• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    MNR: Na tom blogu, sem jsem dala jen text mailu, víc k tomu nemám, takhle jsem to poslala dál... prasecichripka.blog.cz
    MNR
    MNR --- ---
    KATUSA: kde to najdu?
    ten link na utube moc nechapu
    SYNCHRONISTA
    SYNCHRONISTA --- ---
    doplnující dopis magistrátu

---------------text emailu---------------------------------------------
    to Sona.Vargova@cityofprague.cz (+ kopie na nejruznejsi media)

Vážená paní Vargová.

Posílám dodatek ke svému minulému dopisu z 1.12.2009, kde uvádím na pravou míru jeden z bodů, které jsem pisateli dopisu (byl to tedy Ing. Trnka? stále netuším) vytkl. Prosím, předejte ho na příslušná místa.

Bohužel, v následujícím měsíci se kampani Projektu nebudu moci věnovat. K dispozici budu až po Novém roce, do té doby budu pracovně zaneprázdněn a nebudu mít čas na případnou korespondenci reagovat. Máte tedy dostatek času na odpověď.

S pozdravem

----------------text dopisu--------------------------------------------------------------

V Praze 7.12.2009
    Dobrý den.

Chtěl bych navázat na svůj minulý dopis z 1.12.2009.

V jednom bodě jste měl téměř pravdu – ve Stromovce se opravdu začaly instalovat naučné informační cedule. Neměl jsem, bohužel, čas studovat jejich obsah, nicméně na první pohled jim není co vytknout.

Z Vašeho vyjádření (cituji) :
    „........…Některé návštěvníky tohoto překrásného parku, který od povodní usilovně HMP renovuje a zvelebuje, skutečně mohly bílé samolepky na lavičkách rušit. Proto jsou nyní ve Stromovce instalovány nové samolepky s přírodním motivem, které navíc obsahují zajímavé a naučné informace. Věřím, že jejich přínos oceníte i Vy….............“
    je ale naprosto zřejmé, že jsou odstraňovány původní „politické“ samolepky, které jsou nahrazovány jinými s přírodními motivy. Mluvíme-li o lavičkách, samolepky opravdu vyměňovány jsou. Podle zpracování, kvality tisku (apod.) je však evidentní, že nejsou prací oficiálních institucí, ale nějakého z návštěvníků Stromovky.
    V tomto bodě se Vám tedy musím omluvit. Neměl jsem použít slova „lžete“ ale slova „mlžíte“. Nebo je prostě možné, že nedokážete logicky formulovat (což jste dokázal na jiných místech Vašeho dopisu).

Abychom si vyjasnili základní otázku: nechápu, jak je možné, že politik používá veřejné prostředky ke své osobní prezentaci, neuvěřitelně nevkusné, ale o to masovější.

Znovu Vás ocituji:
    „….....Celkový rozpočet Projektu čisté a zelené Prahy je 248 mil. Kč. Tak jej schválilo zastupitelstvo hl. města Prahy. Za rok 2009 bylo z této částky na reklamu a PR vyčleněno pouhé jedno procento. Z důvodu úspor projektu využívá zejména reklamních ploch zapojených institucí…......“
    Z toho mi vyplývá, že pouze za rok 2009 bylo z rozpočtu Projektu použito cca 2,5 miliónu korun na primátorovu politickou kampaň. Nepřipadá mi to vůbec málo.

To, že se pro politickou agitku využívají reklamní plochy zapojených institucí, nemění naprosto nic na nemravnosti kampaně, jen ji to potvrzuje. Přístup typu: "tady je Trautenbergovo" („je to moje, můžu si s tím dělat, co chci – co bych si na to nepověsil vizitku“) jenom dosvědčuje přístup zastupitelů a politiků, kteří mají pocit, že stát a občané jsou tu pro ně, nikoli naopak. A občanům již dochází, že takové, jestli vůbec nějaké, politiky nepotřebují.

Je mi jasné, že při tom, co se dnes na magistrátu (a nejen tam) děje, je milión, dva či tři naprosto zanedbatelná částka a celý problém, na nějž upozorňuji, je marginální záležitostí v porovnání s kauzami OpenCard, Jančík apod. Nemyslím však, že by podobné excesy jako primátorská kampaň za čistou Prahu měly být opomíjeny jen proto, že jsou relativně malé oproti některým jiným magistrátním a politickým aférám.

Politická rétorika českých zastupitelů a podnikatelů se vrací do doby před třiceti lety. Česko však není výjimkou, podobnou argumentaci zaslechnete kdekoli po světě. Maně si vzpomínám na výborný příklad z jednoho dokumentu o daňových únicích. Jakýsi finančník z Panenských ostrovů ve snímku říká: „Musím se ohradit proti nařčení, že zde budujeme daňový ráj. My zde provozujeme mezinárodní finanční centrum.“ Jenže kopa hnoje zůstane kopou hnoje, i kdybyste ji natřeli narůžovo stokrát kolem dokola.

Vážený/á pane/ paní.
    Naši, ostatně nikterak plodnou, komunikaci prozatím ukončím, neboť budu následující měsíc plně vytížen jinými záležitostmi. Na rozdíl od politiků a úředníků, kteří jsou za řešení podobných problémů placeni, se jim nemohu věnovat intenzivněji.
    Bohužel, z tohoto faktu těžíte (myslím opět politiky a úředníky) i na obecné úrovni, kdy spousta občanů některé kauzy prostě přejde, protože mají dost svých osobních starostí a zájmů.
    Pokud bude stále nutnost a zájem, obnovíme náš dialog po Novém roce.

S pozdravem a nadějí, že v naší politice konečně zavládne etika, estetika a rozum
    KATUSA
    KATUSA --- ---
    Z mého mailu (...do vašeho mailu...?)

Vážení přátelé,
    obracím se na Vás jako jeden z iniciátorů výzvy nazvané Občané za zastavení očkování s prosbou o její přečtení a případné podpoření a šíření. Děkuji.
    Radomil Hradil
    PS: Řadu bližších informací k prasečí chřipce najdete na mém denně aktualizovaném blogu prasecichripka.blog.cz

Občané za zastavení očkování

Jako občané České republiky nesouhlasíme s očkováním proti tzv. prasečí chřipce vakcínou Pandemrix. K tomuto nesouhlasu nás vedou následující důvody:
    - vakcína nebyla předem dostatečně otestována co do své bezpečnosti a účinnosti;
    - mnohé nasvědčuje tomu, že očkování touto vakcínou bude mít pro lidské zdraví závažnější negativní důsledky než samotná tzv. prasečí chřipka;
    - tzv. prasečí chřipku nepovažujeme za skutečné ohrožení zdraví naší populace;
    - výrobce vakcíny nenese odpovědnost za případné poškození zdraví očkováním, což považujeme za neslučitelné s naším právním řádem a lidsky nepřijatelné;
    - je nám krajně podezřelý způsob vyhlášení pandemie prasečí chřipky WHO a podezříváme tuto organizaci ze spolčení s farmaceutickými koncerny.
    Odmítáme proto nejen očkování nás samých a našich dětí, za které jsme jako rodiče zodpovědní, ale vyzýváme tímto rovněž orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví k bezodkladnému zastavení očkování Pandemrixem v celé ČR.
    Dále tyto orgány vyzýváme, aby při informování o situaci uváděly jen ověřená čísla a žádné statistické odhady.

Vyzýváme novináře, aby objektivně a vyváženě informovali o šíření, resp. ústupu tzv. prasečí chřipky, aby nezveličovali případy nakažení a neopomíjeli případy poškození zdraví očkováním a aby čísla o počtu nakažených dávali do souvislosti s jinými relevantními čísly (srovnání s počty nemocných chřipkou v uplynulých letech, srovnání s počty nemocných sezónní chřipkou v tomto roce atd.). Důrazně vyzýváme novináře, aby nezamlčovali skutečnosti, které jsou jim známy, a aby zbytečně nešířili paniku.

Vyzýváme občany, aby se nenechali nutit do očkování Pandemrixem a aby v případě nesouhlasu s očkováním i se způsobem informování o tzv. pandemii prasečí chřipky svůj nesouhlas dávali hlasitě a slyšitelně najevo, aby oslovovali orgány odpovědné za ochranu veřejného zdraví, své zastupitele na celostátní i krajské úrovni, lékaře, novináře.

Jde o naše zdraví a zdraví našich dětí. Jediný, kdo za ně nese skutečnou zodpovědnost, jsme my sami.

Při šíření prosím zvažte, zda připojíte svůj podpis.

http://www.youtube.com/watch?v=PelTWCUmTsU
    LALINA
    LALINA --- ---
    ja nemám tedko cas to sledovat .-)
    MNR
    MNR --- ---
    ten hygienicky panacek neni moc presvedcivy
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tady jedna starší aférka, ovšem mohl by to být docela festovní základ pro docela mohutné problémy budoucí... Taková občanská soukromá nacistická domobrana...hm....to bude jeste zajímavý. Anebo že by se "odveleli" do nejaké cizinecké legie?

http://zpravy.idnes.cz/s-neonacisty-v-armade-zametu-slibuje-ministr-obrany-bartak-poe-/domaci.asp?c=A091203_212840_domaci_vel
    LALINA
    LALINA --- ---
    a hele..tady zrovna neco k Bechovicím... ovšem tady píšou, že "se bude muset neco rychle vymyslet". Tak teda nevím, podle lidí už to dávno vymyšlený je . Já to videla na mapě, jak jsem dole psala.
    Ale - možná někdo , nejaký firmy, žejo, CHTEJI ten tah mít na Černáku a basta.... hádejte....

http://zpravy.idnes.cz/prazsky-okruh-vazne-protest-bechovic-podporilo-ministerstvo-pbt-/praha.asp?c=A091204_072658_praha_jw
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA --- --- 8:50:27 4.12.2009odkazPIZI: včera na tom Palačáku byly jak archy, který hájily jeden jedinej parčík, tak také ucelenejší koncepce, v podání Arniky třebas.
    Zaujal mě arch, kde paní říkala, že u Běchovic nechtějí navrhovanej obrovskej dopravní uzel (něco podobného, jako se staví na Zbraslavi) který by měl být součástí městského okruhu...teda okruhu, který vede KOLEM mesta, nicméně je stažen najednou na čerňák, což rozhodně dnes není konec Prahy - a na mapě bylo vidět, že uplne logická - i od pohledu- trasa by vedla víc vnějškem kolem Úval. A já říkám paní: nojo, tak to by řvali zase Úvaláci. A ona že prej ne, že těžká doprava stejne tou trasou jezdí , akorát je to tedko uzká silnicka, která je furt zacpaná a že oni by tam ten obchvat CHTELI.
    Tak to potom vidíte, jak a čím kdo myslí a řekla bych, že opravdu je to o tom, že nekde nejaky ouřadové si řeknou, že to bude takhle a z principu si na tom budou stát, aby se nedalo říct, že snad ustoupili tlaku občanů nebo co... prostě jesitnost, ego a blbost vládnou...a to by nemely:-)

mám pomalu za to, že ti, kdo navrhli ten územní plán, v tom maj mnohem větší hokej a jsou mnohem mín koncepční a celostní, než ta Arnika nebo nějaký jiný občanský sdružení.
    LALINA
    LALINA --- ---
    Učitelé si s kyberšikanou neví rady, děti v ní umí lépe „chodit“ - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/ucitele-si-s-kybersikanou-nevi-rady-deti-v-ni-umi-lepe-chodit-plw-/studium.asp?c=A091204_094304_studium_jw
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA
    LALINA --- ---
    :-))))))
    MNR
    MNR --- ---
    MNR: to jsem sam sobe zaasocioval pisnicku:
    jak se zlepsuji zbrane hromadneho niceni, musime se zlepsit i my.... .)))
    MNR
    MNR --- ---
    LOPIK: prvni odstavec mnr teda plasi dost.
    1.neosobni moc velkeho bratra jednotlivci zajimali, zajimaji a zajimat budou (proto se mu taky rika velky bratr ;)
    2.ze je to nastroj osobniho marketingu mnr desi uplne stejne. predstava, ze nejaky obchodnik vlastni informace o mem osobnim zivote, ktere vyuziva k tomu, aby na mnr vydelal, se mi dost protivi. btw stejne jako obchodni marketing to muze byt politicka propaganda - a vzdy ti ji usijou na telo, ptze z FB zjisti, co jsi za cloveka a jake postupy vuci tobe mohou ucinne pouzit

to neni paranoia, ale fakt informacniho veku.

myslis-li, ze jsi proti marketingu imunni, pak jsi naivka. stejne jako v ekologii plati v marketingu "efekt cervene kralovny" (najdi si ve wiki). marketingove nastroje se zlepsuji tou merou, jakou se vuci nim branis.

btw do me osobni mejlove schranky mi spamy nechodi, ptze do ruznych webovych formularu (nakupovani,ankety,prihlasovani na ruzne servery etc..) pouzivam adresu jinou, falesnou. (a ptze nejsem na fb ;)

tvuj druhy odstavec je uplne mimo misu tehle diskuze
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: očividně neoplýváš fantazií :-) a nečetl jsi v mládí sci-fi ;-)))
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    Ono se zase člověk nemusí hned tak plašit.. Za prvý je dobrý si uvědomit, že lidí je třeba jen u nás k deseti milionům a koho zajímá nějakej jednotlivec.. Osobní údaje využijou maximálně tak v marketingu a to na posílání cílených spamů, kterých je už teď beztak tolik, že si k tomu normální člověk udělá imunitu..

To že někdo svádí na facebook, to že mu to třeba rozvrátí rodinu, protože sám někde vytroubí jak si dobře užil s milenkou, je jen jeho vlastní blbost. Dokud bude existovat hotovost, tak jde žít bez jakýhokoliv sledování - všemu se dá celkem dobře vyhnout..
    LALINA
    LALINA --- ---
    MNR: jo, to je presně to, co jsem pred lety prorokovala.
    Když jsme mluvili o tom, že lidi budou nuceni dávat svoje soukromí ven, jsem namítla, že totiž lidi budou svoje data, svoji svobodu atd dávat naprosto neznámým lidem, organizacím apod ZCELA DOBROVOLNĚ a rádi. Začalo to mobilama a vesele to pokračuje dál... ani FB bohuzel asi není posdlení vec....Mluvili jsme i o čipech apod... taky říkám :počkejte, to nebude potřeba nikoho násilnit, lidi si to nechaji voperovat dobrovolně a rádi, to se dá zařídit....
    MNR
    MNR --- ---
    poradne ten system neznam, abych ti rekl, jak to presne funguje.
    ale mam k tomu odjakziva podvedomou neduveru, ve ktere mnr utvrdilo, kdyz jsem zjistil, ze cast mych pratel (kteri se v IT relativne slusne vyznaji) ma stejnou neduveru a nekteri sve rodine FB natvrdo zakazali (ackoli bezne takovi diktatori nejsou ;)
    predne: davas FB pravo na veskera data (zpravy, texty, emaily, fotky, kontakty), ktera tam mas ulozena. to muze slouzit minimalne to jako dokonaly marketingovy nastroj pruzkumu a tedy ovladani.
    a pokud si uvedomis, jake tendence se ted objevuji v anglii (kolebka demokracie se meni v docela festovni 1984), kde vlada podala navrh, ze veskera internetova komunikace a aktivita má byt archivovana X mesicu/let a cca 650 organizaci bude mit pravo do ni nahlizet - v tom okamziku je FB nebezpecny. ptze pokud by takovy zakon prosel (nedej panbu!), FB vsechna tva data vezme a preda je nekomu...

uz jen to, ze se to jmenuje facebook, katalog tvari, je priserny. lidi dobrovolne sami sebe odevzdavaji nejake globalni neosobni kartotece.
    LALINA
    LALINA --- ---
    LOPIK: no potěš--- hele, možná jsem jenom paranoik, ale vidím za tím první kroky k těžkýmu sledování a manipulaci s lidma..oveckama...ale že ty ovecky do toho zatahnou i neovecky, to už je vyložene útok na osobní svobodu, integritu a soukromí.Není to žalovatelný?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam