• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    IDENTITY
    IDENTITY --- ---
    LALINA: LALINA: Škoda že zrovna tohle je akce KSČM :-(
    LALINA
    LALINA --- ---
    Přijďte se rozloučit s iluzemi z listopadu 1989 !

17. listopad • 13:00 - 15:00
    Praha - Staroměstské náměstí

Od 13.11 do 17.11 na Staroměstském náměstí proběhne symbolické rozloučení se ztracenými iluzemi z roku 1989. Podpořte tuto akci, přijďte zapálit svíčku, napsat vzkaz, čím jste nejvíce zklamáni a o jaké iluze jste přišli ....a hlavně vy všichni, co Vám leží na srdci naše budoucnost a budoucnost našich dětí, přijďte 17.11.2011 ve 13:00 na Staroměstské náměstí a ukažte, že vám to, co se v ČR děje, není lhostejné !

Akce se bude týkat nejen rozloučení s iluzemi, ale především návrhů na léčení nemocné demokracie a právního státu. Členové lékařského konzilia (zástupci občanských iniciativ,stran a odborů) přednesou jejich návrhy na konstruktivní řešení.

Upozornění - tato akce skončí podle scénáře v 14:45, takže zájemci stihnou bez problému demonstraci na Václavském náměstí od 15:00.

Pozvánka v PDF, k tisku:

http://files.demisevlady.webnode.cz/200000564-0588506824/parte%20iluze%20mn3.pdf

Pořádají: SPAS + IZDV
    http://www.i-spas.cz/
    http://demisevlady.webnode.cz/
    LALINA
    LALINA --- ---
    Po dlouhé nemoci zemřel symbol 17. listopadu. Hodně smutný protest | Zprávy | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/213472.aspx
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FRONEMA: tak nějak jsem předpokládal, že základní vzdělání by mohlo být věcí, která ti připadá přirozená a správná. Pokud tomu tak není, mea culpa, a můžeme si další diskuzi odpustit ;).
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PATISLAV: jak presne jsi zjistil co mi vadi a co mi pripada prirozene?
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FRONEMA: tak on je ve většině případů druhý porod snadnější a daleko hladší, takže pokud ty ženy zakládaly svůj světonázor na základě takovéto "statistiky", tak se není co divit.

Jinak stát kecá do milionu věcí, které ti nevadí, jen proto, že sis už zvykla nebo ti to dokonce přijde normální a přirozené. Třeba poviná základní škola. Věř, že spousta lidí v té době nechápalo, proč jejich dítěti berou tu "možnost" makat celý den na statku/na poli/ve mlejně/v kovárně apod.
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    Kdybyste se chtěli na něco k porodům tam či onde zeptat, ptejte se. První jsem rodila téměř celou dobu sama s mužem doma, druhé v nemocnici. Předesílám, že druhé nikoliv z důvodu špatného zážitku z prvního, ale stejně jako v prvním případě na základě vnitřního cítění a intuice. Oba porody ok, velmi v klidu a pohodě. :-)
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    oboum dvoum, plne priznavam ze jen opakuju jen co jsem cetla jinde, a ano, ti kteri to tvrdi urcite par porodu videli.
    muzete si precist to same co jsem cetla ja, spousta vypraveni zen ktery rodily poprvy v nemocnici a podruhy doma a vypravi o tom jak deti byy spokojenejsi, jejich vztah ze zacatku lepsi atd atd.

ale ja nejsemzadnej propagator porodu doma, jen bych byla nerada kdyby nebyla ta moznost. zaprve proto ze na vyse uvedenem neco muze byt (ano, vim ze nemusi) ale za druhe a to hlavne, prijde mi naprosto zvrhle aby stat do tohohle kecal...
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    FRONEMA: Škodlivej stres v nemocnicích? No já nevim, spousta známejch rodila v porodnicích a jako prvorodičky byly taky vystresovaný, ale děti i ony jsou ok.. Tenhle argument fakt nechápu, vždyť každej porod je snad pro matku stres, ne?nebo myslíš, že doma by byly v klídku a stres z porodu by nebyl??
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    FRONEMA: byla jsi u nějakého? Já jo a vůbec nevím, o jakém stresu to mluvíš.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    PATISLAV: jsi si jisty ze nezanedbavas to ze dite ma i jiny stavy nez zivy/mrtvy? zastanci domacich porodu dost poukazuji na to ze ten stres ktery matka a dite proziji pri porodu v porodnici je prave pro dite (a i pro matku) skodlivy...
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    JANYNA: Ne, nemyslím si, že by měla mít nadiktovaný porod v nemocnici. Ale měla by nést právní zodpovědnost, pokud úmyslně zanedbá standardní procedury, kterými se dá odhalit komplikace a snížit riziko úmrtí dítěte. Stejně tak se skřípěním zubů uznávám právo třeba jehovistických rodičů na to, aby odmítli dítěti transfuzi krve. Pokud ale dítě kvůli tomu zemře nebo bude mít trvalé následky, rodiče by měli jít bručet. Možnost volby se nesmí rovnat možnosti beztrestně zničit svému dítěti život.
    LALINA
    LALINA --- ---
    jestli se chcete zastat Večeníčka, aby zůstal na ČT 1, tady máte možnost - do cca 12:00:

http://zpravy.ihned.cz/?article[comment][ukaz_vsechny]=1&article[comment][art_id]=53185040&p=012000_d&article[id]=53185040#comm
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    PATISLAV: No a když by kvůli nemožnosti volby dopadl nějaký porod špatně kvůli tomu, že matka byla ve stresu, protože jí vadili cizí lidé, prostředí... To by bylo v pořádku?

Stále se vracíme k tomu, že to je pouze na matce, aby se rozhodla a nesla zodpovědnost za svůj porod. Ostatní jsou zde jí k ruce, a jako účastníci pouze v druhé řadě. Ty se mnou sice souhlasíš, ale pak napíšeš, že mají mít matky nadiktovaný porod v nemocnicích - takhle si představuješ uvádění matky do první řady? Tohle je přece naopak uvedení systému do první řady.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: tak jo:-)
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    LALINA: díky za gratulace :). Já bych si tedy sám sobě hrozně vynadal a do konce života bych si neodpustil. S tou možností volby je to těžké. Já naprosto uznávám, ať má každý možnost se zhuntovat, poškozovat a třeba i zabít, ale v případě porodu už jaksi nejde jen o tu matku...

Jinak o peníze myslím si, že nejde, minimálně ne v Praze, kde jsou porodnice brutálně poddimenzované, takže se na zápis do porodnice stojí fronty. Tam nějaký strach ze ztráty pacientů určitě roli nehraje. Aspoň ne teď.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    LALINA: Tak to já zase českýmu zdravotnictví celkem věřim.. Možná jsem naivní, ale podle mě máme furt jedny z nej doktorů a co se týče vybavení, tak na tom zas tak zle nejsme.. Ale je fakt, že dělám cokoliv, abych do nemocnice nemusel (chřipky přecházím - kdyžtak antibiotika od mamky z práce, hlavu mi šil bratr {mám luxusní fotky, ale na diskuzi je to moc} a ruku si do dlahy taky umim dát sám..).
    LALINA
    LALINA --- ---
    no já taky ne.-) ale nejsem si jistá, že je to kvůli důvěře v nemocnice:-))
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    LALINA: No tak třeba to, co se stalo v Ivanině případě: Omotaná pupeční šňůra - celkem běžná a v nemocnici dostatečně dopředu zjistitelná věc. Ale ejhle, najednou se to "zvrtlo" a dítě bylo "chvíli" bez kyslíku. Pro nemocnice to znamená fůru vyšetření na mimču a celoživotní péči. Nejsem si jistej, že jde porodnicím jenom o prachy.. A mrzí mě to (asi jenom proto, že jí znám), ale to že z ní dělaj exemplární případ chápu - nestalo se nic, co by byl v nemocnici problém, čili jednoznačné pochybení (buď Ivany, nebo matky-jejího rozhodnutí rodit doma). A popravdě Ivana za to brala hrozný prachy, ta to nedělala z přesvědčení (mamce říkala, že doma by v životě nerodila)..
    LALINA
    LALINA --- ---
    PATISLAV: kdybyste rodili doma a tohle se stalo, tak bych vám vyjádřila soustrast a nabídla pomoc, blízkost, sdílela bych s vámi smutek.
    Jelikož to dopadlo dobře a já jsem doted netušila, že už jsi otec, tak vám všem opožděně moc gratuluju a přeju zdraví, radost a vůbec ve všem všechno dobrý :-)

Jinak: my si nerozumíme. Mě jde o možnost vybrat si jak a kde rodit. Chci, aby byla zachovaná. Tak jako možnost výchovy dětí, možnost způsobů léčení a tak dále a tak dále. Nechci se vracet zpátky k jediným pravdám totáče.

Taky nikoho nenapadne zakazovat lidem jezdit autem i když se ví, že se přitom poměrně dost často umírá.
    Porod doma si nezvolí někdo, kdo se na to necítí. Vesměs jde o ženy, které se tomu hodně věnují, mají nastudováno někdy víc, než nemocniční personál a vědí, do čeho jdou. Že se to někdy přesto zkomplikuje a nejde to dobře, to je pravda. Pak je nutný, aby žena byla domluvená s nějakou porodnicí, že by ji přijala a udělala co se dá. Stejně tak, jako je přijatý někdo, komu se stal úraz. Taky ho nepošlou pryč s tím, že nebyl dost opatrnej (nebo dokonce dělal nějakou úplnou hloupost) a neměl se mu ten úraz stát. Porodnice ale přicházejí o peníze a nemají člověka tak pěkně pohodlně pod kontrolou, mají možná i komplikace s úřadováním - to neívm. ALe zkrátka tuhle záležitost by nerady pouštěly z rukou a nechaly volně a svobodně probíhat. Já je chápu.
    Chápu i lidi, kteří nedají na porodnice dopustit a ani koutkem duše by je nenapadlo tak riskovat při takové události (kterou díky nemocničnímu odosobnění a absencím porodů doma v minulosti nímáme jako těžkou operaci). OK. Ať rodí v porodnici.
    Chápu i ty ženy, které by si velmi přály rodit doma, ale okolní společnost a všechny ty bububu kolem, ta psychologická masáž se na nich podepsala, takže se prostě bojí, neodváží se a ten strach by nakonec způsobil i to, že kdyby se náhodou opravdu odvážily, nejspíš by měly všelijaké komplikace s toho trachu. At taky radši rodí v porodnici. Ale ať proboha zůstane možnost pro ženy, které se nebojí a jdou do toho, aby mohly a neocitaly se tím málem jednou nohou v krimunále, to by byl velký krok zpátky.

V okolních zemích na západ od nás už ten bubák vybledl, tam už se lidi tak nebojej, vymanují se z hrůzy před všemocnými bílými plášti a ukazuje se, že to jde...

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam