• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    ted mi přistálo v poště:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    # Občané za zastavení očkování
    #
    # Jako občané České republiky nesouhlasíme s očkováním proti tzv. prasečí
    # chřipce vakcínou Pandemrix. K tomuto nesouhlasu nás vedou následující
    # důvody:
    # - vakcína nebyla předem dostatečně otestována co do své bezpečnosti
    # a účinnosti;
    # - mnohé nasvědčuje tomu, že očkování touto vakcínou bude mít pro
    # lidské zdraví závažnější negativní důsledky než samotná tzv. prasečí
    # chřipka;
    # - tzv. prasečí chřipku nepovažujeme za skutečné ohrožení zdraví naší
    # populace;
    # - výrobce vakcíny nenese odpovědnost za případné poškození zdraví
    # očkováním, což považujeme za neslučitelné s naším právním řádem a lidsky
    # nepřijatelné;
    # - je nám krajně podezřelý způsob vyhlášení pandemie prasečí chřipky
    # WHO a podezříváme tuto organizaci ze spolčení s farmaceutickými koncerny.
    # Odmítáme proto nejen očkování nás samých a našich dětí, za které jsme jako
    # rodiče zodpovědní, ale vyzýváme tímto rovněž orgány odpovědné za ochranu
    # veřejného zdraví k bezodkladnému zastavení očkování Pandemrixem v celé ČR.
    # Dále tyto orgány vyzýváme, aby při informování o situaci uváděly jen
    # ověřená čísla a žádné statistické odhady.
    #
    # Vyzýváme novináře, aby objektivně a vyváženě informovali o šíření, resp.
    # ústupu tzv. prasečí chřipky, aby nezveličovali případy nakažení a
    # neopomíjeli případy poškození zdraví očkováním a aby čísla o počtu
    # nakažených dávali do souvislosti s jinými relevantními čísly (srovnání s
    # počty nemocných chřipkou v uplynulých letech, srovnání s počty nemocných
    # sezónní chřipkou v tomto roce atd.). Důrazně vyzýváme novináře, aby
    # nezamlčovali skutečnosti, které jsou jim známy, a aby zbytečně nešířili
    # paniku.
    #
    # Vyzýváme občany, aby se nenechali nutit do očkování Pandemrixem a aby v
    # případě nesouhlasu s očkováním i se způsobem informování o tzv. pandemii
    # prasečí chřipky svůj nesouhlas dávali hlasitě a slyšitelně najevo, aby
    # oslovovali orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví, své zastupitele
    # na celostátní i krajské úrovni, lékaře, novináře.
    #
    # Jde o naše zdraví a zdraví našich dětí. Jediný, kdo za ně nese skutečnou
    # zodpovědnost, jsme my sami.
    #
    # Při šíření prosím zvažte, zda připojíte svůj podpis.
    #
    # Mgr. Hana Dynková (39), genetik; Brno
    # Ing. Radomil Hradil (42), překladatel, publicista, redaktor; Beroun
    # Lic. Daniel Solis, GGS (41), politik, zastupitel MČ Praha 1; Praha
    LALINA
    LALINA --- ---
    DNES se na Palackého náměstí vystavují archy s připomínkami k územnímu plánu Hl.m.Prahy. Připomínky musejí mít aspon 200 podpisů, aby byly přijaty- a to do 9.12. Tak využijme šance.
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: tak to mame z te "petice" stejny pocit.
    medle, aby to vubec melo nadeji, musi to mit jasny a konkretni cil. tohle jen vagni proklamace neceho neurciteho, ktera nikoho k nicemu nedonuti.
    a musim rict, ze se mi ani nelibi, jak je to napsany.
    LALINA
    LALINA --- ---
    taky se v tech mapách územního plánu nevyznám. Proto jsem ráda, že jsou lidé v občanských a ekologických organizacích, kteří se věcem venují kontinuálně a ti si to dovedou ohlídat a čekám od nich, že svoje námitky zformulují a zveřejní, aby se k nim človek mohl přidat, pokud uzná.
    Proto jdu dneska na ten Palačák a podívám se, co za námitky tam bude a to, co uznám, podepíšu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: jinak já mám za to, že MHD je docela slušná. Co jsem slyšela o MHD na západě, tak je to u nas asi luxus...jen ty spinavy a smradlavy lidi , no.. ale s tim by se dalo neco udelat rychle, kdyby se zaangažovali třebas řidiči.
    LALINA
    LALINA --- ---
    no název mluví za vše....ale "oni" vědí, že jich máme dost a že nás se*ou. Akorát že oni na to se*ou, no... oznamovat jim, co sami vědí, je fakt trochu zbytečné...

Hele, zazila jsem kdysi pokus "Dekujeme, odejděte" a "imlups"... ale tehdy to nezabralo a troufám si tvrdit, že dokud většina lidí bude mít plny ledničky, tak nezabere NIC.

Je možno dělat dílčí věci, dílčí kroky, ale že " jich máme dost" , to je fakt trochu na nic.. Ale jeste jsem to nečetla, tak ríkám jen obecne..
    MNR
    MNR --- ---
    uz mi zase neco poslala p.Kindermanova
    http://www.uzvasmamedost.cz/

je to takova petice nepetice.zatim jsem to nepodepsal, ptze fakt nevim, co si o tom myslet. je to dlouhy text, ktery nerika nic konkretniho, jen obecne popisuje tristni situaci v politice.tezko rict, jestli to -bez konkretniho cile - ma vubec smysl
    MNR
    MNR --- ---
    JENIIK: z pulky souhlasim, totiz ze je potreba udelat mhd tak, aby se ji lide nestitili a byla opravdu kvalitni alternativou autodopravy.

nikdy by mnr samozrejme nenapadlo nekomu neco zakazovat,
    ale jsem toho nazoru, ze sednout v garazi za volant, polozit si vedle sebe aktovku a vyrazit do mesta, kde je obrovska kolona aut s jedinym pasazerem, ktere brani tramvaji se stovkou lidi projet - to povazuju opravdu za nespolecenske.
    ale samozrejme - pravo to udelat ma kazdy.

s vetou "Donutit je prostě blbé slovo, nalákat je to, co by se mělo používat" se naprosto zotoznuju. nabidnout opravdu kvalitni alternativu a zaroven nenasilne vychovavat.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: jenže to mesto může bejt i k žití, když se chce... o to jde, nedovolit pokud možno co nejvíce hovadinismum, aby se staly.
    Nota bene za nase prachy...
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    MNR: jenže rozdíl je v prostředcích. Pokud kravaťákům ukážeš veřejnou dopravu takovou, že se jí nebudou štítit, tak ji budou používat. Jde i o fakt, že budovat obrovské kancelářské stavby uprostřed města, kam se autem dostat nedá je hovadinismus.

Donutit je prostě blbé slovo, nalákat je to, co by se mělo používat.

Navíc existuje skutečně hodně lidí, kteří jsou zvyklí na to, že ráno vlezou pomalu v papučích do garáže, nastartujou a dojedou do garáže v práci. Je toto nespolečenské jednání? Proč by to neměli dělat?

Celý ten problém je problém špatného urbanistického plánování a demence kreténků, co musí mít IT firmu na václaváku i když k tomu není nejmenší důvod.

Mě taky nebaví chodit v zimě 5 minut na metro, když mám na to zajet do práce autem. Rychleji a pomalu i levněji. Celý den mi to zpříjemní.

Tohle není o sobeckosti, tohle je jen a jen o tom, že lidé žijící ve městě si uvědomili, že žít ve městě je sice super, ale bylo by nejlepší, kdyby v něm žili sami. Je to něco za něco.
    MNR
    MNR --- ---
    jasne ze mhd momentalne stoji za vyliz..., jenze to je prace magistratu. princip dobre fungujici a vyuzivane mhd je pro mesto dulezitejsi nez auta
    MNR
    MNR --- ---
    nazor, ze kravatak musi jezdit autem je (pardon ale opravdu je) demence
    MNR
    MNR --- ---
    JENIIK: este jsem ten pripad neprocetl, takze nevim, o co jde, ale prosimte
    s terminem ekologisti bacha.
    tenhle neologism, ktery si vymyslel pan profesor prezident, sice muze byt vuci nekterym nemyslicim radikalum trefny, nicmene je zavadejici a byl zaveden proto, aby diskreditoval nektere snahy obcanskeho sektoru proti ekonomicko-prumyslove lobby

pokud vynecham transit (v tom pripade mas pravdu), meli by si spis ridici uvedomit, ze neni unosne si vozit zadek sam v aute pri dennodenni ceste do prace. troufam si tvrdit, že 9/10 prazske autodopravy je naprosto zbytecne. pouha lenost a snobism (spousta ridicu by se nesnizila k tomu, aby jela "sockou")
    samozrejme, ze jezdit muzou a nikdo by jim to nemel zakazovat. spis je nutne je vychovat k tomu,aby dobrovolne pouzivali MHD, kolo, nebo nohy
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: :-)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: no tak jsem to myslel ;-)
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: já když jezdil v kvádru, tak jsem si raději nesedal, přecijen vyčištění kvádra od bordelu není zadarmo. A stůj v MHD hodinu, než se dostaneš kam potřebuješ., S hromadou papírů a notebookem na rameni. To není jen o pohodlí, ale i o zdraví.

Hromada dementů, co jezdí jen v šusťákovce od telky do práce si myslí, že je to rozežranost, ale ono je to prostě složitější.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: nenese? to nás nemusí mrzet, výnosy jdou stejne magorstrátní mafii a jejich poskokům, takže...
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    LALINA: základem není ani tak zastavení rozvoje města, jako spíš menší hustota zástavby s předimenzovanou dopravní sítí. Tedy naprostý opak toho, co se děje.

Jénže to tolik nenese, že ;-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: ale je .-))) jenom by se museli naučit jinak myslet:-)
    askoli...jsem vcera jela tramvají a jeli tam dva mladí spoluobčané se psem a bylo těžko určit, kdo z tech tří smrděl víc....z nich vizuelne ten cokl byl z nich nejcistější :-) Tak jsem prchla na druhej konec vagonu a zapřemýšlela jsem o autě .-))))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    no to asi není moc alternativa pro kravaťáky ;-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam