• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETGRIDUSwww.facebook.com - komunitní server
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MONKOK: no já právě problém a ne malej vidim v tom, že facebook byl nějak postavenej na tom, že profily jsou viditelný jen přátelům a pak se nějakej Mark rozhodne je zveřejnit v rámci respektování "sociální normy", bez zeptání ;-)
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MONKOK: No tak s tim blogem si me utrel:) Moje falesny jmeno kazdopadne ale zustane. Stejne tak obrazek misto fotky na profilu. Proste moje soukromi je moje. Koncim, rekl sem, co sem chtel:)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    _JOAN_: vstup na facebook je tvoje rozhodnuti. nic ti nebrani setrvat v anonymnich diskuzich jako je nyx. nikdo za nikoho nic nerozhoduje, pokud to ten dotycnej sam nedovoli.
    ja jen poukazuju na vyvoj kterym se neodvratne internet a facebook ubira.
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DIM_: verim. verim lidem a svetu obecne, nemam strach, ale lasku. sam vidis co vytvaris za chaos, uvadis lidi v omyl, lez. snad nema smysl rozvadet jakou realitu tim tvoris a jakej je jeji prinos.
    v uctu mam odkaz na blog se svym pravym cely jmenem. kde se navic muzes docist vic nez jen nejaky udaje, ale neco vic o me.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MONKOK: myslim, že každý má právo na soukromí a nikdo by neměl za ostatní v tomto rozhodovat. Pokud máš pocit, že je to jen strach, nic ti nebrání mít profil veřejně. Ale rozhodovat to za ostatní je styl myšlení Paroubka, Hitlera a dalších, co taky všechno věděli nejlíp...

    každopádně já tam nic příliš osobního/zneužitelnýho načítat fakt nikdy nebudu
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MONKOK: A ty veris lidem na FB? Ja tam treba svy pravy jmeno fakt jako nemam a vic nez pulka lidi z mejch "pratel" si mysli, ze to moje jmeno fakt je.

    Navic sem ted cekl tvuj nyx ucet a mas i skrytej e-mail. To si fakt hrdina s otevrenou mysli:)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    _JOAN_: na to uz jsem reagoval, to "soukromi" neni nic nez jen strach. nema zadny opodstatneni.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    MONKOK: jestli to neni joke, tak sorry, ale nepotřebuju, aby mi do soukromí lezl, kdo chce. Pravý jména jsou ok na vyhledávání, ale systém, že si vlastně volíš, s jakejma lidma sdílíš fotky atd., mi vyhovuje. Pokud by mi někdo cpal, že to musim sdílet se všema, tak mi to přijde spíš jako diktatura, než svoboda ;-))
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    DIM_: to je tvoje predstava. co takhle www.nyx.cz plus pravy jmena?
    vsechno se digitalizuje, facebook nahradi obcanku. az budes chtit volit, nebo se prihlasit na pracak tak to udelas pre facebook. facebook bude vstupni brana do netu, prvni stranka na kterou vlezes a pak uz se pohybujes jenom s tou identitou nikam uz se nemusis logovat atd. udelas to jednou "oficialne, pravdive"
    DIM_
    DIM_ --- ---
    MONKOK: Podle me ta tvoje predstava je www.libimseti.cz + pravy jmena:)
    MONKOK
    MONKOK --- ---
    ale o to prave de, v tom je facebook vyjmecnej. aby bylo vse verejny, pravy jmena atd. tim se dostava na uplne jinou uroven nez nejaky anonymni chaty. to by mel jeste zavest aby bylo vsechno verejny.
    hra na soukromi je jen trapnej strach nic jinyho. kdyz se ho zbavis a dokazes sdilet se svetem vsechno tak se dostavas na uplne jinou uroven svobody. pravda a uprimnost jsou prave klice k svobode.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    _JOAN_: Presne to si myslim. Bud im to robi dobre (jednu taku osobu poznam) alebo o tom nevedia...
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DIM_: zajimavý...

    MYJKA: no to by nešlo hodně lidí, že se nestydí něco takovýho vypustit. ;-) A to, že má te´d spousta lidí profil viditelnej veřejně je myslim prostě kvůli tomu, že si to ani neuvědomujou...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Zajímavá je také věta, kterou zakladatel Facebooku pronesl, a to, že "kdyby začínal znovu, udělal by to tak, aby informace o všech lidech byly veřejné."

    tak to neviem teda do toho by som nesla.
    DIM_
    DIM_ --- ---
    Joo a neco mimo tema:)

    15 Funny Facebook Fails
    http://www.oddee.com/item_96937.aspx
    DIM_
    DIM_ --- ---
    DIM_:
    Zakladatel Facebooku: lidem na soukromí nezáleží
    http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/16193-zakladatel-facebooku-lidem-na-soukromi-nezalezi
    Vic.. http://www.readwriteweb.com/archives/facebooks_zuckerberg_says_the_age_of_privacy_is_ov.php

    Zuckerberg Opens His Facebook Page Wide Open. He Knows What He’s Doing, Right?
    http://thenextweb.com/2009/12/11/mark-zuckerberg-opens-facebook-page-wide-open/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TheNextWeb+(The+Next+Web)
    Mne tohle prijde spis, ze si nenastavil novy privacy setts:))

    Atdatd. Ja to ani vsechno nectu. On se Cukrberk vubec nejak ted projevuje a vystupuje jako specialista na socialni tematiku.

    A na zaver ta klauniada?
    http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/16112-odejit-z-facebooku-je-problem

    No cely me to sere furt vic.

    _JOAN_: No.. presne v duchu myho prvniho odkazu. Hruzades.
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    DIM_: husté je, že teď můžeš lézt do profilu skoro celýmu FB, protože si to nikdo neobnovil ;-)) tomu řikam soukromí, ale někomu to ani nevadí
    DIM_
    DIM_ --- ---
    _JOAN_: Prej to nastaveni bylo moc slozity, muselo se zjednodusit. S tim souvisi par vtipnejch udalosti... pokusim se najit..
    _JOAN_
    _JOAN_ --- ---
    proč udělali vůbec tu změnu?
    XMARGE
    XMARGE --- ---
    dá se někde nastavit, aby se na mym wallu nezobrazovalo, že jsem někomu něco komentovala (stav, fotky, aktivitu)? Dřív jsem to měla blokovaný, ale po tý poslední změně, co udělal fcb ohledně nastavení soukromí, se mi to na wallu zase zobrazuje a já nemůžu najít, kde to vypnout.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam