• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GIDDYMOONCUP, LUNETTE, LADYCUP, DIVACUP a další --- vychytávka pro menstruující ***
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIDDY: jestli ta jizva byla zbytecna, to neposoudim, taky jsem se mohla roztrhnout a bylo by to jeste horsi, holt dalsi jizva z bitvy :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    KOPRETKA: houbicka se mi z hygienickeho hlediska teda moc nelibi.... velky povrch kde muzou mikrobi rust, nene, prece jen ten kalisek byl hladky a dobre se sterilizoval. Jak se sterilizuje houba?
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    ANABEL_LEE: Hele a zkoušela jsi houbu? já původně uvažovala o kalíšku. Pak jsem jednou při objednávání vložek přihodila houbičku, vyzkoušela a nedám dopustit. Vůbec to necítím. Na údržbu pro mě taky OK.
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    Mám otázku na držbu menstruačních kalhotek (jestli je tu na to vhodnější klub, klidně mě vykažte):

    Která osvědčená značka má nejjednodušší údržbu? Já si pořídila pár kousků Sayu - jsou fajn, ale údržba merino není úplně banální záležitost. Potřebovala bych - hlavně do budoucna kvůli dcerám - něco, co stačí přemáchnout v umyvadle a hodit do pračky k ostatnímu prádlu, bez řešení vhodného prášku, ideálně i bez pytlíku na jemné prádlo.

    Předběžně jsem koukala, že možná nejspíš Meracusky by mohly tyto požadavky splňovat?
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    Diky, me nakonec pomohlo tohle video: https://youtu.be/B_VFjYSlQGE a na konci druhyho cyklu už jsem se to nejak naucila! Drzte mi palce se tretim :)
    Jinak jsem dřív s nandavanim nemela problem, ale Merula nevytvari podtlak jako vetsina kalisku a jenom se nasazuje primo k cipku/na cipek, takže ten spravnej zpusob nandavani je trochu jinej...
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    BODY_SUIT: ale vlastně co si vzpomínám, s úplně prvním kalíškem, to byl tuším yuki, jsem taky potřebovala pár menstruací, aby mi sednul.
    BODY_SUIT
    BODY_SUIT --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: já ho teď po porodu mám, je to asi jediný kalíšek, který můžu mít kvůli nižšímu čípku. Ze začátku jsem myslela, že ho zahodím, různě se posouval, tlačil apod. S protékáním jsem problém neměla. Zjistila jsem, že je potřeba ho nasměrovat "kolmo" na čípek, nebo jak to napsat - jakoby ho na čípek nasadit - alespoň to funguje u mě. teď mám s ním nějakou čtvrtou menstruaci a už je to bez problémů. Stopku jsem ustřihla na nejkratší možnou variantu.
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    SAN_IN_DA_SOUL: já zatím první menstruaci... a protékal mi... jednou protekl fest... Nějak si s ním taky nevím rady. S Mooncupem a Lunette jsem nikdy tyhle problémy neměla...
    SAN_IN_DA_SOUL
    SAN_IN_DA_SOUL --- ---
    Nemáte některá zkušenost s Merula Cup? Kalisky používám už leta, mam zkusenost i s pesarem, ale u tohohle zaboha nemůžu prijit na to, jak si ho zavést, aby to fungovalo.
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    A ještě poznámečku,

    když už si koupíte Fun cup ve dvou velikostech, tak si zkuste obě velikosti.

    Facepalm - přestože jsem po porodu, je mi líp ten menší a ověřila jsem si to po dost dlouhý době válení menšího v šuplíku...
    FANFAN
    FANFAN --- ---
    Snuggs maj teď nějaký množstevní slevy a taky prej slevu 40 % na klasické černé Snuggs v XL a XXL. Při objednávání stačí v košíku zadat kód UNOR. Slevu je možné kombinovat s automatickými množstevními slevami 10 a 20 % pro 3+ a 5+ kusů.

    Takže jsem teď díky velkýmu zadku platila za 5 kusů 2038,-

    Prej toho ušili moc ve sloní velikosti.
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Ahoj ženy, já vím, že to není o kalíšku, ale prosím, třeba by se to někomu hodilo - na blind jsem si objednala kalhotky MERACUS a není to pro mě - prodám se slevou...
    [ OFFERINGNABÍZÍM: NEPOUŽITÉ menstruační kalhotky Meracus / Praha / 449 CZK ]
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MORGAIN: ne nutně... Jednou jsem v zoufalství zkusila po druhém porodu malý LadyCup (toho času nejmenší kalíšek na trhu) z éry před dětmi, a nebylo to horší, než výrazně větší velký Lunette...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ANNNA: jasný, akorát je užší než ten, co mám teď, tak to asi spíš nebude držet, se obávám :-(
    jinak mě totiž fakt zaujal
    ANNNA
    ANNNA --- ---
    MORGAIN: On má ten spodek krásně hladký, takže i když povyjede nebo někde narazí, není to taková hrůza nesnesitelná...

    Já svému Lunette tu stopku úplně zastříhla, ale stejně to tam mělo nepříjemné hrany, i když jsem to brousila nůžtičkami jak jsem dokázala nejlíp...
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    ANNNA: koukám na ten Fun Cup a zajímavý. mě teda ne že by tlačil na čípek, spíš spodkem jak sjíždí tlačí na hráz. pomůže ten tvar i na to?
    MORGAIN
    MORGAIN --- ---
    BODY_SUIT: ha super, řeším totéž, první cyklus po prvním porodu a začal mi sjíždět - mám myslím větší ladycup, ale už ho mám tak dlouho, že si nejsem jistá :-).
    a zvažuju si jako pojistku koupit menstruační kalhotky a vyladit správný kalich. mám taky pocit povoleného pánevního dna a níž posazeného čípku, než před tím.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    BODY_SUIT: trochu opozdena reakce z me strany, treba i tak te to zaujme - https://putacupinit.com/disc-reviews/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIDDY: nj, ale stejne tak to mohla byt jizva po natrzeni, takze co uz, holt telo je porodem nejak zhuntovano, kdo nema nastrih, ma treba zase srusty po cisari ;)
    GIDDY
    GIDDY --- ---
    ANABEL_LEE: to mi je lito, ty jizvy jsou casto zbytecne a udelaji takovedle veci pak, co:(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam