• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Nene, nic z toho se nezměnilo nějak znatelně. Jedině mě napadá, že mám oproti dřívějšku intenzivnější první dva dny MS, a právě v těhle dnech se na kalíšek spolehnout už nemůžu, při slabší už jo. Tak nevím, jestli je možný, že třeba nestárne kalíšek, ale já, a potřebuju větší velikost, ale myslela jsem, že to je spíš až po dětech?
    NIGHTFURY
    NIGHTFURY --- ---
    TANGERINE: A nezačala jsi s cvičením nebo naopak? Nezměnila se ti váha? Hormonální změny?
    Teoreticky by měl kalíšek vydržet klidně 10 let, měla jsem Yuuki asi 8 a sloužil by i dál (možná ho dokonce ještě někde mám jako zálohu).
    TANGERINE
    TANGERINE --- ---
    Ahoj :) prosím, po jaké době používání kalíšek vyměníte za nový? Může nějak doba používání ovlivnit jeho funkci? Mám Gaiacup asi 2 a půl roku a poslední měsíce je prostě nespolehlivý...tak nevím, jestli zkusit větší velikost, nebo úplně jinou značku/jiný tvar...Díky :)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    myslim ze po porodu se to vse srovnava, teda po paouze po porodu a muze byt i jinak hutna sliznic, hlen atd, sila krvaceni, vse muze byt jinak nez před porodem, počkala bych, zkousela a byla trpeliva, ty durky bych resila, zda jsou ciste, jak pise ketha
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LILITH_: ok, objednáme ty větší a uvidíme. Doufám, že brzy přidám další oslavný report na Fun cup :D
    No nesmím se moc těšit, na Merulu jsem se těšila jak malá na kolotoč, a prd.
    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    KAMIONG: Já jsem rovnou objednala větší, takže je větší než můj předchozí, s těmi menšími srovnání bohužel nemám, ale uvažuju o něm, protože na ty slabší dny by mi asi stačil, ale na ty první jsem za větší ráda.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    LILITH_: a je ten fun cup menší, něž tvůj předchozí green cup?

    Aneb: Dotaz pro majitelky fun cupu, chcem ho s kámoškou objednat, ale teď koukám, že ten větší má šířku 43mm, kterou má ale můj menší moon cup, který beru jen až v posledních dnech. Tak trochu váhám, na první dny mám větší yukki...(a teda dnes zklamání, začal zas protékat, po cca 5 hodinách a to byl minimálně naplněný).

    LILITH_
    LILITH_ --- ---
    SEBIEN: S Fun cup mám stejnou zkušenost, narozdíl od předchozího Green cup mi neprotejka ani první silný dny a taky mi vymizely křeče, kvůli kterým jsem kalíšek první den až dva vůbec nesnesla.
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    KLAIR: proč nevím, ale zkušenost mám stejnou - po cs nějakou dobu ok a pak jsem začala mít během ms tak den dva, kdy protékal, ať jsem dělala, co jsem dělala, přitom plnej fakt nebyl. Přičítám to přece jen změnám svalstva a tak, byť vaginální porod neproběhl, tak se to tělo asi mění. Nicméně, čerstvě mám novej kalíšek, fun cup, a neprotýká (a obecně se mi líbí a jsem dost nadšená).

    (Taky mám teď čerstvě po Whole30, kde taky mezi efekty uvádějí možnou slabší menstruaci a já teď nevím, jestli jsem ji měla vždycky tak slabou a jenom ten kalíšek protékal, nebo ji mám teď slabou kvůli W30 a neprotýkal by ani starej :))
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KLAIR: a přijde ti, že oba cykly byla stejně silná? Já kalíšek používám roky a letos v lednu jsem měla jednou menstruaci hodně silnou a první den mi protekl.

    Ještě mě napadá jestli se ti neucpali ty miniotvory u hrdla, můžeš je zkusit pročistit špendlíkem nebo páratkem.
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    KLAIR: kamarádce se po těhotenství(porod taky sekcí) změnila poloha čípku. Proto jí starý začal protékat, musela hledat kalíšek pro nízký čípek.
    Já jsem třeba při prvním cyklu cca(14měs. po klasickém porodu) nesnesla starý kalíšek, tak jsem hned koupila menší, abych při následujícím cyklu zjistila, že mi nový nesedí a starý je v pohodě. Při asi třetím menzes mi začal původní protékat, tak jsem koupila merulu, která mi nesedla už tuplem a starý dobrý Yukki přestal zlobit a od té doby jsme zas v pohodě(už asi rok). Někdy si říkám, že i v těch silikonových molekulách tkví umělá inteligence, která si ze mě prostě dělá prdel :D.
    Takže za mě zkus buď vytrvat, nebo vysleduj polohu čípku.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    Dva měsíce jsou podle mě v pořádku, to by se objevilo
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    KETHAMINA: mate mne, že první cyklus byl úplně v pohodě
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TOULASE: 17 měsíců, poslední kontrola před asi dvěma měsíci a nikdo nějak neříkal, že by něco nebylo ok
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    TOULASE: můžeš to prosím nějak víc rozvést?
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    ..jak dlouho si po porodu? To by ti měli udělat sono v šestinedělí, tam by se to ukázalo
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    KLAIR:
    Nechci strašit, ale mám takovou zkušenost s myomem
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    KLAIR: slabé svaly pánevního dna? Myslím, že to tu řešilo už víc holek. Během těhotenství dostanou dost zabrat.
    KLAIR
    KLAIR --- ---
    Dámy, sos dotaz - nemáte prosím zkušenost, proč začne kalíšek protékat? Já ho mnoho let užívala úplně v pohodě, jako že třeba 8 let, pak těhotenství, porod CS (takže tamtudy mimino nešlo), teď mám od porodu druhou menstruaci, ta první byla v pohodě, a teď pořád protékám.... vůbec netuším proč.... nenapadá vás důvod?
    KAMIONG
    KAMIONG --- ---
    BESSAYA: jo, koukala jsem na jedno video na yt, kde právě holka srovnávala ten jednorázový a Nixit. No já po failu s Merulou neplánuju změnu a zůstanu u yukki, ale spíš mě fascinuje, co za tvary kalíšků dokážou lidi vynalézt.
    https://m.youtube.com/watch?v=Ij13kg19xuU
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam