• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    MNR
    MNR --- ---
    LALINA: tvuj posledni odstavec predstavuje v psychologii rozpor mezi lorenzovym a frommovym pojetim lidske agresivity, kde -puvodne zoolog- lorenz vidi lidskou agresivitu jako vrozenou a neodstranitelnou vlastnost biologicke bytosti a fromm spis jako poruchu humanni osobnosti. odpoved nemame (ale osobne mam radeji fromma)...
    MNR
    MNR --- ---
    mame takove politiky a spolecnost, jake si zaslouzime.
    "mocipani" jsou vysledkem ignorance a zavisti "prosteho lidu", ktery by byl nejradeji na jejich mistech - misto aby se snazil situaci zlepsit. stale chceme "vyssi zivotni uroven" misto "lepsi".

stranicka parlamentni politika je davno passe. otocte se zpatky a zjistite, ze nam vladne modroranzovocernoprdelnicka koalice rudych bolsounu. je to jedina parta, ktera tezi z dialektiky moci. tenhle system se stale drzi diky tomu, ze naprosta vetsina lidi (vcetne tech "vzdelanych") nedokaze nahlednout, ze rozdeleni na pol. strany, pripadne na pravici a levici, je manipulaci, ktera vyuziva dynamiky protikladu, aby udrzela u vlady stale stejnou partu.

je to jen virtualni placani do vetru, ale chce to totalni zmenu paradigmatu. nadcloveka v dobrem smyslu slova, ktery da vzniknout nove kulture na troskach egoticke a neuroticke euroatlantidy, ktera je zivym obrazem upadajici civilizace s durazem na pravo (avsak nikoli spravedlnost) a rigidni byrokraticky rad. zajimave, jak stava spenglerova metafyzika realnou. OCCIDENS OCCIDENS ;)
    LALINA
    LALINA --- ---
    PROFOR: chápu, jen jsem se zaměřila na to, co na mě v textu vyskočilo - na se jsem chtěla reagovat.
    Pochopila jsem z toho, že zazlíváš lidem, že volí stany, co jsou v parlamentu a myslíš si, že kdyby volili jiné, nastal by konečně pořádek.

Jenomže už okřídlené rčení "kdyby volby mohly něco změnit, dávno by je zrušili, paltí. taky platí, že kdo má prychy, vyhrává volby.
    Svým způsobem je to animální zákonitost. Kdo má pěníze, má energii, má moc a takovým patří vládnutí. I v přírodě vládnou to nejsilnější a nejchytřejší, možná i ti nejmazanějěší a nejnelítostnější.

Znám lidi, kteří pořád říkají, že člověk je zvíře. Dokud takových lidí bude většina, kteří se spokojí s konzumaví a bojem o potravu a loviště, dokud nebudou hledat skutečné lidství, které tyhle primitvní zákonitosti mění, do té doby bude to na světě bude pořád stejný.
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: Abych to vysvetlil - nejsme ve sporu - jen nechapes, co rikam. :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: Nicmene - je to jedna z ukazek nemocnosti virtualni komunikace. Skoda, ze se nezname... :D
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    LALINA: nepochopilas, co jsem tim chtel rict...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PROFOR: a co proces PO volbách? věř si čemu chceš, to je tvoje věc.
    O kampani si můžeme myslet svoje, jo? a platit svojema penezma a těma nakradenejma, který potom chyběj všude, kde jsou potřeba pro lidi, co? tu naprosto zbytečnou , předraženou a škodlivou kašpařinu bych celou ZRUŠILA...

Ty jsi jen o maličko mín naivní než ti ovčani, myslím:-)))
    PROFOR
    PROFOR --- ---
    SM3: urcite - klikanim se nic nespravi - stejne jako psanim na nyxu a podobne... Krome mozna o neco vyssi informovanosti. Myslel jsem si, ze uz to dverma triska a neni potreba. Ale byl ted v Hydeparku jeden Slovak a co mu tam lidi volali - to je des.
    Problem je skutecne v tom, ze je tu plno lidi, kterym je bud jedno uplne vsechno a nebo nevidi - jak si jinak vysvetlit to, ze nekdo voli strany, ktere jsou ted v parlamentu? Jedine tak, ze je ovcan...

LALINA: Proces predvolebni kampane - o tom si muzeme myslet svoje. Jinak ale proces samotne volby - tomu bych klidne i veril...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: to jsi dost naivní, když si pořád ještě myslíš, že volby jsou demokratický a že nám tu vládne patrička kašparů, co si říkají poslanci a vláda....
    SM3
    SM3 --- ---
    MNR: Přesně tak!!!
    Dneska už neni moderní chodit po ulicích, ale psát sračky na Fuckbooku, klikat na to jak nějaký kreténi a myslet si kolik jsem toho udělal,,, Ubohost!!!!

Ale asi to lidem dělá dobře na jejich vymaštěný ega, třeba se v tom ukájí, co já vím, ale jedno je jisté, že převážná většina lidí co kliká na nějaký tyhle ubohosti tak ve skutečnosti, neudělá vůbec nic (aktivně), nepůjde nic podpořit a zůstane sedět doma na prdeli nebo v hospodě s plnou držkou keců o tom jak je všechno na hovno a nestojí za nic, s tim že si třeba myslí, jak oni zachránili situaci, že klikli na nějaký sračky na netu ...

Říkám už dlouho, dobře mu tak národu českýmu, tyhle politiky si zvolil, nejspíš se mu líbí i ty zákony co ty šašci schvalují, tak šup na ně s DPH aspon 50%, litr benzinu za kilo apod. a k tomu pěkně skrouhnout platy každýmu aspon o 25% at se tu máme ještě lépe a na koho, že se pak bude nadávat? Na ty politiky? Proč? Ty tam chtěli ty lidi, který budou mít/mají plný držky keců...
    MNR
    MNR --- ---
    JUGGLER: revoluce fejsbukvic na webu velkeho bratra ?
    to bych se mel zaregistrovat, abych se mohl stat revolucionarem ?
    LALINA
    LALINA --- ---
    LALINA: v tomhle nejedu, nemám v tom přehled a nevím, jestli to není nějaká klika farmaceutickýho průmyslu...
    LALINA
    LALINA --- ---
    jen sem házím, pro přečtení, ještě jsem to nečetla

http://www.peticeprotibolesti.cz/index.html
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    LALINA: Samozřejmě, že by bylo k nežití o kus víc, než je. Tím, že na některé věci poukážou, se ty věci začnou hýbat, ale jejich pohled je přehnanej. A přehnanej bejt musí, protože čím je "zákrok" šílenější/drastičtější, tím víc lidi si ho všimne. Spousta lidí si jen po přečtení titulku "Arnika - Ministerstvo životního prostředí nechává již dva roky volnost kácení" řeknou COŽE? BLBOST! Vždyť já na svojí zahradě nesmím pokácet dva stromy a oni píšou tohle?!, nebo COŽE! Vždyť už tak tu máme málo parků.., nebo něco podobnýho a kvůli tomu si to přečtou. Přehnanej titulek vždycky přitáhne pozornost. Po přečtení si spousta lidí řekne, že to je trochu drastický (nebo v mnoha případech "šílený"), ale že NĚCO by se dělat mělo. Málo lidí s nima souhlasí na 100%, ale spousta lidí si problému všimne díky nim. To je podle mě užitečnost a proto jsem pro to, aby tady takovýhle organizace byly, ale informace "filtrovat" a návrhy "dopromyslet".. Např greenpeace, který přehnaný šílenosti i dělaj, nejenom o nich píšou, problémy podle mě hlavně medializujou (v mnoha případech si říkám, že ze sebe dobrovolně dělaj blbce, aby na něco ukázali - přece tomu, co říkaj, nemůžou věřit..). A když se nad tím zamyslím, tak vlastně smýšlení vyvažujou - čím víc lidí na přírodu kašle, tím šílenější jsou návrhy na ochranu přírody..
    LALINA
    LALINA --- ---
    HONZISSH: ale oni neco prosadili a je to dobře. bez takových organizací by tady už dávno bylo k nežití.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    JANYNA: Že je současný stav v pořádku netvrdím, ale pochybuju, že se to napraví fašistickejma zákazama. Ti, co maj prachy to stejně budou s úsměvem porušovat (stačí jeden blbej posudek, že je ten strom děravej/napadenej škůdci/nebezpečnej pro okolí - riziko pádu a podobně) a odnesou to jenom lidi, co maj na zahradě fakt napadenej strom a než se účedníci rozhoupou, tak se škůdci rozlezou dál.. Nejsem si jistej, že se dá situace řešit nějakym zákonem/vyhláškou (v tomto pčípadě mi to přijde šité fakt hodně horkou jehlou) o jednotlivejch problémech. Jedinou cestu vidím v něčem, čemu by se dalo říkat třeba ekologický zákoník, kterej by nebyl pouze o jednotlivejch aspektech, ale bral by to víc komplexně. Jak by měl vypadat představu nemám, ale je blbost řešit jedno bez toho, aby se přihlídlo k druhému (teď mluvím například o těch stromech u vodních toků). To, že organizace typu arnica fungujou vlastně podporuju (aspoň se různé problémy dostanou do povědomí), ale nedej bože, aby něco prosadili..
    Teď se trochu stydím. Kritizuju a odsuzuju, aniž bych měl nějakej rozumnej návrh (odsuzování je lehký, ale něco vymyslet..), ale já s tím prostě nemůžu souhlasit..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HONZISSH: Jojo, ale to není to hlavní, řekla bych. Hlavní věc je, že se lidi brání. Sedět na zadku a koukat, jak si páni pos*anci a úředníčkové pracují jen na tom, co někdo zvrchu chce, a na ostatní prdí, to se mi tedy nelíbí.
    HONZISSH
    HONZISSH --- ---
    JANYNA: Jsem si nevšim, že těch 40 cm má bejt ve vejšce 130 cm, takže uznávám, že s těma náletama to je přehnaný..
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    HONZISSH: Já s tebou souhlasím, povětšinou bývá problém věci upravit pravidly tak, aby neměly negativní dopad. Všechno stejně vždycky záleží na lidech, kteří pravidla následně používají... Pravidla můžeš mít vymyšlený jako Bůh, a stejně ti je lidi ohnou (podívej se na svět).

Ale současný stav se mi tedy opravdu nezdá v pořádku. Bez kontroly, podřízeno ekonomickým zájmům (jaké jiné dneska lidé berou v patrnost)... Takhle se to přece nedá dělat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam