• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    TLOUDEV
    TLOUDEV --- ---
    http://www.sinagl.cz/postrehy-a-komentare/romove-nebo-cikani-problemu-je-i-tak-dost.html
    nez jsem zjistil, ze se tento pan prezentuje na mitincich DSSS, mel jsem ho docela rad, jakozto byvaleho disidenta a charaktera.. ve svetle tohoto a podobnych vyplodu jsem vsak rad, ze se na sprave zeme nepodli a do budoucna budu rad, pokud se podilet nebude. Takze na jeho protesty seru z vysoka.
    LALINA
    LALINA --- ---
    tak je to tohle:

Stanovy sdružení | Jan Šinágl
    http://www.sinagl.cz/sdruzeni/stanovy-sdruzeni.html
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tohle je co? Znáte to někdo?
    -----------------------------------------------------------------

Občané, nepromarněme další šanci, mobilizujme, další už nemusí přijít!

„Vládnou nám obyčejní podvodníci, kteří buď utekli z ordinací doktorům a psychiatrům, nebo se včas nedostali do kriminálu.“ Imre Kertesz, nositel Nobelovy ceny z roku 2002.

… Premiérministr je bezmocný, není k ničemu, podle slov Mirka Topolánka. Zařídil jen to, aby Bémův gang nezasahoval do jeho osobní sféry, kde zřejmě figurovaly ty větší ryby, než je Janoušek. Toto veřejně prohlásil bývalý ministerský předseda a ještě se u toho nechal vyfotit. …
    SODALES SOLONIS o.s svolává na úterý 3.dubna 2012 od 17:00 hodin shromáždění občanů k aktuálnímu dění v naší zemi – Václavské náměstí u pomníku sv. Václava..
    Dozvíte se jak na to a co sami můžete vykonat pro nápravu věcí veřejných! . Nebude opakováno - jen co je třeba - to víme a slyšíme každodenně. Nikdo to za nás neudělá a už vůbec ne naši občané zákonodárci, ze kterých by drtivá většina náš mandát neobdržela, pokud by se konaly skutečně demokratické, přímé volby jednotlivých kandidátů.
    Zveřejněné nahrávky odposlechů jsou děsivé, lhostejno zda se jedná o další hry mocných či nikoliv. Ještě děsivější jsou možná ty, které jsme ještě neslyšeli a možná už nikdy neuslyšíme…?!
    Zcela jistě, pokud budeme stále pasivní a odevzdaně, ovčansky čekat na svůj zasloužený osud, místo abychom ho aktivně ovlivňovali sami, jako skuteční občané! Je třeba podporovat všechny snahy občanských hnutí a sdružení o vyburcování občanů z nebezpečné letargie, vyhovující mocným a darebákům i při vědomí, že jejich vedení nejsou dokonalá či, že už jsou v nich možná opět různí hlupáci, neschopní, manipulátoři, stávkokazové či různí vyžírkové, cítící svoji další šanci.
    O hodnoty se musí vždy aktivně usilovat, jinak je nahradí opak, lhostejno kde se vyskytují. Šiřte tuto informaci, přijďte, přiveďte přátele i své děti!

Jan Šinágl, 1.4.2012
    LALINA
    LALINA --- ---
    když lidi vnímali svoje božstvo - a jeho náměstky na zemi - jako nezpochybnitelnou autoritu, bylo to trochu jako když dítě poslouchá /nebo taky neposlouchá:-) svoje rodiče.
    Ale tohle nejde napořád, jednou musí samo poznat svět, pochopit, jak věci fungují (a hlavně ja fungují dobře, k prospěchu všech) a potom se podle toho zachovat. Svobodně zvolit.
    Zatím jsme jenom vypnuli autopilota - popřeli vyšší řád - a tedko se všelijak motáme v piruetách a saltech a ještě jsme se nenaučili sami se řídit. A o to jde. Abysme se naučili ty zákonitosti trvale udržitelného života a systému... a abysme podle nich mysleli a tedy i žili.
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: v jakejch knížkách, prosím tě hceš hledat? kdo to říká? já? ne... hledej v sobě, každej tam ten kod máme definovanej:-))
    ty jsi asi z těch, kdo jak slyšej slovo "Bůh" tak jima tam naběhnou všelijaký zcestný a pochybný, ale hodně zažraný představy a předsudky, díky nimž už se nikdy nedoberou podstaty věci...
    mno co, můžeš to kdykoli pozměnit, když budeš chtít :-)
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: boha jo, ale korán a bibli sem tahat nemusíš..Bůh je takový označení za Tvůrce, Hlavní Architekta, víš? kterej dfinovat tenhel matrix a at dělaáš co děláš, nepředefinuješ ho...
    možná ti líp bude znít Vesmírný řád? hele říjek si tomu jak chceš, to je celkem fuk.

jakmile budeš hladět povrchně, najdes miliony poddůvodů..pokud chce dojít opravdu na dřeň, najdeš něco jako řád vesmíru, tomu těř:-) ale ne nevěř, zkus to.

možná stačí říct lidem chybí dobré mravy?
    a pokud prostě chybí, tak můžeše vymyslet bambilion pravidel, zákonů a podzákonů, vyhlášek a udělat z toho nakonec takovej maglajz jakej tu máme ted a bude ti to celý naprd.
    si myslím ja:-)
    SM3
    SM3 --- ---
    LALINA: :) boha bych do toho fakt netahal ... :) jasně, když to vemem k prvopočátkům civilizace a nějakého rozumného myšlení tak se do toho dají asi zatahovat tyhle věci, ale pokud se chci bavit racionální způsobem, tak tohle jde stranou a je podle mě potřeba hledat ten hlavní důvod v "dnešních lidech" a uskupeních ve kterých se lidé srocují a né v koránu ani bibli ;) ... když člověk bude hledat důvod v koránu tak ho asi najde, to samé v bibli, ale neměli by se hledat důvody spíš v racionálním měřítku a to v lidech a né v nějakých knížkách, které fanatizují lidi... Něco na ten způsob, když chceš psa bíti ...

LALINA: Ano, taky si myslím, že za to můžou víceméně všichni, jedno není bez druhého, resp. lidi si ty politiky "zvolili", jasně funguje to jak to funguje, ale přinejmenším je tady trpí a tím se lidé podle mě dopouštějí té největší chyby...
    Pokud je tam chtějí mít, což zatím tak vypadalo, tak at drží hubu a krok :) a nebo at se seberou a jdou jim rozsekat palice... viz. co jsem psal několik příspěvků níže ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: a jinak: Cé je správně: VŠICHNI :-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: kdo za to může? Mno já si myslím, že v momentě, když se lidi přestali bát Boha a vykašlali se na zákony vesmíru, který dokáže v pohodě krásně uživit každou bytost, tak to začalo a jak se zrychloval pokrok, tak se taky zrychloval pád do těch sraček, ve kterých teď jsme.....
    SM3
    SM3 --- ---
    LALINA: ano, stát se sám o sobě nezefektivní a pod vedením těch ubožáků co tam sedí do dneška se tak nikdy nestane, to máš pravdu ...

Mají být politici souzeni za krizi? | Monitoring všeho možného
    http://sm3.blog.cz/1203/maji-byt-politici-souzeni-za-krizi

Islanďané chtějí po krizi opravdovou změnu. Mění Ústavu | Monitoring všeho možného
    http://sm3.blog.cz/1111/islandane-chteji-po-krizi-opravdovou-zmenu-meni-ustavu

LALINA: Kdo může za tu "zhoubné bujení" politici, kteří to tady za těch 20let dopracovali tam kam to dopracovali a nebo lidi, kterým bylo jedno co se tam děje a mysleli si, že slovo demokracie a cinkání klíčema je záruka nějaké "spravedlnosti"?
    LALINA
    LALINA --- ---
    státní aparát je těžce nemocnej a není snaha ho uzdravit...
    postihlo ho zhoubný bujení a myslí si, že se to praví nějakou lehkou dietou
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: víš já myslím .. spíš nepočítej, že by se stát zefektivnil a tahle jeho regulační funkce, jakož a spravedlivé trestání všech, kdo nějak porušují zákon nějak moc fungovalo...on tohle stát nezvládá moc ani ted a bude to jenom horší, prtože tu není žádná snaha se zoptimalizovat...
    SM3
    SM3 --- ---
    PLAGUEDIL: Pokud je to pravda, tak tím se absolutně nic nevyřeší, jen se problém přesune někam jinam ...
    Ano část cikánů dělají bordel a občas jsou s nimi problémy, ale musí mít nějakou vidinu vymanění se ze své sociální situace nedávno Keller s Bělohradským udělali takový "graf" kolečko sociálního vyloučení ... (ted se mi to nedaří najít, ale určitě k dohledání tady http://sm3.blog.cz/ nevím v jakém to bylo článku)...

Tady je hlavní problém se státem a jeho sociálním nastavení a hospodaření, pokud neuvidí soc. vyloučení, a tím nemyslím jen cikány, ale i dlouhodobě nezaměstnaný a lidi parazitujících na soc. dávkách (a světe div se nejsou to jen cikáni!) apod. tak budou prostě na dávkách a práci si hledat nebudou ani se nebudou snažit hledat nějaké východisko ze své situace, protože když u "většinové společnosti" vidí, že lidi přicházejí o práci a sami se "propadají dolů" tak vidina pro dlouhodobě nezaměstnané a soc. vyloučené není zrovna optimistická... bavil jsem se s několika cikány za poslední roky at už při těch demonstracích nebo jinde a pár mi jich říkalo a co mám dělat, já chci jít něco dělat, že ho to tam sere, že ho serou lidi kolem něj (většinou také cikáni), že chce pryč s dětma, ale neví jak a neví kam, protože u nich práce prostě neni a jak se má vymanit? Jasně může odjet sám s rodinou někam, kam(?) do Prahy a bude zkoušet najít práci apod. ale ono už vidím tu situaci, když přijde žádat o práci i kdyby měl SŠ vzdělání a přijde tam bílý, který má menší vzdělání než on nebo praxi, prostě na tom bude hůř, tak věřím, že si vemou toho bílého, protože předpokládají, že s cikánem budou problémy,,, a tohle je jeden z problémů, neříkám, že si to nedělají sami mnohdy, ale oni ti poctivý zapadnou v tom davu ...

Druhá věc je hospodaření a sociální systém tohodle státu, kdy se vyplácí a vyplácí a nějaké kontroly apod. (nevím jak to je na socce/pracáku jsem byl jednou a když mi dali ty papíry at vypíšu tak jsem si to vzal domů a pak už jsem tam nikdy nešel), takže nevím přesný postup nějakých kontrol (???) apod. ale to nastavení je prostě špatné to cítí asi všichni ... Ono kdyby ty zmrdi ve vládě nerozkrádali co jim přijde pod ruku, tak by zbývaly docela pěkné peníze na fungování státu (a to věřím že se ví o hodně malé části co se rozkrade), ono by hned to zdravotnictví, silnice (kam jdou prachy z Kapsche, tvrdilo se že půjdou do silnic, já se tedy jako bývalý řidič z povolání nevšiml!!!) a v neposlední řadě by i ten soc. systém vypadal jinak, tím neříkám platit všem do úmoru, ale přenastavit a velice zpřísnit zákony a tresty za porušování zákonů (viz. tresty za vraždy, útoky na menšiny, hajlování, korupci apod.) - ono kdyby hrozilo 25let za vraždu bez rozdílu (s přihlédnutím k nutné sebeobraně), za korupci 20let, hajlování, rasistický útoky aj. sračky taky 20 apod. bez jediné možnosti na milost, puštění na půlku apod. tak by to tady taky vypadalo nejspíš jinak ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: tohle se doufám už rychle změní - že stát bude platit cokoli si nájemce řekne.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LALINA: no jak říkám, ono to info smrdí hoaxem, jenže je pravda že v rpg bytech lidi bydlet nechou protože nájem je drahý až dvojnásobek toho co je v okolí běžné, a za cikány platí socka že.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: hehe, fajn - budou je stěhovat po republice -bude to takovej návrat ke kočovnýmu stylu života.
    Lidi to vždycky všude chvíli vydržej a budou vědět, že za měsíc se zase odstěhujou jinam a oni zase budou mít klid, jo to je výborněj nápad...ted ještě jak to udlat, abysme to kočování a ubytvony nemuseli platit my :-)))

mimochodem mě teď napadl Jonathan Swift a jeho návrh na řešení přemíry novorozeňat.....ani vám nevím proč:-))))
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    SM3: co já vím tak cikány ze šluknova přesídlují do bytů rpg na karvinsku. možná je to jen hoax ale vysvětlovalo by to uklidnění situace
    SM3
    SM3 --- ---
    EXTAZYK: Přesně tak, fízlové budou potřeba, v dnešní společnosti jako takové, už nejspíš vždycky ...
    Oni se nemůžou vyjadřovat ve službě k ničemu, né jen k politické situaci, ptal jsem se kolikrát na různé věci a pokaždé jsem byl odkázán na tiskové oddělení, že vydali zprávu nebo at se s otázkama obrátím na ně, pokud mě rovnou neposlali do prdele, což si, aspon pro zatím, dovolili vždy jen těžkooděnci (vyslechl jsem si kecy typu, že jsem špína, bordel, feták, že takový lidi by měli zavírat apod. :)).... Asi se kluci v černým stádu cítí bezpečně a utajeni ...

LALINA: ... ani by mě nepřekvapilo, kdyby češi neprotestovali, když nesvítí slučníčko ... Nebo že by protesty na severu utihly, že by jim cikáni přes zimu nevadili? :) Když odboráři (cca min. rok) cinkali klíčema na Palačáku (???) a když začlo pršet / sněžit tak to rozpustili ... :D

EXTAZYK: :D ... nedávno jsem viděl video, kdy Doležal dělal rozhovor s pár lidma z NWOO a můžu říct, že jsem se docela nasmál a Doležal tam vypadal, že je jediný kdo má všech pět pohromadě a to je už docela co říct :D
    LALINA
    LALINA --- ---
    a já jsem dneska šla do krakovský něco kopit, tak jsem se dívala, co pd koněm, ale tam jenom zástupy turistů a jinak nic.... že by počasí? nebo jsem se spletla a není to každej čtvrtek? Mno, nevím.
    Možná se to přesunulo k vládě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam