• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: :-)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: já když jezdil v kvádru, tak jsem si raději nesedal, přecijen vyčištění kvádra od bordelu není zadarmo. A stůj v MHD hodinu, než se dostaneš kam potřebuješ., S hromadou papírů a notebookem na rameni. To není jen o pohodlí, ale i o zdraví.

Hromada dementů, co jezdí jen v šusťákovce od telky do práce si myslí, že je to rozežranost, ale ono je to prostě složitější.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: nenese? to nás nemusí mrzet, výnosy jdou stejne magorstrátní mafii a jejich poskokům, takže...
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: základem není ani tak zastavení rozvoje města, jako spíš menší hustota zástavby s předimenzovanou dopravní sítí. Tedy naprostý opak toho, co se děje.

Jénže to tolik nenese, že ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: ale je .-))) jenom by se museli naučit jinak myslet:-)
    askoli...jsem vcera jela tramvají a jeli tam dva mladí spoluobčané se psem a bylo těžko určit, kdo z tech tří smrděl víc....z nich vizuelne ten cokl byl z nich nejcistější :-) Tak jsem prchla na druhej konec vagonu a zapřemýšlela jsem o autě .-))))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    no to asi není moc alternativa pro kravaťáky ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    kdysi sedeli na magistráte dementi, kteří prosadili stavbu magistrály prostředkem města. Tím byl určen prachneštastný způsob dopravy v Praze na mnoho desítek let dopredu.
    A pritom šlo tehdy zvolit jiné varianty, které ovšem nebyly v danou chvíli tak rychlé a levné....
    Jde o to, aby dneska (taky kvůli úplně jinejm vecem, než je obecní zájem) nevznikly podobny kiksy, který už budou prakticky nevratně ovlivnovat život ve meste po dalsí desítky let...
    LALINA
    LALINA --- ---
    staví tam bus :-)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: místo pro auta by to nebylo, kdyby třeba všechny kancelářské budovy měly dostatečný počet parkovacích míst alespoň pro lidi, co v nich pracují a podobně.

Když pracuješ jako "nikdo" na Brumlovce, tak nedostaneš možnost zaparkovat. Vůbec. A pak se lidi divěj.

A zrovna kraviny jako Brumlovka jsou k ničemu, to mě třeba štve nejvíc asi.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: jasně, kola jsou dokonala blbost...
    ale tohle je plán města na dost let dopředu, tam trochu toho vizionářství patří...Bez něho, bez toho vyjádření ideálního přání lidí (jak bych chtel, aby to tu jednou bylo") by to tady casem bylo opravdu jenom místo p"ro auta...ale ne mesto, ne domov...
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: jenže pokud ekologisti nepochopí, že to město musí jít v první řadě objet jinudy a to i po periferii, tak bude plné aut... O to tady jde. Mě se taky magistrála před majestátní budovou hlavního nádraží nelíbí, ale zatím to prostě jinak nejde. Ty auta někudy projet musí. A městská doprava vše nevyřeší. Snaha posadit lidi na kola pak zavání demencí, lidi to srovnávaj s Amsterdamem, ale zapomínají na fakt, že Amstr je na rovině, kdežto v praze je hromada kopců. A pak samozřejmě historie a zvyky obyvatel.
    LALINA
    LALINA --- ---
    no já na to jeste nekoukala, ale moje priorita rozhodne není mesto pro auta. Ne město mega obrovský, bez zelene, volných ploch , plny silnic a zplodin a lidi aby tam byly jenom trpenej hmyz na vymření zoufale se prodírající a kličkující mezi auty.
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: tyo ale mají tam hovadin... Tohle:
    Námitka požaduje vymezit severojižní magistrálu jako tzv. rozvojovou osu a celkově ji zklidnit do podoby městského bulváru, zmrazit plány na stavbu dalších částí Městského okruhu a radiál obydlenými čtvrtěmi města a namísto toho rozvíjet veřejnou dopravu, zapracovat ucelený systém cyklistické infrastruktury do územního plánu a neumožnit další rozrůstání města, což má za následek nárůst automobilové dopravy. Posledním požadavkem je vypuštění variant, které mají škodlivý vliv na životní prostředí.

Je utopie. Naprostá. Dokud nebude okruh, tak se s magistrálou nedá skoro nic dělat, nikdo po ní nejezdí rád, ale jinudy to nejde. Měli by si přebrat priority.
    LALINA
    LALINA --- ---
    od TAMARIX:

Protože to považuji za důležitý a protože se to týká i zeleně, tedy i stromů, dovolím si zaspamovat i tady. Tak se kdyžtak nezlobte..

K územnímu plánu hl. města Prahy - http://www.uppraha.cz/

Bohužel se jako nePražan nemůžu vyjádřit, přesto, že bych chtěla, takže alespoň šířím osvětu..

Jedná se o to, že pro některé záměry a problémy, které řeší územní plán, vznikají hromadné připomínky. Pokud každou z nich podpoří alespoň 200 Pražanů, musí je magistrát oficiálně vypořádat jako námitku. Tyto námitky zástupce veřejnosti mají stejnou váhu, jako námitky vlastníků dotčených pozemků - jsou významné. Platí přitom, že čím více podpisů se pod jednotlivými připomínkami shromáždí, tím lépe. Připomínky jsou vypsané zde: http://www.mestaprozivot.arnika.org/pripojte-se . Podpisové archy jsou k dispozici v kanceláři Arniky (Chlumova 17, Praha 3) a na dalších místech různě po Praze (viz odkaz). Nebo přijďte zítra 3. prosince od 12.00 do 18.00 hodin na Palackého náměstí, kde budou podpisové archy.

Připomínky je nutno dodat Magistátu hl. města Prahy do 9. prosince, takže už moc času nezbývá..

Díky a šiřte dál dle vlastního uvážení..
    LALINA
    LALINA --- ---
    nojo, toje fakt..
    MNR
    MNR --- ---
    mam pocit, ze to neni ta spravna cesta ven. muze se povest, ale nemusi.
    zkus si ODS-CSSD predstavit jako pouhe dve frakce jedne Strany (coz po opozicni smlouve de facto jsou), ktere se jen vzajemne pretahuji o posty v UV (tedy ve vlade).

to, co tyhle "mafiany" drzi u moci, je prave energie bipolarniho rozlozeni, kde zmateny volic dava hlas opozici, protoze se mu nelibi, co dela vlada. pro politickou kliku to znamena: 1 ma zrovna ted moc, 2 mu dela opozici (tzn. je u toho sameho koryta, jen z druhe strany). pro volice: prast jak uhod z louze pod okap

jeden cas jezdil do prace okolo uradu vlady a napadla mnr takova rikacka:
    chysta se vladni porada
    pulka vlady lehne na zada
    druha pricapne
    a posere ji prsa
    pak se vymeni
    tomu se rika vzajemnost

jsou 3 zasady, kterymi se bratrstvo ridi (lidova moudrost je velmi hluboka):
    1.ja na brachu bracha na me
    2. ruka ruku myje
    3.kapri si sami rybnik nevypusti.

nejlepsi zpusob, jak manipulovat, je byt vladcem i opozici zaroven
    LALINA
    LALINA --- ---
    jo, zrovna s tím sem jdu...
    když jsme tu tuhle zehrali nad stavem magistrátu, ptala jsem se sebe, kdo by to dokázal rozetnout... kdo by se do tech meafiánskejch praktik odvážil... a došla jsem k nazoru, že jedine opozice... lépe řečeno opoziční mafie. Obe velke strany mají svoji, socani kolotočářskou a modráci vexláckou. Na nás tedy je prudit, psát petice a používat nejrůznější formy občanského projevu, a počítat s tím, že občanská aktivita bude vždy využita jednou z tech mafií jako kladivo na tu druhou mafii.... takhle se rodí vyspělejší demokracie... první roky jsou to boje mafií, tříbení

http://zpravy.idnes.cz/korupce-vs-neurvalost-a-lzi-paroubek-a-topolanek-se-hadali-o-opencard-1j3-/domaci.asp?c=A091127_175108_domaci_jw
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    HEAVYN: poslal. ale v dobe, kdy media resi stamiliony za opencard atd, je tohle asi marginalni kauza....

JANYNA: taky musim MNR podekovat, ptze mi poskytuje nektere vypecene fotky
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    SYNCHRONISTA: pekne, poslals opet do medii?
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Tleskám. A opravdu si cením tvého času a úsilí, které tě dopisování s magistrátem stojí. A MNR, také ti děkuji, za foto dokumentaci a popis vývoje v parcích. Díky všem. Nebývám v Praze často, ale záleží mi na ní. A ačkoliv projíždím většinou jen okrajově, samolepkové záplavě, jíž magistrát dává jasně najevo, že obyvatele Prahy vnímá jako stádo ovcí, jsem se nevyhnula.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam