• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    XSI
    XSI --- ---
    DOBYTEK: No já nemám moc problém dostat ho dovnitř, ale s tím, že se tam nechce správně rozevřít. A moc to neřeší ten problém tak v polovině situací, kdy u sebe gel nemám. Pořizovala jsem si ho původně kvůli cestování, a to s sebou rozhodně nic navíc vozit nechci.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    XSI: Zkus okraj pri zavadeni namazat lubrikantem na vodni bazi. Obecne to pomaha pri zavadeni a snizuje riziko naruseni sliznice.
    XSI
    XSI --- ---
    Potřebovala bych poradit – po filtrování tady jsem akorát zmatená.
    Mám Meluna M a sedí mi dobře, jen mám i po několika měsících používání pořád problém se zaváděním – špatně se mi rozevírá a jak je tuhý, tak "drží tvar" – což je v tomhle případě spíš nevýhoda, protože se po složení otevře do šišata. Vždycky ho zavádím na několikrát a často je to tolik pokusů, že to nakonec vzdám.
    Občas to tu někdo zmiňoval, že má ten problém taky a jiný měkčí to vyřešil, ale vždycky jsem si myslela, že tužší kalíšky se naopak rozevírají líp? Jsem teď tudíž zmatená, jaký jiný pořídit, abych nakonec neskončila s ještě horším.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    DOBYTEK: teď mi kámoška doporučila kal. Merula http://www.kalisek.cz/merula-cup, který má podobný tvar, měla předtím shodou okolností stejné kalíšky jako já a je podobné fyz. konstituce, a je z něj nadšená (s předchozími měla stejné potíže jako já a teď je bez problému). Teď jen se rozhodnout... do jednoho z nich půjdu určitě.
    DOBYTEK
    DOBYTEK --- ---
    KAMIONG: z vlastni zkusenosti potvrzuju, ze je uplne klidne mozne, ze jeden kalich proteka a druhy vubec, nenech s tim odradit
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BRUSINKA: ano, to opravdu nechci slyšet ;D .
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    KAMIONG: Nevyzadana rada, ale pokud ti proteka vice kalisku, tak bych hledala pricinu jinde; zmena znacky budou asi vyhozene penize.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    Nějaké nové zkušenosti s kalíškem Femmy cycle? Dost o něm přemýšlím, neboť yuki i mooncup mi stále protéka a fakt nechci strávit zbytek života na tampáčích a vložkách...
    TEEAK
    TEEAK --- ---
    IBERIA: jestli ti zašel (a máš silikonový) můžeš vyzkoušet lázeň v 3% peroxidu (k dostání běžně v lékárně) .. sama to s lunette praktikuju cca dvakrát do roka a vždycky pak vypadá jak novej :)
    Jak kalíšek vyčistit. Značka efektivně a rychle! | Kalíšek
    http://www.kalisek.cz/jak-menstruacni-kalisek-vycistit

    .. jinak bych kalíšek měnila v případě, že začne být tuhý (časem a používáním)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IBERIA: no,každý materiál může ztratit elasticitu/pružnost a pak protékání nemusí být způsobeno ochablostí svalů. Materiál kalíšku mi připomíná dudlíky a ty taky někdy zpuchří :)
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    KETHAMINA: Díky za odpověď, čili to asi spíš nebudu řešit. Ano, jeden kalich jsem také vyvařila/seškvařila, ale ten současný sterilizuju bezpečně v mikrovlnce, tomu se už nic takového nestane. Po osmi letech nevypadá příliš vábně, ale plast porušen/poškrábán není, nic nesmrdí. Funguje dobře. Nedovedu si moc představit, co znamená nefunkčnost kalíšku. Protékání je způsobeno imho spíše svalovou ochablostí.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IBERIA: logicky asi pokud nefunguje a protéká + zkušenost moje i dalších dam z auditka je, že dříve dojde ke znehodnocení kalíšku spečením/vyvařením vody atp. než k únavě materálu.

    Mně po 10 letech kromě mírné změny barvy lunet fungoval skvěle, ale nepřežil vyvaření vody a zůstal z něj škvarek v kastrůlku.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: upřesnění: vím, že je nějaká doporučená doba od výrobce (5-15 let), ale jak poznám, že už je zralý na výměnu?
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Měl by se vyměnit po nějaké době kalich za nový (únava materiálu apod.) a kdy?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SINSEMILLA: Vyzkoušela jsem jich víc, ale tyhle vedou, ty ostatní už jsem povyhazovala nebo je mám jen jako záložní pro největší krize.
    SINSEMILLA
    SINSEMILLA --- ---
    RYBKA: Taky mám anavy nějaké slipové a pak ještě jinou značku (teď z hlavy nevím) a anavy rozhodne doporučuji, ty druhé naopak moc nemusím.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    PROMETHEA: Já nakoupila na Fleru (konkrétně tady https://www.fler.cz/zbozi?ucat=215567 ) , jako pojistku jsem taky brala bez PUL, a mně osobně to stačí.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PROMETHEA: Mám Anavy a jsem spokojená. S kalíškem mi stačí slipovky bez PUL vrstvy.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    GRETKA: no prave ty ceny :( doufala jsem, ze jsou treba k dostani od cz vyrobcu za min.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    PROMETHEA: mam slipovky od plim a jsou super. Sice je to palka, kdyz si je clovek kupuje, ale je to kvalitni vyrobek. Dalsi nevyhoda nejspis bude, ze nemaji preprodejce v CR.
    Washable Cloth Pads
    https://www.plim.fr/en/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Prosim auditko nebo rovnou tipy na bavlnene vlozky? Resp. pouzitelne vicekrat? Vim ze se to tu parkrat v kombinaci s kaliskem resilo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam