• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PETGRIDUSwww.facebook.com - komunitní server
    rozbalit záhlaví
    OTZ
    OTZ --- ---
    OFFINKAA: No, kdybys třeba vykřikovala, že nemáš kalhotky, procento by se asi podstatně zvýšilo:)) Ale i ty 3% jsou dost, když si vemeš, kolik kolem toho projde lidí.. ale tady jde celkově o prolínání virtuálního a veřejného prostoru, o mazání hranice mezi virtualitou a realitou, o ztrátu soukromí (FB podmiňuje registraci uvedením pravého jména, sice to nemá jak ověřit, ale to neznamená že ho tam lidi neuvádějí..), o spoustu paralel s velkým bratrem (rozdíl je ovšem v tom, že na FB se lidi odhalují dobrovolně), o zneužitelnost informací.. Nebrojím nějak extra proti FB, se svojí jednoduchostí je to nástroj pro každého, otázkou je, nakolik je potřebný a užitečný..a hlavně komu a k čemu. Podle mě skýtá víc nebezpečí, než si jsou lidé, hlavně ti nedospělí, schopni uvědomit..
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    OTZ: tebe třeba nebo koho?? :-) Myslím, že by ani nikoho nezajímalo, kdybych je vykřikovala v poledne na náměstí z mikrofonu (to by byla mimochodem fajn performance), myslím, že by se lidi možná zastavili, chvilku by se dívali a pak by šli dál, někteří by si klepali na čelo a tak 3% by možná zajímali podrobnosti. Většina z nich bych 99% procent mých "statusů" zapomněla. :-)
    OTZ
    OTZ --- ---
    OFFINKAA: to, že tebe třeba cizí statusy nezajímají, neznamená že nikoho nezajímají tvoje stausy..no nic :)
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    ADAMM: to je druhá fáze po šimrání v žaludku přece.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    OTZ: no a? předpokládám, že mají nastavený profil tak, aby to viděl kdokoliv přihlášený, nebo je to nějak jinak? pointa?
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    OTZ: vůbec by mi to nevadilo :D, myslím že by to hlavně nikoho cizího nezajímalo.
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    OTZ: ak tam najdes moj tak ti zaplatim pivo :)
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    OTZ: výborně!
    OTZ
    OTZ --- ---
    az objevite svuj status nekde na ulici nedivte se
    [ IOT_JH @ AntiFacebook ]
    HADIAK
    HADIAK --- ---
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Dá se nějak nastavit, aby nikdo, tzn. ne-přátelé, přátelé přátel a ani přátelé neviděl, koho mám mezi přáteli?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    FEDAJKIN: možná to obrať - pokud bude někdo prudit, tak ať ti napíše, kde vidí porušení pravidel. imho je nejlepší zkusit se domluvit a nedělat duplicitní akce - když už nějaká bude existovat, tak je lepší dát tam tu oficiální... případně, jak napsal TUSIL, doplnit odkazem na tu oficiální, pokud se někdo ozve.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    FEDAJKIN: to neni stejnej pripad, protoze pri zakladani page musis zaskrntout, ze je to oficialne tvoje

    odkaz nemam, jen vychazim z logiky veci :) muzes si projit facebook terms, jestli chces
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    TUSIL: A nemáš odkaz? Já sem to nikde nedohledal. A stejnou logikou můžu říct - založim si fan page redbullu, pac mi chutná a pozvu si tam kámoše kterým taky chutná.
    TUSIL
    TUSIL --- ---
    FEDAJKIN: proti pravidlum to nebude, proc by si clovek nemohl zalozit udalost ze jde na tu a tu akci a pozve tam jen svoje kamarady? aby se tam treba domluvil, jak tam spolu pojedou

    pokud by me s tim nekdo prudil, dal bych do popisu udalosti odkaz na oficialni udalost a tim by to pro me skoncilo :)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    FEDAJKIN: sorry, slovo " trestné" bylo bráno spíše v tom ohledu (že by ti za to mohl někdo nadávat)
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    OFFINKAA: Přesně, podle mě jim to ve výsledku osloví daleko více potencionálních zákazníků. Vysvětli jim to ale. IMHO mají pocit, že když nemají "kontrolu" nad tou událostí tak je to problém a že to bere fanoušky té jejich události a vypadá to, že tam pak přijde málo lidí.

    Nemam náladu se s nima hádat, ale zas nechci betj jak pejsek kterýmu se napíše stáhni to tak to stáhne. Proto se ptám jestli tím porušuji nějaká pravidla FB.

    a btw - Ty píšeš že ti to nepřipadá trestné, to mi přijde přehnaný, trestné je porušení zákonu, ne vnitřních pravidel nějakého subjektu ne? To by pak bylo trestné založení fan page třeba Coca coly a nevim o tom že by na ty kluky co to založili někdo podával žalobu když získali 2M fanoušků (i když to bylo z jiných důvodů že, ale ani se o té možnosti nějaké žaloby v mediích nemluvilo)
    OFFINKAA
    OFFINKAA --- ---
    FEDAJKIN: No podle mě je to dost o domluvě a v zájmu organizátorů je, aby na akci přišlo, co nejvíc lidí. Někdy kapely dělají to, že si zakládají vlastní události - koncerty a pak jsou tady kluby, které si také zakládají paralelně to samé. Nepřipadá mi to trestné, navíc se tímto osloví, jak fanoušci kapely, tak fanoušci klubu, takže by to mělo být OK :-). Dost záleží... :-)
    Pokud jsem to dobře pochopila, tak ty seš ještě třetí strana, takže parazituješ na tom, co někdo zorganizoval, takže se nedivím, že by to někomu mohlo připadat divné. Pokud tě někdo prudí, tak to stáhni a máš klid. Na druhou stranu platí, že čím více komunikačních kanálů, tím lépe pro akci.
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    Hele co se týče zakládání událostí - platí tam stejná pravidla jako pro fan page - tzn. že musíš být oficiálním organizátorem té akce nebo se to na to nevztahuje? Mam webík kde je kalendář hudebních akcí a své fan page ke každé té akci v kalendáři dělám událost. Organizátoři některých festivalů a konciků mě pruděj že to nesmim. Ví někdo jak to je?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam