• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***

    Bližší informace (velikosti, typy, návody jak používat) najdete na nástěnce a v odkazech!

    Některé zodpovězené otázky můžete najít na nástěnce, takže čtěte, surfujte!
    Přečtěte si nástěnku, možná najdete rady jak na to! A taky se ptejte (případně filtrujte), od toho tu tento klub máme :)


    CO JE NOVÉHO VE SVĚTĚ KALÍŠKŮ

    Další český výrobek - kalíšek LUNO http://www.kaliskyluno.cz/

    Český výrobek LADYCUP v různých barvách (aby byla menstruace ještě zábavnější), více viz: http://menstruacni-kalisek.ladycup.eu/

    Český výrobek - kalíšek YUUKI http://www.yuuki.cz

    Francouzský výrobek - FLEURCUP a http://fleurcup.com/default-en.html
    německý kalíšek MeLuna http://www.meluna.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=3

    TABULKA, kam se můžete vepsat... Uvádějte své zkušenosti, jaký máte typ kalíšku, atd., aby to mohlo být ostatním k užitku
    rozbalit záhlaví
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    KAMIONG: Já jsem rovnou objednala větší, takže je větší než můj předchozí, s těmi menšími srovnání bohužel nemám, ale uvažuju o něm, protože na ty slabší dny by mi asi stačil, ale na ty první jsem za větší ráda.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LILITH_: a je ten fun cup menší, něž tvůj předchozí green cup?

    Aneb: Dotaz pro majitelky fun cupu, chcem ho s kámoškou objednat, ale teď koukám, že ten větší má šířku 43mm, kterou má ale můj menší moon cup, který beru jen až v posledních dnech. Tak trochu váhám, na první dny mám větší yukki...(a teda dnes zklamání, začal zas protékat, po cca 5 hodinách a to byl minimálně naplněný).

    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    SEBIEN: S Fun cup mám stejnou zkušenost, narozdíl od předchozího Green cup mi neprotejka ani první silný dny a taky mi vymizely křeče, kvůli kterým jsem kalíšek první den až dva vůbec nesnesla.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KLAIR: proč nevím, ale zkušenost mám stejnou - po cs nějakou dobu ok a pak jsem začala mít během ms tak den dva, kdy protékal, ať jsem dělala, co jsem dělala, přitom plnej fakt nebyl. Přičítám to přece jen změnám svalstva a tak, byť vaginální porod neproběhl, tak se to tělo asi mění. Nicméně, čerstvě mám novej kalíšek, fun cup, a neprotýká (a obecně se mi líbí a jsem dost nadšená).

    (Taky mám teď čerstvě po Whole30, kde taky mezi efekty uvádějí možnou slabší menstruaci a já teď nevím, jestli jsem ji měla vždycky tak slabou a jenom ten kalíšek protékal, nebo ji mám teď slabou kvůli W30 a neprotýkal by ani starej :))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KLAIR: a přijde ti, že oba cykly byla stejně silná? Já kalíšek používám roky a letos v lednu jsem měla jednou menstruaci hodně silnou a první den mi protekl.

    Ještě mě napadá jestli se ti neucpali ty miniotvory u hrdla, můžeš je zkusit pročistit špendlíkem nebo páratkem.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    KLAIR: kamarádce se po těhotenství(porod taky sekcí) změnila poloha čípku. Proto jí starý začal protékat, musela hledat kalíšek pro nízký čípek.
    Já jsem třeba při prvním cyklu cca(14měs. po klasickém porodu) nesnesla starý kalíšek, tak jsem hned koupila menší, abych při následujícím cyklu zjistila, že mi nový nesedí a starý je v pohodě. Při asi třetím menzes mi začal původní protékat, tak jsem koupila merulu, která mi nesedla už tuplem a starý dobrý Yukki přestal zlobit a od té doby jsme zas v pohodě(už asi rok). Někdy si říkám, že i v těch silikonových molekulách tkví umělá inteligence, která si ze mě prostě dělá prdel :D.
    Takže za mě zkus buď vytrvat, nebo vysleduj polohu čípku.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    Dva měsíce jsou podle mě v pořádku, to by se objevilo
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KETHAMINA: mate mne, že první cyklus byl úplně v pohodě
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TOULASE: 17 měsíců, poslední kontrola před asi dvěma měsíci a nikdo nějak neříkal, že by něco nebylo ok
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TOULASE: můžeš to prosím nějak víc rozvést?
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    ..jak dlouho si po porodu? To by ti měli udělat sono v šestinedělí, tam by se to ukázalo
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    KLAIR:
    Nechci strašit, ale mám takovou zkušenost s myomem
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KLAIR: slabé svaly pánevního dna? Myslím, že to tu řešilo už víc holek. Během těhotenství dostanou dost zabrat.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dámy, sos dotaz - nemáte prosím zkušenost, proč začne kalíšek protékat? Já ho mnoho let užívala úplně v pohodě, jako že třeba 8 let, pak těhotenství, porod CS (takže tamtudy mimino nešlo), teď mám od porodu druhou menstruaci, ta první byla v pohodě, a teď pořád protékám.... vůbec netuším proč.... nenapadá vás důvod?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BESSAYA: jo, koukala jsem na jedno video na yt, kde právě holka srovnávala ten jednorázový a Nixit. No já po failu s Merulou neplánuju změnu a zůstanu u yukki, ale spíš mě fascinuje, co za tvary kalíšků dokážou lidi vynalézt.
    https://m.youtube.com/watch?v=Ij13kg19xuU
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    KAMIONG: myslím, že to bude fungovat na stejném principu jako tohle https://menstruacni-kalisek.cz/e-shop/302-flex-menstruacni-disk-6ks.html
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BESSAYA: tipy nemám, ale na yt nějaká videa jsou. Kamarádce pomáhá na rozvinutí menší Meruly, aby byla uvnitř úplně suchá. Já ji mám taky, ale vůbec mi nesedí a ten materiál dost drhne, oproti Yukki se mi zavádí taky mizerně.

    Btw objevila jsem tenhle kalíšek a přijde mi to jako vtip, resp. nějak nechápu, že to může držet a neprotéct. Znáte?
    nixit menstrual cup
    https://letsnixit.com/
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    TAMARIX: na tom možná něco bude, protože si nedovedu představit, že by to uživatelkám nevadilo. Nicméně po cca dvanácti letech používání kalíšku jsem si zvykla na takový komfort, že mam vůči tomu asi trochu předsudky.

    Jinak vzhledem k tomu, že mam velmi silnou ms a můj kalíšek dosluhoval, rozhodla jsem se zkusit vyzkoušet Merulu XL a co se týče výdrže, je to naprosto bomba. Přesto to má jedno ale, vizuálně není o tolik větší, se zavedením mám zatím celkem problém a i ten podtlak je ze začátku docela nepříjemný, budu to muset vychytat. Tak jsem koupila i menší verzi na slabší dny. Má někdo s tou XL také zkušenost a třeba tipy, "jak na to"? :)
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    BESSAYA: To asi bude ošetřeno těma nanovláknama, možná v tom i nějaké stříbro bude.
    BESSAYA
    BESSAYA --- ---
    TAMARIX: Já bych se nejvíc bála, že to bude nějak cítit. Přece jen, když máte kalíšek, nejde tam vzduch a za krev se nerozkládá, ale sem se určitě dostane..
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    SCHIFFI:
    GRETKA: By mě zajímalo, jestli mají nějak vyřešené, že se přece jen nejedná o čistou krev (jako když teče třeba z nosu), ale že je tam ta odloučená sliznice. To se přece musí hromadit na povrchu těch kalhotek, ne? Asi bych to celý den taky nějak přežila (slečna v rozhovoru píše, že je používá jako normální kalhotky - ráno nandá, večer sundá), ale že by to byl nějak příjemný pocit..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam