• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: jo, to je presně to, co jsem pred lety prorokovala.
    Když jsme mluvili o tom, že lidi budou nuceni dávat svoje soukromí ven, jsem namítla, že totiž lidi budou svoje data, svoji svobodu atd dávat naprosto neznámým lidem, organizacím apod ZCELA DOBROVOLNĚ a rádi. Začalo to mobilama a vesele to pokračuje dál... ani FB bohuzel asi není posdlení vec....Mluvili jsme i o čipech apod... taky říkám :počkejte, to nebude potřeba nikoho násilnit, lidi si to nechaji voperovat dobrovolně a rádi, to se dá zařídit....
    MNR
    MNR --- ---
    poradne ten system neznam, abych ti rekl, jak to presne funguje.
    ale mam k tomu odjakziva podvedomou neduveru, ve ktere mnr utvrdilo, kdyz jsem zjistil, ze cast mych pratel (kteri se v IT relativne slusne vyznaji) ma stejnou neduveru a nekteri sve rodine FB natvrdo zakazali (ackoli bezne takovi diktatori nejsou ;)
    predne: davas FB pravo na veskera data (zpravy, texty, emaily, fotky, kontakty), ktera tam mas ulozena. to muze slouzit minimalne to jako dokonaly marketingovy nastroj pruzkumu a tedy ovladani.
    a pokud si uvedomis, jake tendence se ted objevuji v anglii (kolebka demokracie se meni v docela festovni 1984), kde vlada podala navrh, ze veskera internetova komunikace a aktivita má byt archivovana X mesicu/let a cca 650 organizaci bude mit pravo do ni nahlizet - v tom okamziku je FB nebezpecny. ptze pokud by takovy zakon prosel (nedej panbu!), FB vsechna tva data vezme a preda je nekomu...

uz jen to, ze se to jmenuje facebook, katalog tvari, je priserny. lidi dobrovolne sami sebe odevzdavaji nejake globalni neosobni kartotece.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: no potěš--- hele, možná jsem jenom paranoik, ale vidím za tím první kroky k těžkýmu sledování a manipulaci s lidma..oveckama...ale že ty ovecky do toho zatahnou i neovecky, to už je vyložene útok na osobní svobodu, integritu a soukromí.Není to žalovatelný?
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    FB funguje na tom, že si od něj lidi dobrovolně nechat prolízt svůj mailovej účet.. Maily co odtud FB vycucne pak spamuje, zatím naštěstí jen s žádostma o přátelství. Dělat se s tím nedá asi nic, je to o přístupu těch lidí, co tomu daj heslo do svý mailový schránky..
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: a jak je to vůbec s FB? me přislo pár výzev, abych si nekoho dala do přátel, ale já tam ani nepáchnu a nechci s tím mít nic společnýho...to jako mě tam zavlečou moji přátelé, co tam jsou nějak automaticky??

btw: taky dostávám někdy e maily od jedné paní, u který si vůbec neuvedomuju, že bych ji znala nebo dávala na sebe kontakt, jenomže já se potkávám s hodně lidma a oni mají svoje přátele a když vědí nebo tuší, že "jsem z jejich těsta", tak me holt obesílají. Není jich tak moc a nekdy jsem i ráda, že se o nečem aspon dozvím..
    LALINA
    LALINA --- ---
    Prasečí chřipka blog
    http://prasecichripka.blog.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: pockej, hele, já jsem to blbě pochopila... to je o tom, že dávám souhlas, že oni pošlou nějaký informace o dalších protestech mě...
    Ale to je jiná... já jsem to blbe pochopila.
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: ;)) hele, taky uz jsem tam vyplnil jmeno - a presne jsem se u tehle polozky zastavil a zase jsem se smazal.

vubec totiz nevim, jak na mnr ta zenska prisla. pravdepodobne se na facebook prihlasil nejaky blbec, ktery ma v adresari muj email. a veskery aktivity spjaty s FB dusledne bojkotuju (s duvody proc nebudu diskuzi zatezovat, i kdyz sem mozna tak trochu patri)
    LALINA
    LALINA --- ---
    když by se snad lidi meli začít zamejslet nad "20ti letama svobody" apod, je lepší je zaměstnant chrochro... a krome toho, farmaceutickej průmysl v době krize potřebuje tržby, žeano.
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: já tu a tam slysím rádi a mrknu na net I dnes:-) myslím, že nenutí. Tedy ne ze zákona. Snad jenom byl návrh některý profese jako polivajty a hasice a zdravotníky, ale nejnoveji nevím, ono se to porad meni... cely je to jenom fraška a humbuk.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tyjo, tak jsem to malem podepsala... ale nakonec je tam taková malinká poznámka:

"Tučné položky jsou povinné. Vložením e-mailu dáváte souhlas k zaslání informací spjatých s protesty, maximálně však desetkrát do roka. Máte-li potíže s odesláním formuláře, zašlete prosím údaje na email nocr@centrum.cz"

tak to teda ale zase prrr. To fakt ne. Že by muj podpis byl pouzitej potom ke kdečemu, aniž bych o tom věděla? Nepřipadá v úvahu...
    MNR
    MNR --- ---
    kde se da najit ta chripkova petice?
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: asi tam taky ukapnu (i kdyz si od toho nic neslibuju), ptze principielne se neda nesouhlasit

ad chripka: WHO by se melo venovat malarii, aids a dalsim strasakum tretiho sveta - misto, aby davalo vydelavat farmaceutum

hele, ja media moc nesleduju (jejich vinou), taxe musim zeptat-
    stát nuti obcany, aby se nechali tou srackou ockovat?
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: tak jsem to s vypetím všech sil přečetla...Paní píše docela pekně, proto mě šokuje ta ignorace odstavců...to je strašlivé, tokhle to číst!
    Nicméně co jsem z toho pochopila:
    1) požadavek odstoupení všech nemorálních politiků
    2) popis smutné skutečnosti - nijak nepřehnaný a pravdivy
    3) výzva k odporu, k nesmíření se s tím stavem, volání po nápravě, obnově, vyjádření vůle lidí po opravdové demokracii (třebas formou toho referenda) vyjádření nespokojenosti se současným stavem politky a politikoekonomie.

kde je problém? Asi nemám problém to podepsat, i když o nějakém efektu fakt nejsem moc presvedcená, nicméně vím, že musí aspon kapat, když už neprší... Každá kapka dobrá.

Co?
    LALINA
    LALINA --- ---
    ted mi přistálo v poště:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    # Občané za zastavení očkování
    #
    # Jako občané České republiky nesouhlasíme s očkováním proti tzv. prasečí
    # chřipce vakcínou Pandemrix. K tomuto nesouhlasu nás vedou následující
    # důvody:
    # - vakcína nebyla předem dostatečně otestována co do své bezpečnosti
    # a účinnosti;
    # - mnohé nasvědčuje tomu, že očkování touto vakcínou bude mít pro
    # lidské zdraví závažnější negativní důsledky než samotná tzv. prasečí
    # chřipka;
    # - tzv. prasečí chřipku nepovažujeme za skutečné ohrožení zdraví naší
    # populace;
    # - výrobce vakcíny nenese odpovědnost za případné poškození zdraví
    # očkováním, což považujeme za neslučitelné s naším právním řádem a lidsky
    # nepřijatelné;
    # - je nám krajně podezřelý způsob vyhlášení pandemie prasečí chřipky
    # WHO a podezříváme tuto organizaci ze spolčení s farmaceutickými koncerny.
    # Odmítáme proto nejen očkování nás samých a našich dětí, za které jsme jako
    # rodiče zodpovědní, ale vyzýváme tímto rovněž orgány odpovědné za ochranu
    # veřejného zdraví k bezodkladnému zastavení očkování Pandemrixem v celé ČR.
    # Dále tyto orgány vyzýváme, aby při informování o situaci uváděly jen
    # ověřená čísla a žádné statistické odhady.
    #
    # Vyzýváme novináře, aby objektivně a vyváženě informovali o šíření, resp.
    # ústupu tzv. prasečí chřipky, aby nezveličovali případy nakažení a
    # neopomíjeli případy poškození zdraví očkováním a aby čísla o počtu
    # nakažených dávali do souvislosti s jinými relevantními čísly (srovnání s
    # počty nemocných chřipkou v uplynulých letech, srovnání s počty nemocných
    # sezónní chřipkou v tomto roce atd.). Důrazně vyzýváme novináře, aby
    # nezamlčovali skutečnosti, které jsou jim známy, a aby zbytečně nešířili
    # paniku.
    #
    # Vyzýváme občany, aby se nenechali nutit do očkování Pandemrixem a aby v
    # případě nesouhlasu s očkováním i se způsobem informování o tzv. pandemii
    # prasečí chřipky svůj nesouhlas dávali hlasitě a slyšitelně najevo, aby
    # oslovovali orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví, své zastupitele
    # na celostátní i krajské úrovni, lékaře, novináře.
    #
    # Jde o naše zdraví a zdraví našich dětí. Jediný, kdo za ně nese skutečnou
    # zodpovědnost, jsme my sami.
    #
    # Při šíření prosím zvažte, zda připojíte svůj podpis.
    #
    # Mgr. Hana Dynková (39), genetik; Brno
    # Ing. Radomil Hradil (42), překladatel, publicista, redaktor; Beroun
    # Lic. Daniel Solis, GGS (41), politik, zastupitel MČ Praha 1; Praha
    LALINA
    LALINA --- ---
    DNES se na Palackého náměstí vystavují archy s připomínkami k územnímu plánu Hl.m.Prahy. Připomínky musejí mít aspon 200 podpisů, aby byly přijaty- a to do 9.12. Tak využijme šance.
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: tak to mame z te "petice" stejny pocit.
    medle, aby to vubec melo nadeji, musi to mit jasny a konkretni cil. tohle jen vagni proklamace neceho neurciteho, ktera nikoho k nicemu nedonuti.
    a musim rict, ze se mi ani nelibi, jak je to napsany.
    LALINA
    LALINA --- ---
    taky se v tech mapách územního plánu nevyznám. Proto jsem ráda, že jsou lidé v občanských a ekologických organizacích, kteří se věcem venují kontinuálně a ti si to dovedou ohlídat a čekám od nich, že svoje námitky zformulují a zveřejní, aby se k nim človek mohl přidat, pokud uzná.
    Proto jdu dneska na ten Palačák a podívám se, co za námitky tam bude a to, co uznám, podepíšu.
    LALINA
    LALINA --- ---
    JENIIK: jinak já mám za to, že MHD je docela slušná. Co jsem slyšela o MHD na západě, tak je to u nas asi luxus...jen ty spinavy a smradlavy lidi , no.. ale s tim by se dalo neco udelat rychle, kdyby se zaangažovali třebas řidiči.
    LALINA
    LALINA --- ---
    no název mluví za vše....ale "oni" vědí, že jich máme dost a že nás se*ou. Akorát že oni na to se*ou, no... oznamovat jim, co sami vědí, je fakt trochu zbytečné...

Hele, zazila jsem kdysi pokus "Dekujeme, odejděte" a "imlups"... ale tehdy to nezabralo a troufám si tvrdit, že dokud většina lidí bude mít plny ledničky, tak nezabere NIC.

Je možno dělat dílčí věci, dílčí kroky, ale že " jich máme dost" , to je fakt trochu na nic.. Ale jeste jsem to nečetla, tak ríkám jen obecne..
    MNR
    MNR --- ---
    uz mi zase neco poslala p.Kindermanova
    http://www.uzvasmamedost.cz/

je to takova petice nepetice.zatim jsem to nepodepsal, ptze fakt nevim, co si o tom myslet. je to dlouhy text, ktery nerika nic konkretniho, jen obecne popisuje tristni situaci v politice.tezko rict, jestli to -bez konkretniho cile - ma vubec smysl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam