• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    SCHIFFI: pro ty co by to hledali - https://getsnuggs.com

    Jinak konkurenci maji, i evropskou, jen o ni nevedi :) Jakoze neni jen THINX, ale i https://fempo.co/ a nebo https://www.knixteen.com/ ale taky made in france https://www.plim.fr/fr/112-culottes-menstruelles-etou-pants-les-culottees ...Jo a taky by mne zajimalo, zda jste nektera zkousela? Kdyz byla masivni reklama na thinx tak mne odradil tendle prispevek - https://funlittleohana.com/truth-thinx-period-panties-unsponsored/
    SCHIFFI
    SCHIFFI --- ---
    ‚Plast si mezi nohy nechce dávat nikdo.‘ Češka vyrobila menstruační kalhotky místo vložek | Design | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/...do-snuggs-prichazi-se-specialnimi-kalhotkami.A190408_141618_ln-bydleni_ape
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    RYBKA: jo, ale druhy, nejsilnejsi den taky chodim vylivat kazde dve az tri hodiny, ale urcite to zadrzi vic. Treti den uz muzu nechat treba ctyri hodiny a neni plny.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    úplně jednoduše, si na den na dva dát odpočinek:)
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    RYBKA:
    Mně kalíšek vyhovoval právě z těchhle důvodů,
    Kalíšek je na 15ml tekutiny + vložka= chvíli to (bez údržby) vydrží..
    samozřejmě když cítím (že ve mně kalíšek těžkne)/vidím.. tak provedu výměnu
    Na vodě jenom s kalíškem, taky výborný
    Osobně mi ale na tyhle problémy nejvíc pomohl
    "Červený stan"
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Je tu někdo s opravdu hodně silnou menstruací (v největší intenzitě největší tampon na hodinu až dvě + vložka), kdo přešel na kalíšek a je spokojený? Klidně do pošty, děkuju. Dělám průzkum pro kamarádku.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Nezkousela jste nektera menstruacni kalhotky? Mam toho v posledni dobe plnej facebook, zajimala by me zkusenost
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VALKYRA: ja to asi zkouset nebudu, teda ne s tim, ze mym cilem je mit absolutne zadrzovanou menses :) ale spis porad nejak moc nechapu, jak to delate, tak se chci poucit ;)
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    VALKYRA: Já teda ovládám ty svaly jak ve směru vtáhnout/zadržet, tak ve směru vytlačit. Vědomě používám oboje podle potřeby (např i u sexu, že jo). Ale když kašlu, tak to není vědomá kontrola, tak mam prostě břicho v křeči, a přirozeně se mi tam aktivuje ten tlak ven, ne dovnitř - takže vytlačuju silou ven. U kalíšku, když se mi posune, tak nemám problém si ho pak vtáhnout zase výš, ale když by tam byla volná krev, tak už není co vtahovat, že jo....
    Takže si nedokážu představit, že nějakým posílením přeprogramuju reflex, se kterým jsem se zřejmě narodila.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MORGAIN: jo no nebo kychnuti,to pak povoli lecco

    VALKYRA: krvaceni mozna neprobiha uplne porad, ale kdyz teda probiha a ty to zachytis, tak to pak musis drzet dokud to nekde nevylejes? jinak venusiny kulicky zni jako dobry trenink, ale ja je jednou mela, jeste zamlada pred porodem, a misto prijemnych pocitu mi to prislo akorat otravne a nepohodlne, i tim, jak se to porad snazi vypadnout a clovek to musi pridrzovat :))
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    Mě by spíš zajímalo, co když pak zakašlete....
    Protože já když zachrchlám, tak mi vznikne v břiše taková jakoby křeč, kterou neovládám, ale leckdy málem i kalíšek ven vytlačím (skoro na okraj).... tak si neumím představit, že by to v takovém momentu neudělalo komplet všechno šplouch :-).
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    TOULASE: no konacky mozna, ale ja uz na koni nesedela par let, akorat kolem toho furt beham, s malym deckem a zadnym hlidanim okolo se to neda, vsednout na kun a odcvalat do dalky ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    no a prakticky to delate jak, proste porad drzite? neni to trochu otravne byt porad zatnuta?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANABEL_LEE: neznám Kegelovy cviky, ale trenuju ve vaně- vtahovat, zadržet a pak vytlacit vodi, při čůrání na wc zadržování nebo při sexu, ehm :)

    Udržíš třeba vaginální vajíčko nebo venušiny kuličky? To by mohl bejt dobrej start.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    ANABEL_LEE:
    Já myslím, že" koňačky" mají pánevní dno potrénované dostatečně jaksi samy od sebe:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    to vas teda divky obdivuju, asi mate dobre panevni dno, ja moc dobre poznam, ze jsem dotala menzes, ze to tece atd. ale zadrzet ten proud, to si fakt nedokazu predstavit. to proste jakoby cvicite Kegelovy cviky a tim to drzite? Me se teda nic zadrzet nepodari ani kdyz zatnu, kdyz ucitim ze to prislo. No ale panevni dno mam slabe a kor po porodu mi dost pokleslo, tak asi ty namakane panevni dna to dokazou :)
    SONYAH
    SONYAH --- ---
    Ahoj, měl by někdo zájem o tuhle vychytávku na bolestivou menstruaci?

    LIVIA - Find out how Livia works - The off switch for menstrual pain.
    LIVIA - Find out how Livia works - The off switch for menstrual pain.
    LIVIA - Find out how Livia works - The off switch for menstrual pain.
    https://mylivia.com/about/

    Jeden jsem ze zoufalství objednala,na středí a slabší bolesti to funguje skvěle ... moje menstruace je ale ovlivněná vyhřezlou ploténkou a na takhle silný bolesti už to nestačí, stejně se analgetikům nevyhunu...takže přeposílám dál..je tam garance vrácení, ale s DPH za dovoz a nákladama na poštovný už se mi to vůbec nevyplatí...takže zkouším zájemce v Čechách....

    ....použit jednou...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BRUSINKA: ja vím, že bylo dost aktivní diskuze Vagina - klub pro majitelky, ale nesleduji jí pravidelně.


    VALKYRA: mě u kalíšku vyhovuje, že vidím barvu, koezistenci a cítím případný zápach krve. Když jsi teď tak napojená na své tělo, poznáš taky odlišný průběh menses nebo neharmonii jinak než z menstruace?

    Ještě by mě zajímalo, pokud to není moc intimní/ tajné, zda jsi již po porodu/porodech?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Tak si pri tomhle novem (offtopic) tematu rikam, jestli by vubec nestalo za to posunout tema tohohle auditka od kalisku k celkove ruznym "alternativnim" pristupum k menstruaci. Kalisek uz se pomalu stava zavedenou pomuckou, obdobi, kdy diskuze kvetla radami k uzivani, navody k sehnani a debatami o bezpecnosti uz mame za sebou, a periodicky se opakujici dotazy "co delat, kdyz kalisek protyka" by jiste i novy ramec diskuze unesl :) Zda se, ze jina diskuze vylozene o menstruaci na nyxu neni a mozna by to tomuhle, ted uz trochu ospalemu auditku, mohlo prospet..? Je to jenom napad, navrh, samozrejme zalezi na zajmu zucastnenych a hlavne nazoru majitelky auditka, tak to muzete brat jako vykop k diskuzi a nebo klidne ignorovat.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TAMARIX: zaslechla jsem o tom v tomto videu https://youtu.be/D-GJjFAc8Aw a vzpomněla jsem si na potní rituál, kde říkali, že pokud je žena ve fázi před menstruací, ať to zadrží - což mi přišlo, jako nesmysl. Pak se mi párkrát stalo, že jsem cítila, že se menses blíží a neměla jsem u sebe kalíšek, tak jsem to zkusila zadržet a fungovalo to třeba 40 minut, tak jsem odběhla na wc a pak zas to šlo třeba další půlhoďku než jsem dojela dom.

    Nárazově s tím teď experimentuju, ale jen doma nebo někde o víkendu - v práci vůbec nemám podmínky na takové uzemnění.

    Nutno podotknout, že neberu žádnou atc a cyklus má velice pravidelný a když mám kalíšek, tak mi i první den vydrží 12h bez protečení. Jedu od května byliny na posílení ledvin a to mi cyklus dost zpravidelnilo a zkratilo na 3 dny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam