• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    JANYNA: I já pocházím z doby a prostředí, kvůli kterým se potýkám s národnostní odtržeností, nevírou v jakoukoliv systémovou spravedlivost a morální zásady, o které se mohu opřít svou bytostí.
    Ale ten vnitřní pocit marnosti a beznaděje je lživý, i když se mu podléhá tak snadno. A tak prosím přebírejme zodpovědnost za náš svět, stát a okolí, za to, jak vypadá a vypadat bude, každý skutečně a opravdově. Tak, že se v nás vevnitř cosi pocítitelně změní. Tak, že v sobě ucítíme, že se skutečně vztahujeme k tomuto státu a národu, a že nejsme jen náhodné seskupení bytostí, žijích uvnitř jeho území.
    A díky tomu, snad, přijde doba, kdy budeme ve významné dny české historie spontánně zpívat hymnu, byvše hrdi, že jsme součástí právě tohoto společenství...

Takové mé malé přání. :) Ten pocit ztráty sounáležitosti s našimi lidmi mi nedělá dobře. :)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Ještě odkaz z organizace, ve které pracuje.
    http://www.eps.cz/
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Hle, člověk na svém místě!
    http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/409235100191002-generace-0/

(část "Ekoprávník s respektem")
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Další střípek k divadelnímu představení Prasečí chřipka.

http://www.free.cz/view.php?nazevclanku=ockovani-proti-praseci-chripce&cisloclanku=2009120001
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Přátelé, informujte mne prosím o vývoji v pražských parcích, jsem na vás závislá. Díky.
    JULESKAH
    JULESKAH --- ---
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MNR: Na tom blogu, sem jsem dala jen text mailu, víc k tomu nemám, takhle jsem to poslala dál... prasecichripka.blog.cz
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak jsem dnes dostala odpoved pana nepodepsaného od lidí z Projektu Čistá Praha. To, co nám sem Synchtronista dával asi před 14ti dny...tzakže trochu se zpozděním, ale přece...
    odepsala jsem toto:
    --------------------------------------------------------------------

........tuhle nepodepsanou odpoveď máme na netu už asi 14 dní, a také další odpověď toho pána.
    Je to proste pohled dvou stran - někdo si myslí, že lesy a parky by neměly hyzdit všelijaký hnusný nevkusný cedule, který pro blbce píšou, že dětské hřiště je dětské hřiště, piknikové místo je piknikové místo apod. (ovšem nějaké decentní cedule na naučných stezkách jsou ok)
    A někdo si zase myslí, že čistota města není normální samozřejmou průběžnou prací města, ale kdovíjaký PROJEKT, a aby to lidi pochopili, polepí Prahu tunama samolepek, který vypadaj, že je tam nalepili vandalové. Celé to navíc stojí zbytečné peníze, což tomu pánovi asi vadí nejvíc: to, že peníze na úklid města byly zneužity na Bémovu volební kampaň, kteropu si ji udelal vlastne zadarmo .
    To je prostě na jedné straně pohled toho, kdo má utrácet obecní peníze a vykazovat jakousi činnost a toho, kdo na to nedobrovolně přispívá.
    Pán, který se touhle kausou zabývá, odjíždí někam za prací, takže s tímhle zatím bude klid, taky se objevily podle mě mnohem závažnější průšvihy (např. Opencard) a podle toho, co se člověk dozví i jenom bezděky, aniž by to musel nějak do hloubky sledovat je jasné, že na magorstátu je bordel, mafie, hnus a špína.
    Apropo, špína.... Neuvažuje projekt "Čistá Praha" o tom udělat pořádnej úklid a očistu na Magorstátu a městských obvodních úřadech? To by byla opravdu úplně nejzáslužnější činnost, vymést všechny ty arogantní zlodějský mafiány z chlíva:-) To by se myslím celé Praze ulevilo mnohem víc, než když v ní přibudou odpadkový koše, stupidní cedule a samolepky s Bémem.
    LALINA
    LALINA --- ---
    praha 5? Jančík? ;-)))
    JENIIK
    JENIIK --- ---
    Tak nám na Smíchově udělali z náplavky placené parkoviště. Nádhera. To by mě zajímalo, kterej smrad to vylobboval...
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    LOPIK: Jen ještě dodávám, že platby v hotovosti jsou u nás (resp. unijně je to sjednocené) omezeny zákonem na cca půl milionu už několik let a v souladu s železným zákonem vývoje podobných opatření se dá čekat jen tlak na snižování této částky.
    V rámci "boje s terorismem" i "boje s praním peněz" se obhájí nucený přesun platzeb a transakcí do vždy sledovatelné, jakkoli dlouho skladovatelné bezhotovostní podoby velmi jednoduse.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    SYNCHRONISTA: Pěkné. Přeji ti hezkou "dovolenou". :)
    MNR
    MNR --- ---
    MNR
    MNR --- ---
    KATUSA: kde to najdu?
    ten link na utube moc nechapu
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    doplnující dopis magistrátu

---------------text emailu---------------------------------------------
    to Sona.Vargova@cityofprague.cz (+ kopie na nejruznejsi media)

Vážená paní Vargová.

Posílám dodatek ke svému minulému dopisu z 1.12.2009, kde uvádím na pravou míru jeden z bodů, které jsem pisateli dopisu (byl to tedy Ing. Trnka? stále netuším) vytkl. Prosím, předejte ho na příslušná místa.

Bohužel, v následujícím měsíci se kampani Projektu nebudu moci věnovat. K dispozici budu až po Novém roce, do té doby budu pracovně zaneprázdněn a nebudu mít čas na případnou korespondenci reagovat. Máte tedy dostatek času na odpověď.

S pozdravem

----------------text dopisu--------------------------------------------------------------

V Praze 7.12.2009
    Dobrý den.

Chtěl bych navázat na svůj minulý dopis z 1.12.2009.

V jednom bodě jste měl téměř pravdu – ve Stromovce se opravdu začaly instalovat naučné informační cedule. Neměl jsem, bohužel, čas studovat jejich obsah, nicméně na první pohled jim není co vytknout.

Z Vašeho vyjádření (cituji) :
    „........…Některé návštěvníky tohoto překrásného parku, který od povodní usilovně HMP renovuje a zvelebuje, skutečně mohly bílé samolepky na lavičkách rušit. Proto jsou nyní ve Stromovce instalovány nové samolepky s přírodním motivem, které navíc obsahují zajímavé a naučné informace. Věřím, že jejich přínos oceníte i Vy….............“
    je ale naprosto zřejmé, že jsou odstraňovány původní „politické“ samolepky, které jsou nahrazovány jinými s přírodními motivy. Mluvíme-li o lavičkách, samolepky opravdu vyměňovány jsou. Podle zpracování, kvality tisku (apod.) je však evidentní, že nejsou prací oficiálních institucí, ale nějakého z návštěvníků Stromovky.
    V tomto bodě se Vám tedy musím omluvit. Neměl jsem použít slova „lžete“ ale slova „mlžíte“. Nebo je prostě možné, že nedokážete logicky formulovat (což jste dokázal na jiných místech Vašeho dopisu).

Abychom si vyjasnili základní otázku: nechápu, jak je možné, že politik používá veřejné prostředky ke své osobní prezentaci, neuvěřitelně nevkusné, ale o to masovější.

Znovu Vás ocituji:
    „….....Celkový rozpočet Projektu čisté a zelené Prahy je 248 mil. Kč. Tak jej schválilo zastupitelstvo hl. města Prahy. Za rok 2009 bylo z této částky na reklamu a PR vyčleněno pouhé jedno procento. Z důvodu úspor projektu využívá zejména reklamních ploch zapojených institucí…......“
    Z toho mi vyplývá, že pouze za rok 2009 bylo z rozpočtu Projektu použito cca 2,5 miliónu korun na primátorovu politickou kampaň. Nepřipadá mi to vůbec málo.

To, že se pro politickou agitku využívají reklamní plochy zapojených institucí, nemění naprosto nic na nemravnosti kampaně, jen ji to potvrzuje. Přístup typu: "tady je Trautenbergovo" („je to moje, můžu si s tím dělat, co chci – co bych si na to nepověsil vizitku“) jenom dosvědčuje přístup zastupitelů a politiků, kteří mají pocit, že stát a občané jsou tu pro ně, nikoli naopak. A občanům již dochází, že takové, jestli vůbec nějaké, politiky nepotřebují.

Je mi jasné, že při tom, co se dnes na magistrátu (a nejen tam) děje, je milión, dva či tři naprosto zanedbatelná částka a celý problém, na nějž upozorňuji, je marginální záležitostí v porovnání s kauzami OpenCard, Jančík apod. Nemyslím však, že by podobné excesy jako primátorská kampaň za čistou Prahu měly být opomíjeny jen proto, že jsou relativně malé oproti některým jiným magistrátním a politickým aférám.

Politická rétorika českých zastupitelů a podnikatelů se vrací do doby před třiceti lety. Česko však není výjimkou, podobnou argumentaci zaslechnete kdekoli po světě. Maně si vzpomínám na výborný příklad z jednoho dokumentu o daňových únicích. Jakýsi finančník z Panenských ostrovů ve snímku říká: „Musím se ohradit proti nařčení, že zde budujeme daňový ráj. My zde provozujeme mezinárodní finanční centrum.“ Jenže kopa hnoje zůstane kopou hnoje, i kdybyste ji natřeli narůžovo stokrát kolem dokola.

Vážený/á pane/ paní.
    Naši, ostatně nikterak plodnou, komunikaci prozatím ukončím, neboť budu následující měsíc plně vytížen jinými záležitostmi. Na rozdíl od politiků a úředníků, kteří jsou za řešení podobných problémů placeni, se jim nemohu věnovat intenzivněji.
    Bohužel, z tohoto faktu těžíte (myslím opět politiky a úředníky) i na obecné úrovni, kdy spousta občanů některé kauzy prostě přejde, protože mají dost svých osobních starostí a zájmů.
    Pokud bude stále nutnost a zájem, obnovíme náš dialog po Novém roce.

S pozdravem a nadějí, že v naší politice konečně zavládne etika, estetika a rozum
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Z mého mailu (...do vašeho mailu...?)

Vážení přátelé,
    obracím se na Vás jako jeden z iniciátorů výzvy nazvané Občané za zastavení očkování s prosbou o její přečtení a případné podpoření a šíření. Děkuji.
    Radomil Hradil
    PS: Řadu bližších informací k prasečí chřipce najdete na mém denně aktualizovaném blogu prasecichripka.blog.cz

Občané za zastavení očkování

Jako občané České republiky nesouhlasíme s očkováním proti tzv. prasečí chřipce vakcínou Pandemrix. K tomuto nesouhlasu nás vedou následující důvody:
    - vakcína nebyla předem dostatečně otestována co do své bezpečnosti a účinnosti;
    - mnohé nasvědčuje tomu, že očkování touto vakcínou bude mít pro lidské zdraví závažnější negativní důsledky než samotná tzv. prasečí chřipka;
    - tzv. prasečí chřipku nepovažujeme za skutečné ohrožení zdraví naší populace;
    - výrobce vakcíny nenese odpovědnost za případné poškození zdraví očkováním, což považujeme za neslučitelné s naším právním řádem a lidsky nepřijatelné;
    - je nám krajně podezřelý způsob vyhlášení pandemie prasečí chřipky WHO a podezříváme tuto organizaci ze spolčení s farmaceutickými koncerny.
    Odmítáme proto nejen očkování nás samých a našich dětí, za které jsme jako rodiče zodpovědní, ale vyzýváme tímto rovněž orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví k bezodkladnému zastavení očkování Pandemrixem v celé ČR.
    Dále tyto orgány vyzýváme, aby při informování o situaci uváděly jen ověřená čísla a žádné statistické odhady.

Vyzýváme novináře, aby objektivně a vyváženě informovali o šíření, resp. ústupu tzv. prasečí chřipky, aby nezveličovali případy nakažení a neopomíjeli případy poškození zdraví očkováním a aby čísla o počtu nakažených dávali do souvislosti s jinými relevantními čísly (srovnání s počty nemocných chřipkou v uplynulých letech, srovnání s počty nemocných sezónní chřipkou v tomto roce atd.). Důrazně vyzýváme novináře, aby nezamlčovali skutečnosti, které jsou jim známy, a aby zbytečně nešířili paniku.

Vyzýváme občany, aby se nenechali nutit do očkování Pandemrixem a aby v případě nesouhlasu s očkováním i se způsobem informování o tzv. pandemii prasečí chřipky svůj nesouhlas dávali hlasitě a slyšitelně najevo, aby oslovovali orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví, své zastupitele na celostátní i krajské úrovni, lékaře, novináře.

Jde o naše zdraví a zdraví našich dětí. Jediný, kdo za ně nese skutečnou zodpovědnost, jsme my sami.

Při šíření prosím zvažte, zda připojíte svůj podpis.

http://www.youtube.com/watch?v=PelTWCUmTsU
    LALINA
    LALINA --- ---
    ja nemám tedko cas to sledovat .-)
    MNR
    MNR --- ---
    ten hygienicky panacek neni moc presvedcivy
    LALINA
    LALINA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam