LUUCA: Kalíšek je na to určitě ok, zvlášť v případě plavání s dětma, který člověk absolvuje (aspoň podle mé zkušenosti plavání se synovcem) sice ve vodě, ale víceméně ve stoje.
Co se značky týče, těžko radit, protože každému vyhovuje něco jiného. Asi bych vycházela z toho, jak "dobře" se znáš. Mně třeba vyhovují měkčí kalíšky (MeLuna, Whoop de doo), kde to ale chce trošku zvyku nebo zručnosti, aby člověk zkontroloval, že správně sedí, teda hlavně že se dobře rozvinul. Přijde mi, že u tvrdších kalíšků (yuuki) tohle víceméně odpadá, protože je z tak pevného materiálu, že se prostě rozvine a usadí sám. Ale na druhou stranu mně tvrdší kalíšek způsoboval záněty, protože jsem se občas při zavádění odřela. To u těch měkkých vůbec neřeším.
Kromě toho si ještě musíš rozmyslet způsob zakončení toho kalíšku - dělá se tyčinka, kulička, očko ... Zase bych vycházela z toho, jak je ti příjemné manipulovat s něčím v téhle oblasti. Pokud ti to vadí, šla bych do tyčky, která ti téměř čouhá a ten kalíšek za ní vytáhneš. Pokud ti nevadí si sáhnout dovnitř, můžeš jít do čehokoliv a je to téměř jedno, já mám třeba ráda kuličku, mám pocit, že tam nikde nepřekáží.