• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Jo tady to mam z mobila - prehled znacek (ne vyrobcu)
    OK KUCHYNSKE UTERKY: Linteo Classic (jiny ne), Tento: standard, twins, promo, Merci

OK TOALETAK: Big Soft (vsechny), Tento, Timi, Cerepa, Jumbo...plus dalsi 1vrstvy nektery, ale to stejne nekupuju

OK KAPESNICKY:Big Soft (vsechny), Linteo cherr a classic (na jiny lintea pozor), Tento 100 R1 (jiny taky nemusi byt koser), Merci Sun

Tropicke lesy - mam v hlave, ze se pouziva i na vyrob hygienickych potreb, nejde jen o drahe drevo an nabytek, napr. tady:

http://www.enviweb.cz/?secpart=priroda_archiv_ficaj
    LALINA
    LALINA --- ---
    ATTILAH: já bych ten formát pdf zabila! jakživo z toho nevyziskam informace, nebot je to tak debilne udelany, že vzdycky rezignuju drív, nez se mi podari z toho nejaky info vytěžit |.-/
    je to pro me fakt narocny...nedalo by "se" to nejak udělat jinak? nevycucl byste z toho nekdo ten seznam nejak normalne pouzitelne?
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    ATTILAH: Kde jsi vzala informaci o tropických pralesech? To mě zajímá!

Já se dočetl pouze obecná fakta a taky samozřejmě to, že na výrobu nerecyklovaných hygienických potřeb se používá odpadní dřevo (jak jinak, je levné...).

Mrzí mne, že mnou tolik oblíbené ZEWA jsou nerecyklované, ale to bude asi dáno tím, že se firma snaží vyrábět skutečně kvalitní zboží. A taky jsou pekelně drahé. ;-)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Jo, taky pridavam pro podporu donkichotsky si pripadajicich - zrovna k EIe Klanovickyho lesa jsem podani na MZP doporucene taky poslala a kolega taky. Si myslim, ze se jim tam toho sejde dost.

A tady mam odkaz na vybornyho pruvodce pro spotrebitele - ktery papirovy kapesniky, toaletaky a ubrousky jsou EKO a ktery FUJ (catso z tropickych pralesu). Doporucuju vytisknout do formatu k noseni v penezence nebo prepsat top eko znacky do mobila a tak, jdu to zrovna delat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tedko mi odpověděla kamrádka, ani jsem nevěděla, že se v tom tak hodně angažuje:-)
    --------------------------------------------------
    Díky, že jsi to takhle přátelům poslala. Jsem ráda, že nejsem
    sama, kdo takovýhle věci občas posílá, někdy si připadám, jak ten
    rytíř na koni se sluhou, co jde proti větrným mlýnům, naposledy jsem
    se tak cítila zrovna včera, když jsem nesla vyjádření k té EIA golfu v
    Klánovicích doporučeně na poštu. A před tím asi před 14 dny, kdy jsem
    nesla s bolavým kolenem na poslední chvíli (doslova - už zavírali)
    dopis Fischerově vládě, tam na nábř. E. Beneše jsem to nesla, (v
    příloze), s prosbou, aby na pondělním jednání neschvalovali Politiku
    územního rozvoje - to jsem si připadala vyloženě jak blázen, ale nu
    což... Projednání toho dokumentu nakonec v to pondělí odložili, "kvůli
    rozporům v tom dokumentu, které je užitečné dořešit", jak řekl Fischer
    na tiskovce po tom jednání. Tak možnááá, ale opravdu jen malinká
    pravděpodobnost je, že ten můj dopis byla poslední kapka na vahách.
    Takže takhle "kapu". Kdyby tak kapalo hodně lidí... Kapka po kapce
    dokáže udělat díru do tvrdého kamene...

Měj se,
    Stáňa
    -----------------------------------------------------------------------------

tak jsem ji odepsala:

Milá Stáňo, cítit se jako kapka je mnohem pravdivější a taky optimističtější, než se cítit jako don Quichote:-)) Takže kapme kapme a ono se to v tom vesmíru nakonec všechno sečte , znasobí a projeví:-)
    Pa a pusu!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

to sem dávám pro inspiraci těm z vás, kteří si myslí, že ta jejich kapka nejspíš k ničemu není ;-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA:
    tak.
    Svatá slova, Janyno :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Radovi lidi se musi ozyvat. Demos kratos, vlada lidu. Volba nejmensiho zla z kandidatky, volba cloveka, ktereho nasledna politicka kariera vetsinou dost zpotvori, to neni vlada lidu. Politici musej cejtit, ze sebou narod nenecha smykat, ze nejsme zadna onuce, kterou je treba vyssat, kdyz je nekdo na vrcholu a ma pristup k prostredkum. Musej cejtit, ze je vuci komu drzet odpovednost. Ale to holt nesmime bejt ty tupy ovecky, kteryma povetsinou jeste prebyvame.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jinak na nastence tady v klubu jsou ruzný užitečný linky, taky už dlouho tam visí aktivita Ujezdský les, jde práve o tento Klanovicko-ujezdský les
    http://www.ujezdskystrom.info/rmujse/
    LALINA
    LALINA --- ---
    JANYNA: ono jde i o to, že jak říkali kdysi na demonstraci, kde jsem byla, že to hriště je malý a nebudou se na něm ani dát dělat regulerní golfový závody (tusím malo jamek nebo coto) a že jde mnohem spíš o to, zabrat si pozemek pro soukromé účely, hriště je víceméně záminka, pac změnu územního plánu z rekreační oblasti na oblast komerční, to neuhrajou ani za všechny ty uplatky, ale zmena z rekreační zony na "sportovní rekreační zonu" už naději má.
    A navíc tam nekde poblíž nějaky golfový hřiště už mají, takže tohle je opravdu jenom zaminka...
    LALINA
    LALINA --- ---
    a co jich ještě nikdy ani neprosákne na širší veřejnost...
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    LALINA: To je NESTYDATOST, diky za upozorneni a diky taky autorum emailu. Jdu posilat, to snad neni mozny. Uz me SERE, jaky praseciny v CR prochazeji!!!!
    LALINA
    LALINA --- ---
    pošlete tenhle text, event ho můžete upravit podle svého.

Ministerstvo životního prostředí
    odbor posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC
    Vršovická 65
    100 10 Praha 10
    E-mail: posta@env.cz
    kopie: eia@ujezdskystrom.info
    Věc: Nesouhlasné vyjádření k dokumentaci MZP216 – „Výstavba golfového hřiště Praha – Klánovice“
    K dokumentaci „Výstavby golfového hřiště Praha – Klánovice“ k projednání posouzení vlivů na životní prostředí se vyjadřujeme takto:
    1. Jako občan České republiky a mám zákonné právo na kvalitní životní prostředí a v případě realizace tohoto záměru nelze prokázat, že nedojde k jeho snížení.
    Dle § 11 zákona č. 40/1964 Sb., Občanského zákoníku, ve znění pozdějších předpisů má fyzická osoba právo na ochranu své osobnosti, včetně ochrany života a zdraví. Do práva na ochranu osobnosti je možné zařadit i výslovně nezmíněná dílčí práva, jakým je právo na příznivé životní prostředí.
    Podle § 13 odst. 1 Občanského zákoníku trváme na našem právu domáhat se, a tak i činíme, aby bylo upuštěno od neoprávněných zásahů do práva na ochranu mé osobnosti, protože s určitostí nelze kvantifikovat, že realizací tohoto záměru nedojde k ekologické újmě na půdě, biotopech a biodiverzitě, v konečném důsledku ke snížení kvality životního prostředí a tím i k zásanu do mých práv.
    2. Veřejný zájem na zachování jedinečného, stabilního a uceleného ekosystému Klánovického lesa jednoznačně převažuje nad komerčním zájmem investora i nad skupinovým zájmem občanů o sportovní a společenské vyžití.
    Odmítám argumentaci zpracovatele, že realizace záměru golfového areálu v Klánovickém lese je ve veřejném zájmu! Zejména dokončuje-li se v současnosti golfový areál Black Bridge Golf Resort, který se dotýká svým jihovýchodním okrajem Klánovického lesa a jeho vzálenost od plánovaného golfového areálu Forest Golf Resort Praha je přibližně 3 km. Tak je v daném území zcela naplněna možnost sportovního a rekreačního vyžití části spoluobčanů, kteří by ve "svém veřejném zájmu"požadovali vytvoření podmínek pro provozování svého oblíbeného sportu. V "mém veřejném zájmu" není to, aby Praha i Česká republika byla poseta golfovými hřišťmi jen proto, že je to dynamicky rozvíjející sport.
    V úvahu lze vzít tedy pouze komerční zájem investora a nelze jej vztahovat ani na skupinový zájem hráčů golfu, natož na zájem veřejný. Veřejný zájem je naopak zcela podupán plánovaným umístěním přibližně dvou třetin golfového areálu do přírodní rezervace Klánovický les - Cyrilov a chráněného území Natura 2000, celého areálu pak do přírodního parku Klánovický les - Čihadla tím, že skutečná a zákonná ochrana těchto území je zpracovatelem bagatelizována a obcházena.
    3. Vědomě nebyly vypořádány všechny relevantní připomínky ze zjišťovacího řízení a ty, které ani vypořádat nešly, byly bagatelizovány
    Ačkoliv je dokumentace velmi rozsáhlá, je naprosto nesourodá. Na mnoha místech jsou uváděna rozličná fakta, hodnoty, závěry, které jsou mnohdy v úplném rozporu s fakty uváděnými na jiném místě dokumentace. Navíc zpracovatel používá řadu nekorektní postupů, např.:
    • nejenže nebyly řádně vypořádány všechny relevantní připomínky ve zjišťovacím řízení (což závěr ZŘ požaduje), ale záměrně je řada z nich ozačována za "irelevantní" a je bagatelizována i v případech, kdy je odbornost autora připomínek vyšší, než autora konkrétní části dokumentace
    • uvádění odborných údajů bez patřičného vysvětlení a kontextu s projednávaným problémem, které mají za cíl přesvědčit čtenáře o vysoce odborném zpracování dokuementace, ale pravdou je, že tento výčet pouze dokumentaci zvětšuje a znepřehledňuje a navíc naprosto nesouvisí se závěry, které z těchto faktů zpracovatel vyvozuje
    • Konkrétní kvantifikace vlivu je často nahrazena citovaných vyjádřením "přijatelný", zejména tam, kde se hovoří o možných rizikách při realizaci navrhovaného projektu. Zpracovatel by měl nějprve možný vliv kvantifikovat a poté posoudit, zda a jak je významný.
    • faktické nedostatky zakreslení záměru a účelové posunutí stávající hranice SO2 území, tak aby se obrysy hřiště zcela vešly do zmíněné oblasti. Tato "nedbalost" se jeví spíše jako záměr či jako snaha o podvod.
    • Vyvozování paradoxních závěrů z uváděných zjištění o kvalitě dočeného území. Zjevná je snaha investora obhájit neobhajitelné, že totiž holoseč, přetvarování terénu, odvodnění a následné umělé zavlažování, vymýcení původní fauny a flóry a naopak vnesení cizorodého a umělého prvku do chráněného Klánovického lesa je tím nejlepším, co lze pro les a jeho ochranu udělat.
    Závěr
    Konstatuji, že dokumentace EIA nesplnila požadavky na její přepracování, protože neobsahuje zdůvodnění záměru v důležitých širších souvislostech a neodpovídá na řadu závažných námitek.
    Z výše uvedených bodů také vyplývá, že dokumentace není ani v souladu se zákonem č. 100/01 Sb. Ten v § 1 stanoví, že účelem posuzování vlivů na životní prostředí je "získat objektivní odborný podklad ...".
    Z uvedených důvodů zásadně nesouhlasím s obsahem a způsobem zpracování předložené dokumentace EIA a požaduji její doplnění a přepracování. Zároveň zdůrazňuji, že se na proces EIA plně vztahují základní zásady činnosti správních orgánů ve smyslu paragrafu 2-8 zákona č. 500/2004 Sb., správního řádu ve smyslu paragrafu 177 odst. 1 téhož zákona. Proto je nezbytné, aby dokumentace odrážela skutečný a aktuální stav v území a byla tedy v souladu se zásadou materiální pravdy (§ 3 správního řádu). Proto je nezbytné dokumentaci vrátit k dopracování a doplnění ve smyslu paragrafu 8 odst. 4 a 5 zákona č. 100/2001 Sb., v platném znění. Stávající dokumentace není způsobilá pro objektivní a odborné projednání bez zásahů do ní samotné!

LALINA
    LALINA --- ---
    a tady něco akutního, sleduju už dlouho, taky tu byla kdysi o tom řeč, jednu chvíli to už vypadalo dobře, ale zda se, že vyhráno není a soukromý sektor má peněz na úplatky dost a dost .-/

pošlete mail na mninisterstvo a šiřte dál. To, že zrovna nebydlíte poblíž Klánovic, neznamená, že se vás to netýká!
    ---------------------------
    From: Ujezdsky strom
    Subject: Jste nadějí pro les. Pomozte!

Dobrý den přátelé Klánovického lesa,
    prosím podpořte naši kampaň Jeden Váš mail zachrání les a zašlete připomínky k právě projednávané dokumentaci záměru golfového hřiště v Klánovickém lese! Udělejte to prosím co nejdříve a dejte lesu šanci! Moc času a jiných nadějí pro les nezbývá! Přepošlete prosím tento mail i svým přátelům!

Spravedlivý průběh řízení EIA je jednou z posledních možností Klánovického lesa, jak může uhájit právo na svůj trestuhodně zpochybňovaný a napadaný statut celistvé a mimořádně kvalitní přírodní lokality. Zároveň je to téměř poslední šance veřejnosti, aby potvrdila skutečný veřejný zájem na zachování lesa proti komerčnímu zájmu na využití lesa soukromým investorem.

Svým mailem zaslaným na Ministerstvo životního prostředí upozorníte, jak je tento proces veřejností sledován! V příloze Vám zasíláme vzorový dokument, který můžete doplnit či upravit. Tento text naleznete také na našich webových stránkách včetně detailního zpracování našich připomínek k dokumentaci projektu. Prosím pošlete je na adresu Mžp - posta@env.cz a v kopii na eia@ujezdskystrom.info

Budeme Vás informovat o dalším průběhu řízení a o tom, jaký měly Vaše maily účinek. Nejzašší termín pro řádné odeslání je 13.7.2009. Děkujeme!

Na našich stránkách si dále můžete přečíst o zradě tří klánovických zastupitelů při hlasování o změně územního plánu a vyhlašování referenda (zde) a ti z Vás, kteří neviděli tento týden pořad Reportéři ČT se na poslední vývoj v kauze Klánovického lesa mohou podívat ze záznamu.

Uživatelé Facebooku mohou les podpořit ve skupině Kácet chráněný les kvůli golfu? a dále pak ve skupině Pošli jeden mail, pomůžeš změnit svět kolem nás!|1. kauza - les - touto skupinou chceme v budoucnu ovlivňovat i další celospolečenské kauzy, které nás trápí.

Závěr tohoto mailu je optimistický! I přes zradu zastupitelů při hlasování o lese je šance na jeho záchranu velká! Musíme ale ve správný okamžik udělat správné kroky. Dnes je naše výzva naléhavější než kdykoliv předtím - nyní je pravý čas lesu pomoci!

za Újezdský STROM
    Pavel Roušar

LALINA
    LALINA --- ---
    takhle jak to popisuješ, tak jo...pokud tam nikde není jinej háček, ale jestli se v Řádu píše, "se pokuta nedává"..tak snad jasný, ne?

btw: je tu na nyxu klub právní poradna, (link zde v záhlaví hned pod linkem na HOAX forum) tam jsi s tímhle byla?
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    chytili mě revizoři, nechtěla jsem se s nima vybavovat takže omluva a že zmizim a tak dál. bohužel si stihli přivolat poldu /vystoupili jsme před jejich služebnou :)/ takže tomu už jsem moje doklady dala. on je pak dal revizorovi /nejsem si jistá, jestli může, ale to nechci řešit/

revizor mi vypsal klasickou pokutu, tu zaplatit hodlam

pak mi napsal ještě jednu pokutu, na 400 káčé, prej za to, že jsem mu nechtěla ukázat op.
    přepravní řád: Cestující je povinen revizorovi prokázat svou totožnost. Revizor si může zavolat policii, která revizorovi zjistí totožnost. Za nepředložení OP se pokuta nedává

Na pokutovym bloku mam napsáno, za co jsem ji dostala: "Na výzvu odmítla předložit OP, odcházela z místa přestupku, asistence MP"

neni to ode mne podepsaný. má nějakou cenu se proti tomu odvolávat?

ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Díky moc Lal! :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    ATTILAH: v pohodě a fandím:-)
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Omlouvám se za ne přímo občanskoobranný psot, ale souvislostdle mého naše poptávka taky má (kdyžtak mě smažt):
    ---
    Zavedená nezisková organizace Iuridicum Remedium (IuRe) hledá motivovaného a schopného právníka na místo advokátního koncipienta (výkon u advokátky organizace).
    Právník se bude podílet na poskytování a systémových aktivitách bezplatné právní pomoci ve věcech občanského práva (pracovního a nájemního práva k bytu především), v případech pochybení v exekucích, ale též na právních analýzách a podáních z oblasti práva veřejného (právo shromažďovací, ev. právo ochrany osobních údajů), možnost zajištění praxe z oblasti generální advokátní praxe. Nástup ihned nebo dle dohody.

Požadujeme
    - absolvování právnické fakulty VŚ, praxi v poskytování právních služeb/právní pomoci nejméně 1 tok
    - samostatnost a systémové uvažování
    - zájem o práci v neziskovém sektoru
    - anglický ev. jiný cizí jazyk

Předchozí práce v neziskovém sektoru či kvalifikovaný zájem o témata je velkou výhodou.

Nabízíme
    - přátelské pracovní prostředí
    - zajímavou a zodpovědnou práci s možností seberealizace
    - materiální zázemí zavedené nevládní organizace
    - možnost podílet se na rozvoji projektů vč. legislativních a koordinačních aktivit (i v dalších projektech zaměřených na ochranu soukromí
    - mzdu ve výši cca 22 000 Kč měsíčně hrubého
    - 8 hod. pracovní dobu
    - bezproblémovou účast na povinných školeních ČAKu, volno na přípravu na advokátní zkoušky

CV a motivační dopisy spolu s možným datem nástupu zasílejte na e-mail svatosova@iure.org.
    Více o nás a našich aktivitách naleznete na www.iure.org a www.slidilove.cz.
    Místo výkonu práce je nová kancelář v Praze 7 – Holešovicích.
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Info k petici za skutečně anonymní opencard:
    Magistrát přiznal, že si nejsou jistí, zda je vše košer a objednali audit:
    http://www.rozhlas.cz/regina/denik/_zprava/595033

I tak to jistíme pokračováním petice
    http://www.slidilove.cz/petice/opencard

a podali sjme podnět na Úřad na ochranu hospodářské soutěžě ohledně různé ceny pro anonymní kartua kartu s osobními údaji.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam