• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    LALINA
    LALINA --- ---
    a hele..tady zrovna neco k Bechovicím... ovšem tady píšou, že "se bude muset neco rychle vymyslet". Tak teda nevím, podle lidí už to dávno vymyšlený je . Já to videla na mapě, jak jsem dole psala.
    Ale - možná někdo , nejaký firmy, žejo, CHTEJI ten tah mít na Černáku a basta.... hádejte....

http://zpravy.idnes.cz/prazsky-okruh-vazne-protest-bechovic-podporilo-ministerstvo-pbt-/praha.asp?c=A091204_072658_praha_jw
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA --- --- 8:50:27 4.12.2009odkazPIZI: včera na tom Palačáku byly jak archy, který hájily jeden jedinej parčík, tak také ucelenejší koncepce, v podání Arniky třebas.
    Zaujal mě arch, kde paní říkala, že u Běchovic nechtějí navrhovanej obrovskej dopravní uzel (něco podobného, jako se staví na Zbraslavi) který by měl být součástí městského okruhu...teda okruhu, který vede KOLEM mesta, nicméně je stažen najednou na čerňák, což rozhodně dnes není konec Prahy - a na mapě bylo vidět, že uplne logická - i od pohledu- trasa by vedla víc vnějškem kolem Úval. A já říkám paní: nojo, tak to by řvali zase Úvaláci. A ona že prej ne, že těžká doprava stejne tou trasou jezdí , akorát je to tedko uzká silnicka, která je furt zacpaná a že oni by tam ten obchvat CHTELI.
    Tak to potom vidíte, jak a čím kdo myslí a řekla bych, že opravdu je to o tom, že nekde nejaky ouřadové si řeknou, že to bude takhle a z principu si na tom budou stát, aby se nedalo říct, že snad ustoupili tlaku občanů nebo co... prostě jesitnost, ego a blbost vládnou...a to by nemely:-)

mám pomalu za to, že ti, kdo navrhli ten územní plán, v tom maj mnohem větší hokej a jsou mnohem mín koncepční a celostní, než ta Arnika nebo nějaký jiný občanský sdružení.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Učitelé si s kyberšikanou neví rady, děti v ní umí lépe „chodit“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/ucitele-si-s-kybersikanou-nevi-rady-deti-v-ni-umi-lepe-chodit-plw-/studium.asp?c=A091204_094304_studium_jw
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    :-))))))
    MNR
    MNR --- ---
    MNR: to jsem sam sobe zaasocioval pisnicku:
    jak se zlepsuji zbrane hromadneho niceni, musime se zlepsit i my.... .)))
    MNR
    MNR --- ---
    LOPIK: prvni odstavec mnr teda plasi dost.
    1.neosobni moc velkeho bratra jednotlivci zajimali, zajimaji a zajimat budou (proto se mu taky rika velky bratr ;)
    2.ze je to nastroj osobniho marketingu mnr desi uplne stejne. predstava, ze nejaky obchodnik vlastni informace o mem osobnim zivote, ktere vyuziva k tomu, aby na mnr vydelal, se mi dost protivi. btw stejne jako obchodni marketing to muze byt politicka propaganda - a vzdy ti ji usijou na telo, ptze z FB zjisti, co jsi za cloveka a jake postupy vuci tobe mohou ucinne pouzit

to neni paranoia, ale fakt informacniho veku.

myslis-li, ze jsi proti marketingu imunni, pak jsi naivka. stejne jako v ekologii plati v marketingu "efekt cervene kralovny" (najdi si ve wiki). marketingove nastroje se zlepsuji tou merou, jakou se vuci nim branis.

btw do me osobni mejlove schranky mi spamy nechodi, ptze do ruznych webovych formularu (nakupovani,ankety,prihlasovani na ruzne servery etc..) pouzivam adresu jinou, falesnou. (a ptze nejsem na fb ;)

tvuj druhy odstavec je uplne mimo misu tehle diskuze
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: očividně neoplýváš fantazií :-) a nečetl jsi v mládí sci-fi ;-)))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono se zase člověk nemusí hned tak plašit.. Za prvý je dobrý si uvědomit, že lidí je třeba jen u nás k deseti milionům a koho zajímá nějakej jednotlivec.. Osobní údaje využijou maximálně tak v marketingu a to na posílání cílených spamů, kterých je už teď beztak tolik, že si k tomu normální člověk udělá imunitu..

To že někdo svádí na facebook, to že mu to třeba rozvrátí rodinu, protože sám někde vytroubí jak si dobře užil s milenkou, je jen jeho vlastní blbost. Dokud bude existovat hotovost, tak jde žít bez jakýhokoliv sledování - všemu se dá celkem dobře vyhnout..
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: jo, to je presně to, co jsem pred lety prorokovala.
    Když jsme mluvili o tom, že lidi budou nuceni dávat svoje soukromí ven, jsem namítla, že totiž lidi budou svoje data, svoji svobodu atd dávat naprosto neznámým lidem, organizacím apod ZCELA DOBROVOLNĚ a rádi. Začalo to mobilama a vesele to pokračuje dál... ani FB bohuzel asi není posdlení vec....Mluvili jsme i o čipech apod... taky říkám :počkejte, to nebude potřeba nikoho násilnit, lidi si to nechaji voperovat dobrovolně a rádi, to se dá zařídit....
    MNR
    MNR --- ---
    poradne ten system neznam, abych ti rekl, jak to presne funguje.
    ale mam k tomu odjakziva podvedomou neduveru, ve ktere mnr utvrdilo, kdyz jsem zjistil, ze cast mych pratel (kteri se v IT relativne slusne vyznaji) ma stejnou neduveru a nekteri sve rodine FB natvrdo zakazali (ackoli bezne takovi diktatori nejsou ;)
    predne: davas FB pravo na veskera data (zpravy, texty, emaily, fotky, kontakty), ktera tam mas ulozena. to muze slouzit minimalne to jako dokonaly marketingovy nastroj pruzkumu a tedy ovladani.
    a pokud si uvedomis, jake tendence se ted objevuji v anglii (kolebka demokracie se meni v docela festovni 1984), kde vlada podala navrh, ze veskera internetova komunikace a aktivita má byt archivovana X mesicu/let a cca 650 organizaci bude mit pravo do ni nahlizet - v tom okamziku je FB nebezpecny. ptze pokud by takovy zakon prosel (nedej panbu!), FB vsechna tva data vezme a preda je nekomu...

uz jen to, ze se to jmenuje facebook, katalog tvari, je priserny. lidi dobrovolne sami sebe odevzdavaji nejake globalni neosobni kartotece.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: no potěš--- hele, možná jsem jenom paranoik, ale vidím za tím první kroky k těžkýmu sledování a manipulaci s lidma..oveckama...ale že ty ovecky do toho zatahnou i neovecky, to už je vyložene útok na osobní svobodu, integritu a soukromí.Není to žalovatelný?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FB funguje na tom, že si od něj lidi dobrovolně nechat prolízt svůj mailovej účet.. Maily co odtud FB vycucne pak spamuje, zatím naštěstí jen s žádostma o přátelství. Dělat se s tím nedá asi nic, je to o přístupu těch lidí, co tomu daj heslo do svý mailový schránky..
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: a jak je to vůbec s FB? me přislo pár výzev, abych si nekoho dala do přátel, ale já tam ani nepáchnu a nechci s tím mít nic společnýho...to jako mě tam zavlečou moji přátelé, co tam jsou nějak automaticky??

btw: taky dostávám někdy e maily od jedné paní, u který si vůbec neuvedomuju, že bych ji znala nebo dávala na sebe kontakt, jenomže já se potkávám s hodně lidma a oni mají svoje přátele a když vědí nebo tuší, že "jsem z jejich těsta", tak me holt obesílají. Není jich tak moc a nekdy jsem i ráda, že se o nečem aspon dozvím..
    LALINA
    LALINA --- ---
    Prasečí chřipka blog
    http://prasecichripka.blog.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: pockej, hele, já jsem to blbě pochopila... to je o tom, že dávám souhlas, že oni pošlou nějaký informace o dalších protestech mě...
    Ale to je jiná... já jsem to blbe pochopila.
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: ;)) hele, taky uz jsem tam vyplnil jmeno - a presne jsem se u tehle polozky zastavil a zase jsem se smazal.

vubec totiz nevim, jak na mnr ta zenska prisla. pravdepodobne se na facebook prihlasil nejaky blbec, ktery ma v adresari muj email. a veskery aktivity spjaty s FB dusledne bojkotuju (s duvody proc nebudu diskuzi zatezovat, i kdyz sem mozna tak trochu patri)
    LALINA
    LALINA --- ---
    když by se snad lidi meli začít zamejslet nad "20ti letama svobody" apod, je lepší je zaměstnant chrochro... a krome toho, farmaceutickej průmysl v době krize potřebuje tržby, žeano.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: já tu a tam slysím rádi a mrknu na net I dnes:-) myslím, že nenutí. Tedy ne ze zákona. Snad jenom byl návrh některý profese jako polivajty a hasice a zdravotníky, ale nejnoveji nevím, ono se to porad meni... cely je to jenom fraška a humbuk.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tyjo, tak jsem to malem podepsala... ale nakonec je tam taková malinká poznámka:

"Tučné položky jsou povinné. Vložením e-mailu dáváte souhlas k zaslání informací spjatých s protesty, maximálně však desetkrát do roka. Máte-li potíže s odesláním formuláře, zašlete prosím údaje na email nocr@centrum.cz"

tak to teda ale zase prrr. To fakt ne. Že by muj podpis byl pouzitej potom ke kdečemu, aniž bych o tom věděla? Nepřipadá v úvahu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam