• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BRUSINKA: ano, to opravdu nechci slyšet ;D .
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KAMIONG: Nevyzadana rada, ale pokud ti proteka vice kalisku, tak bych hledala pricinu jinde; zmena znacky budou asi vyhozene penize.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Nějaké nové zkušenosti s kalíškem Femmy cycle? Dost o něm přemýšlím, neboť yuki i mooncup mi stále protéka a fakt nechci strávit zbytek života na tampáčích a vložkách...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    IBERIA: jestli ti zašel (a máš silikonový) můžeš vyzkoušet lázeň v 3% peroxidu (k dostání běžně v lékárně) .. sama to s lunette praktikuju cca dvakrát do roka a vždycky pak vypadá jak novej :)
    Jak kalíšek vyčistit. Značka efektivně a rychle! | Kalíšek
    http://www.kalisek.cz/jak-menstruacni-kalisek-vycistit

    .. jinak bych kalíšek měnila v případě, že začne být tuhý (časem a používáním)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IBERIA: no,každý materiál může ztratit elasticitu/pružnost a pak protékání nemusí být způsobeno ochablostí svalů. Materiál kalíšku mi připomíná dudlíky a ty taky někdy zpuchří :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KETHAMINA: Díky za odpověď, čili to asi spíš nebudu řešit. Ano, jeden kalich jsem také vyvařila/seškvařila, ale ten současný sterilizuju bezpečně v mikrovlnce, tomu se už nic takového nestane. Po osmi letech nevypadá příliš vábně, ale plast porušen/poškrábán není, nic nesmrdí. Funguje dobře. Nedovedu si moc představit, co znamená nefunkčnost kalíšku. Protékání je způsobeno imho spíše svalovou ochablostí.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IBERIA: logicky asi pokud nefunguje a protéká + zkušenost moje i dalších dam z auditka je, že dříve dojde ke znehodnocení kalíšku spečením/vyvařením vody atp. než k únavě materálu.

    Mně po 10 letech kromě mírné změny barvy lunet fungoval skvěle, ale nepřežil vyvaření vody a zůstal z něj škvarek v kastrůlku.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: upřesnění: vím, že je nějaká doporučená doba od výrobce (5-15 let), ale jak poznám, že už je zralý na výměnu?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Měl by se vyměnit po nějaké době kalich za nový (únava materiálu apod.) a kdy?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SINSEMILLA: Vyzkoušela jsem jich víc, ale tyhle vedou, ty ostatní už jsem povyhazovala nebo je mám jen jako záložní pro největší krize.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYBKA: Taky mám anavy nějaké slipové a pak ještě jinou značku (teď z hlavy nevím) a anavy rozhodne doporučuji, ty druhé naopak moc nemusím.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PROMETHEA: Já nakoupila na Fleru (konkrétně tady https://www.fler.cz/zbozi?ucat=215567 ) , jako pojistku jsem taky brala bez PUL, a mně osobně to stačí.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PROMETHEA: Mám Anavy a jsem spokojená. S kalíškem mi stačí slipovky bez PUL vrstvy.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GRETKA: no prave ty ceny :( doufala jsem, ze jsou treba k dostani od cz vyrobcu za min.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PROMETHEA: mam slipovky od plim a jsou super. Sice je to palka, kdyz si je clovek kupuje, ale je to kvalitni vyrobek. Dalsi nevyhoda nejspis bude, ze nemaji preprodejce v CR.
    Washable Cloth Pads
    https://www.plim.fr/en/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Prosim auditko nebo rovnou tipy na bavlnene vlozky? Resp. pouzitelne vicekrat? Vim ze se to tu parkrat v kombinaci s kaliskem resilo.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KLAIR: ja teda po porodu jedu vlozky docela dost, sice jsem skoro vubec nebyla poranena, ale nejak mi kleslo to panevni dno a neco tam prece jen mam a tak je vytahovani kalisku takove neprijemne.. takze si jej beru ven ale nadoma mam vlozky, docela jsem si uz zvykla... a jestli muzu poradit, lepsi nez always jsou vlozky z lidlu, takova nejaka jejich soc znacka, maji prijemny povrch a nemaji tu parfemaci a sajou stejne, nebo lip
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    KLAIR: Kamarádka mi doporučila vložky z DM (tu jejich značku Jessa?), na 6nedělí byly fajn (měla jsem od nich inkontinenční a na závěr i normální a slipovky), měly příjemný povrch a byly celkem prodyšný. Ale mohlo se to změnit, má poslední zkušenost je 4 roky stará.
    Ale pamatuju si to zoufalství, jak jsem sháněla něco, z čeho bych nelezla po zdi, měla jsem na rozdávání asi 5 různých značek...
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    KLAIR: Zrovna always jsou asi ty nejhorší plasťáky, nebo byly před těma...... 15+ lety, kdy jsem vložky používala ;) Já jsem tu teď měla nějaká (značku si nepamatuju), který měly povrch příjemný jako ty porodnické, ale ta nepropustná vrstva mě prostě štvala. Zlatý porodnický vložky. Ani mi nikdy neprotekly skrz. (ale taky kalíšek samozřejmě o 100% lepší varianta pro běžnou menstruaci).
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    ANNNA: protože už to trvá dlouho, koupila jsem si nějaké náhodné.... always. Jsou fakt protivný. hlavně jsou fakt strašně naparfémovaný :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam