Ahoj :) tak jsem se rozhodla připojit k uživatelkám kalíšku, avšak trochu bojuju! Hodně jsem si zjišťovala ještě před koupí, protože mám retroverzní dělohu, nakonec jsem se rozhodla pro Yuuki malý.
Aktuálně mám jeden hlavní problém, a to ten, že mě "štourá" spodek kalíšku. Už jsem úplně odstřihla stopku a je to lepší z hlediska že ze mě nic nevyčuhuje a nešťourá stopka při chůzi, ale bohužel mám zapíchlý ten konec do té měkké tkáně hned za poševním vchodem. Někde jsem četla, že by to nemělo být dál jak 1cm od vchodu, ale to mi upřímně nedává smysl, tenhle ten "hupík" mám mnohem dál než 1cm od vchodu. Nemůže to být prostě špatným sklonem kvůli té hnuté děloze? Pokusila jsem se zavést kalíšek co nejdál mi prsty stačily, různými způsoby, ale myslím, že už jsem pak zase narážela na čípek, protože to bolelo a tlačilo. Když stojím, tak to nijak výrazně necítím, ale běda když sedím, to tam čas od času i píchne. Taky mě ruší drážky ve spodu, hlavně při vyndavání si tam jakoby "skřípnu" kůži, prostě mi ten spodek nějak nevyhovuje. Taky nedokážu určit, jestli je kalíšek správně rozvinutý, protože nedošlo k onomu "popnutí", jen jsem slyšela jakoby se vypouštěl vzduch.
Ještě před ms jsem se pokusila o testovací jízdu a nutno uznat, že mě překvapilo, jak to šlo dobře dovnitř. Jen to mělo jeden háček - i přes dodržení návodu pro sterilizaci v mikrovlnce u mě došlo k nějaké kvasinkové infekci. Respektive mě hlavně bolel vstup, jako kdyby byl poškrábaný. Pálilo, svědilo to a pak k tomu výtok. A to jsem kalíšek měla zavedený jen pár minut, kdy jsem se s ním prošla, sedla si atd! A to jsem měla všechno důkladně vysterilizované podle návodu. Teď podruhé jsem to místo do mikrovlnky vrazila do hrnce a trápila přes deset minut. Tak uvidíme x)
Takže tak přemýšlím, jestli spíš nesáhnout po jiné značce, která má kalíšek kratší a s trochu jemnějšími hranami. Ale fakt netuším, jestli je to takhle v pořádku nebo ne, ono asi vždycky budu trochu cítit, že tam něco je, ale nechci si to tam prostě podráždit a nebo si zas vyčarovat nějakou infekci... Co myslíte? Díky :)