušenost, já vymněnila menší ladycup za větší a je to zase super, po několika měsících protékání ze začátku. A v těch značkách je velký rozdíl, tak možná zaexperimentovat.. (i když je to docela drahý na pokusy, no).

    Posilování pánevního dna rozhodně nikdy nebude na škodu. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam