• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    No chci ho poridit a tohle me nepotesilo, budu tedy doufat, ze to bude ok:)
    SEBIEN
    SEBIEN --- ---
    PSICHE23: četla jsem to taky. Jeden gynekolog řekl rovnou, že je to blbost, druhej lehce zaváhal a řekl, že si nemyslí, že by to vadilo.
    Tělísko mám čtyři roky, zatím bez problémů.
    PSICHE23
    PSICHE23 --- ---
    holky jak je to s tělískem a kalíškem? dočetla jsem se, že podtlakem může dojít k posunu tělíska..nemáte některá zkušenost? díky
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    DA_NIELA: Mě dost pomohly i bylinné koupele. Teď frčí bylinná napářka, ale stejný byliny lze uvařit odvar a v tom se koupat.

    Mě sílu menstruace hrozně moc ovlivňuje, jak celý měsíc spím a jak moc mám pohybu. Od té doby, co obojí dělam pravidelně + občas tu bylinnou koupel, mám cyklus jak hodinky a menstruaci poměrně slabší "bez cucků".
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    FANFAN: Čtyři měsíce po porodu se bude ještě ledasco rovnat samo plus posilováním svalů pánevního dna. Já postupné změny k lepšímu cítím i třeba dva roky po porodu.

    Ale upřímně - viz pár příspěvku níže. Velký Lunette má furt sklon vyjíždět (ale po třech porodech...), i FunCup vlastně taky vyjíždí (typicky když tahám 13kg živé váhy), ale jak má hladkou špičku, tak to vadí řádově míň.
    RACHEL
    RACHEL --- ---
    DA_NIELA: mne pomaha bud Estrozin od Diochi nebo Gynex od Energy. Ale chce to brat aspon dva tri mesice.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    FANFAN: Skoro si myslím, že 4 měsíce po porodu je ještě brzo... Zkusila bych posilovat pánevní dno a dala tomu čas.
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    Pomohly někdy někomu z vás nějaké bylinky nebo cosi takového na snížení silného krvácení?
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Ach jo,
    4 měsíce po porodu, malej yuuki vypadával a škrábal/vyjížděl, myslela jsem, jak to vyřeším tím větším a vono prd, v podstatě to samý.
    Vytrvat a doufat v posílení svalstva, nebo se mam plácnout znova přes kapsu a slíbíte mi, že Fun Cup to vyřeší?
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GRETKA: já teda nepoužívám ani prací intimky, na dobu MS mám asi 8 ks černych nebo tělových bavlněných kalhotek (s trochou elastenu), při nehodě je vezmu žlučovým mýdlem. Po asi 7-8 jsou dvoje černé už vytažené, tak je vyměním.

    Ale každé vyhovuje něco jiného.

    To fr srovnání je fajn, mrknu po německé verzi - máme sousedy trochu blíž. Třeba mají i své značky.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAMELLA: Ach tak, z tedle prezentace:
    NEPROPUSTNÉ
    Absorbují tekutinu
    Hygienické
    Bez zápachu

    VYSOCE KVALITNÍ
    Špičkové látky
    Komfortní
    Dobře vypadají

    EKOLOGICKÉ
    Vydrží vám až jeden rok
    Bez škodlivých látek
    Certifikováno (OEKO-TEX standard)

    Mne fakt neprijde jasne, ze latka kalhotek, ne vlastni vsita vlozka, bude z materialu co se blizi vic plavkam nez spodnimu pradlu. Ale jak pisi, jsem naivka. :D
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GRETKA: nevím, kde jsi přišla na to, že píši, že podobné kalhotky nemohou byt z bavlny - já píši čistě o tom, že z prezentace snuggs je jasné, že z bavlny nebudou.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAMELLA: je zajimave jak jako zakaznik hledas duvody proc ten ci onen vyrobce nemuze, neco co jiny vyrobce muze ;)) Asi s nima obchodujes. Nebo tvuj muz. Jinak nechapu proc by jsi psala, co pises.

    Proste ta latka kalhotek klidne muze byt bavlna! https://lunapads.com/collections/underwear?clickref=lhpid406-21 a https://www.plim.fr/...ou-pants-les-culottees/534-culotte-menstruelle-plim.html?clickref=lhpid419-21 to tak napriklad maji, jsou i jini. Ano, cenove jsou uplne jinde. Jde o biobavlnu. Jde o konfort. Avsak existuje i prijemny plast, nedavno jsem zakoupila neviditelne kalhotky od https://eu.organicbasics.com/ a od Calvina Kleina ( https://www.calvinklein.fr/culotte-invisibles-000qf5611expk ) a oboje jsou z prijemneho materialu oproti getsnuggs a pritom slovo snugg znamena pohodlny :D Clovek by si rekl, ze jejich prvni prioritou bude pohodlnost. Vim, jsem naivni :D

    KETHAMINA: praveze jsem si rekla, ze je to co chci jako konfortni kalhotky ke kalisku, kdyz je mi blby nosit pratelnou intimku. Cenovy model maji samo ve srovnani s jednorazovky vlozky :

    KALHOTKY versus Jednorázové VLOŽKY
    Komfort: Jako klasické kalhotky versus Šustí, otlačují, hýbou se
    Vyměňování: 1x za den versus 5x za den
    Kapacita: 3x tampon versus 1 tampon
    Roční spotřeba/odpad: Průměrně 4 kusy (260g) versus Průměrně 240 kusů (2.4kg)
    Tloušťka: 1.5 mm versus 9 mm
    Cena: 1.990,00 Kč /rok versus 1.750,00 Kč /rok


    Proste sumasumarum jsem z tohodle nakupu dost zklamana a i kdyz je to ceska firma a rada podporuji ceske projekty tak je mi za tezko to s cistym srdcem pro getsnugg udelat. Jestli hledate menstruacni kalhotky, kupte si je od jine firmy. V ramci hledani tech dalsich z bavlny (FB mi to dost hazi jako reklamu, ale ted mrcha nechtel), jsem narazila na todle srovnani ve franine na Huffingtonu https://www.huffingtonpost.fr/...lles-pour-des-regles-saines-et-durables_fr_5ca74a1de4b047edf958fbe1 tak doporucuji si to projit a vybirat z toho seznamu :)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GRETKA: na rok jo, a jaká je cena? Asi ekomodel oproti vložkám či tamponům, no. Ale kalíšek zatím top :)
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    KETHAMINA: Ty původní maj 93% polyamid a 7% elastanu. Možná se zas zlepší v další generaci;)
    Mně hlavně překvapilo, že píší, že budou na vyhození do roka, s tím, že v tomdle ekonomickém modelu měli 4 kusy kalhotek... tak jsem zvědavá jestli je to opravdu tak spotřební zboží a tudíž do půl roku bych je měla vyhodit... mám dva kusy :)
    Co se týče tvaru, tak mně překvapivě sedí pěkně. Jsem sama zvědavá jak moc je budu nosit.
    XSI
    XSI --- ---
    KETHAMINA: Bylo tam, ale cedulku jsem hned ustřihla, tak nevím. :-(
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    XSI: a je na tom sloužení?
    XSI
    XSI --- ---
    Mám je doma, ještě jsem úplně nezkoušela jejich funkčnost co se týče jejich primární funkce, jako jsou umělý, ale zas tak plavkovitý mi to nepřijde. Zjevně je to dost individuální, žádný jiný kalhotky z nepřírodních materiálů nemám, ale že by mi to přišlo vyloženě nepříjemný, to ne. Jen mi úplně nesedí střih, uvažovala jsem mezi S a M, bála jsem se moc volných, aby to drželo kde má, a nakonec se mi i M vepředu na nohách divně zařezávají.
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    Muž je měl v ruce (obchodní jednání) a prej mu přišly příjemný - samozřejmě za a) je to chlap, za b) nemůže nikdo čekat bavlnu, když je to nějaký ultrahyper kosmický nanomateriál
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    GRETKA: tyjo,no, to bylo první co mě zajímalo, jakej je to matro. Taky bych plavky nesnesla, ale zas co vidím.v šatně ve fitku, jaký prádlo ženy nosí, tak takovejm by to asi přišlo ok.

    Takže polyester s elastenem?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam