• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA: ja vím, že bylo dost aktivní diskuze Vagina - klub pro majitelky, ale nesleduji jí pravidelně.


    VALKYRA: mě u kalíšku vyhovuje, že vidím barvu, koezistenci a cítím případný zápach krve. Když jsi teď tak napojená na své tělo, poznáš taky odlišný průběh menses nebo neharmonii jinak než z menstruace?

    Ještě by mě zajímalo, pokud to není moc intimní/ tajné, zda jsi již po porodu/porodech?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Tak si pri tomhle novem (offtopic) tematu rikam, jestli by vubec nestalo za to posunout tema tohohle auditka od kalisku k celkove ruznym "alternativnim" pristupum k menstruaci. Kalisek uz se pomalu stava zavedenou pomuckou, obdobi, kdy diskuze kvetla radami k uzivani, navody k sehnani a debatami o bezpecnosti uz mame za sebou, a periodicky se opakujici dotazy "co delat, kdyz kalisek protyka" by jiste i novy ramec diskuze unesl :) Zda se, ze jina diskuze vylozene o menstruaci na nyxu neni a mozna by to tomuhle, ted uz trochu ospalemu auditku, mohlo prospet..? Je to jenom napad, navrh, samozrejme zalezi na zajmu zucastnenych a hlavne nazoru majitelky auditka, tak to muzete brat jako vykop k diskuzi a nebo klidne ignorovat.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAMARIX: zaslechla jsem o tom v tomto videu https://youtu.be/D-GJjFAc8Aw a vzpomněla jsem si na potní rituál, kde říkali, že pokud je žena ve fázi před menstruací, ať to zadrží - což mi přišlo, jako nesmysl. Pak se mi párkrát stalo, že jsem cítila, že se menses blíží a neměla jsem u sebe kalíšek, tak jsem to zkusila zadržet a fungovalo to třeba 40 minut, tak jsem odběhla na wc a pak zas to šlo třeba další půlhoďku než jsem dojela dom.

    Nárazově s tím teď experimentuju, ale jen doma nebo někde o víkendu - v práci vůbec nemám podmínky na takové uzemnění.

    Nutno podotknout, že neberu žádnou atc a cyklus má velice pravidelný a když mám kalíšek, tak mi i první den vydrží 12h bez protečení. Jedu od května byliny na posílení ledvin a to mi cyklus dost zpravidelnilo a zkratilo na 3 dny.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    TAMARIX: Aha, tak s tou Bránou k dětem to zase tak moc idylické nebylo, viz https://www.ostrovprorodinu.cz/cs/konec-brany-k-detem . No nic..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    VALKYRA: Volnou menstruací a souvisejícími tématy (šetrné menstruační pomůcky, rituál první menstruace jakožto přechod mezi děvčátkem a ženou apod.) se zabývá Lucie Harnošová, zakladatelka Brány dětem. Jak její dcery odrostly, tak Bránu pustila a její zájem se posunul zase tímto směrem. :-)

    Odkazy na její články:

    Volná menstruace | Lucie Harnošová
    https://lucieharnosova.cz/2015/10/28/volna-menstruace/

    Vaše zkušenosti s Volnou menstruací | Lucie Harnošová
    https://lucieharnosova.cz/2016/02/23/vase-zkusenosti-s-volnou-menstruaci-2/

    Co má společného volná menstruace a bezplenková komunikační metoda? | Lucie Harnošová
    https://lucieharnosova.cz/.../03/co-ma-spolecneho-volna-menstruace-a-bezplenkova-komunikacni-metoda/

    Zase bych to měla nějak víc prostudovat a případně vyzkoušet. Ty máš tedy jen dobré zkušenosti? Jak dlouho to již praktikuješ? V čem třeba vidíš výhody? Přece jen už je to vědomá práce s tělem, vyžaduje to nějakou energii apod. Klidně i KETHAMINA ať napíše. :-) Díky!
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    VALKYRA: Ahoj,taky jsem o tom slyšela. Občas to praktikuji doma nebo na chatě - jinak jsem si zatím netroufla. Dej vědět zda se ti podařilo někoho dalšího najít.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    Ještě se tady podělím o nadšení. Koupila jsem si Fun Cup, v balení jsou dva a už to balení je strašně hezký. Obal je pratelnej a určitě praktičtější, než s jakým jsem se setkala u ostatních kalíšků. Samotnej kalíšek je fakt super, oproti natura cup, který jsem používala doteď, je měkčí a řekla bych, že zavedení už vyžaduje trochu skill, ale vyjímá se naopak hodně pohodlně a díky jednoduchému designu na něm neulpívá tolik nečistot a líp se umývá. Celkově mám dojem, že jde o produkt, nad kterým se někdo fakt zamyslel, než to dál do výroby.
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    Lunacup má valentýnskou akci: https://lunacup.eu
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    ANNNA: Poslední dobou mám stejnej problém a teď jsem si koupila nový, měkčí kalíšky a bolest nebyla, ale teda zatím nemůžu s jistotou říct, jestli to byla jen shoda okolností, nebo na to má typ kalíšku fakt vliv.
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    Fleurcup má akci 10ks kalíšků a 7,5E. 5ks a 9E (kombinovat velikosti lze) https://www.fleurcup.com/en
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BESSAYA: Držím palce!
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    ANNNA: Já nevím, začínám o tom uvažovat, jen nechápu, že by se to stalo po tolika letech :( Teď k tomu ještě řeším "novinu", od včerejšího večera skoro jak kdybych po těch bolestech přestala krvácet, do rána bolesti odezněly, přes den taky skoro jak kdyby ms skončila, a asi před hodinou se něco asi uvolnilo a.. kdybych zrovna nebyla doma, nevím, co bych dělala, krev byla všude :( No - co budu povídat - objednala jsem se na gyndu, tohle už bylo děsivý. Ale stalo se mi to prvně, najednou teda čípek bez bolesti, fakt netuším, co to je, ale nelíbí se mi to. Pardon že to tak popisuju, jen jsem z toho kapku rozhozená.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    BESSAYA: Nemohl kalíšek přímo dráždit čípek?

    Já mívám z kalíšku velké křeče, když ho zavedu hned na začátku menstruace. Prvních pár hodin beru tampon, potom už je to v pohodě. Čím to je, nevím...
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BESSAYA: Řeš svoji hormonální rovnováhu. Zařaď doplňování omega3 a magnézia (hořčík) na křeče. Co se týče hodně silné menstruace, tak jdi na stránky floliving.com a hledej heavy bleeding a určitě najdeš další doporučení.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    Ahoj ženy. Používám kalíšek už déle než deset let, v pohodě, bez problémů. Vždy jsem ms měla bolestivou a silnou a po porodu (před 4,5 roky) se to ještě zhoršilo. Ale teď už se mi stalo podruhé (prvně to bylo asi před půl rokem), mě při zavedeném kalíšku tak moc bolel čípek, že jsem musela kalíšek vyndat :( I pod brufenem to bolí ještě asi hodinu nebo dvě po vydání, než to přejde. Brufen jim jen velmi výjimečně, takže obvykle zabere hned, na toto ne, je to taková bolest, že se kroutím na gauči nebo ve sprše a tečou mi slzy. Na gyndě jsem byla po té první epizodě, neřekla jsem tedy o kalíšku, ale jinak následovala různá vyšetření, stěry, hormonální rozbor. A nic. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Případně co s tím? Prve i dnes to přišlo úplně z ničeho nic, druhý den ms. Děkuju za tipy, co co s tím. Kalíšku se vzdát nechci :(
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    1ANDY: pošta
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    KAMIONG: tak mohu ho vyzkoušet :) ale co bys za nej chtěla ?
    ja jich prave zkusila několik a ma tu asi 3 co jsem si koupila, ale nevyuzivam je, tak na fb kouknu
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    1ANDY: no tak co vím já, tak se poloha čípku během cyklu může měnit. Na kontrole u doktorky ho můžeš mít vysoko, při menzes klesne... Kamarádka to takhle má a je moc spokojená s Merulou (Merula cup). Já jsem si ho pořídila taky, protože mi protékal Yuki, ale nějak si nerozumíme a Yuki rázem přestal protékat. Takže tady tu Merulu mám nevyužitou, debil jsem ustřihla jeden dílek vytahovacího žebříčku, tak jsem ho ani neplánovala poslat dál, nicméně pokud bys měla zájem...
    Jinak na FB je prý skupina, kde se bazarové kalíšky prodávají třeba za poloviční cenu.
    1ANDY
    1ANDY --- ---
    ANDR3_I: Na to jsem se taky ptala gyn a ta rekla ze ne, tak me prave ze uz nic nenapadlo :( cim by to mohlo byt
    ja jsem taky zoufala, presne jak pises, podtlak tam je, zavedu, když jsem po sprše, takže čisto.... a stejně to někde okolo "utíká" a stejně musim nosit slipovky, a z tech jsem pak dolebolava a opruzena, uz ani ten bepanthen nefunguje

    no je to blby, ale co si ho od někoho půjčit, vyvařit, a zkusit, a když bude ok, tak si ho nechat a koupit dotyčné nový - vim je to divný ale nic lepšího me nenapada
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam