• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LALINAObrana občana
    OBRANA OBČANA - BRAŇTE SE, NIKDO TO ZA VÁS NEUDĚLÁ
    "Lidé, ochotní vzdát se svých práv a svobod pro dočasný pocit bezpečí, nezasluhují ani jedno a o obojí přijdou".
    Klub pro všemožné obranné aktivity lidí - občanů. Stát, obchodníci, soukromníci, firmy, lobby a další „mocní“ vymýšlejí věci, které nám někdy nevyhovují, často dokonce škodí.
    Lidi cítí potřebu se bránit a snaží se mezi sebou organizovat odpor a obranu.
    V tomto klubu by se obranné aktivity všeho druhu měly soustředit na jedno místo, aby zde člověk mohl jednak získat pro svoji aktivitu přívržence a nebo se dozvědět o tom, co kde se děje, eventuelně se do obrany zapojit.
    Na nástěnku házejte linky a info o obranných aktivitách
    (vezměte v potaz, že příspěvky a aktivity nemusí nutně souhlasit se soukromým názorem majitelky klubu)

HOAX FORUM - proti šíření nepravdivých a poplašných zpráv - aneb: NEŽ ZAČNETE PLAŠIT :-]]]
    OCHRANA PŘÍRODY
    [ NOZ - Nový občanský zákoník z. č. 89/2012 Sb. - teorie, praxe a diskuse k témuž ]
    nejbližší pr(á)vní pomoc na nyxu: [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    [ Obří ACTA" - Transatlantická obchodní a investiční dohoda (TTIP) ]
    Občanská společnost
    Píšeme zákonodárcům..NAŠI POLITICI
    !!! Linky na nejrůznější aktivity najdete na nástěnce klubu !!!
    PÍŠEME POSLANCŮM NA SERVER "NAPISTEJIM"
    SERVER S PETICEMI
    WIKILEAKS CZ
    DEKLARACE SVOBODNÉHO KYBERPROSTORU

rozbalit záhlaví
    SM3
    SM3 --- ---
    LALINA: :) boha bych do toho fakt netahal ... :) jasně, když to vemem k prvopočátkům civilizace a nějakého rozumného myšlení tak se do toho dají asi zatahovat tyhle věci, ale pokud se chci bavit racionální způsobem, tak tohle jde stranou a je podle mě potřeba hledat ten hlavní důvod v "dnešních lidech" a uskupeních ve kterých se lidé srocují a né v koránu ani bibli ;) ... když člověk bude hledat důvod v koránu tak ho asi najde, to samé v bibli, ale neměli by se hledat důvody spíš v racionálním měřítku a to v lidech a né v nějakých knížkách, které fanatizují lidi... Něco na ten způsob, když chceš psa bíti ...

LALINA: Ano, taky si myslím, že za to můžou víceméně všichni, jedno není bez druhého, resp. lidi si ty politiky "zvolili", jasně funguje to jak to funguje, ale přinejmenším je tady trpí a tím se lidé podle mě dopouštějí té největší chyby...
    Pokud je tam chtějí mít, což zatím tak vypadalo, tak at drží hubu a krok :) a nebo at se seberou a jdou jim rozsekat palice... viz. co jsem psal několik příspěvků níže ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: a jinak: Cé je správně: VŠICHNI :-)))
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: kdo za to může? Mno já si myslím, že v momentě, když se lidi přestali bát Boha a vykašlali se na zákony vesmíru, který dokáže v pohodě krásně uživit každou bytost, tak to začalo a jak se zrychloval pokrok, tak se taky zrychloval pád do těch sraček, ve kterých teď jsme.....
    SM3
    SM3 --- ---
    LALINA: ano, stát se sám o sobě nezefektivní a pod vedením těch ubožáků co tam sedí do dneška se tak nikdy nestane, to máš pravdu ...

Mají být politici souzeni za krizi? | Monitoring všeho možného
    http://sm3.blog.cz/1203/maji-byt-politici-souzeni-za-krizi

Islanďané chtějí po krizi opravdovou změnu. Mění Ústavu | Monitoring všeho možného
    http://sm3.blog.cz/1111/islandane-chteji-po-krizi-opravdovou-zmenu-meni-ustavu

LALINA: Kdo může za tu "zhoubné bujení" politici, kteří to tady za těch 20let dopracovali tam kam to dopracovali a nebo lidi, kterým bylo jedno co se tam děje a mysleli si, že slovo demokracie a cinkání klíčema je záruka nějaké "spravedlnosti"?
    LALINA
    LALINA --- ---
    státní aparát je těžce nemocnej a není snaha ho uzdravit...
    postihlo ho zhoubný bujení a myslí si, že se to praví nějakou lehkou dietou
    LALINA
    LALINA --- ---
    SM3: víš já myslím .. spíš nepočítej, že by se stát zefektivnil a tahle jeho regulační funkce, jakož a spravedlivé trestání všech, kdo nějak porušují zákon nějak moc fungovalo...on tohle stát nezvládá moc ani ted a bude to jenom horší, prtože tu není žádná snaha se zoptimalizovat...
    SM3
    SM3 --- ---
    PLAGUEDIL: Pokud je to pravda, tak tím se absolutně nic nevyřeší, jen se problém přesune někam jinam ...
    Ano část cikánů dělají bordel a občas jsou s nimi problémy, ale musí mít nějakou vidinu vymanění se ze své sociální situace nedávno Keller s Bělohradským udělali takový "graf" kolečko sociálního vyloučení ... (ted se mi to nedaří najít, ale určitě k dohledání tady http://sm3.blog.cz/ nevím v jakém to bylo článku)...

Tady je hlavní problém se státem a jeho sociálním nastavení a hospodaření, pokud neuvidí soc. vyloučení, a tím nemyslím jen cikány, ale i dlouhodobě nezaměstnaný a lidi parazitujících na soc. dávkách (a světe div se nejsou to jen cikáni!) apod. tak budou prostě na dávkách a práci si hledat nebudou ani se nebudou snažit hledat nějaké východisko ze své situace, protože když u "většinové společnosti" vidí, že lidi přicházejí o práci a sami se "propadají dolů" tak vidina pro dlouhodobě nezaměstnané a soc. vyloučené není zrovna optimistická... bavil jsem se s několika cikány za poslední roky at už při těch demonstracích nebo jinde a pár mi jich říkalo a co mám dělat, já chci jít něco dělat, že ho to tam sere, že ho serou lidi kolem něj (většinou také cikáni), že chce pryč s dětma, ale neví jak a neví kam, protože u nich práce prostě neni a jak se má vymanit? Jasně může odjet sám s rodinou někam, kam(?) do Prahy a bude zkoušet najít práci apod. ale ono už vidím tu situaci, když přijde žádat o práci i kdyby měl SŠ vzdělání a přijde tam bílý, který má menší vzdělání než on nebo praxi, prostě na tom bude hůř, tak věřím, že si vemou toho bílého, protože předpokládají, že s cikánem budou problémy,,, a tohle je jeden z problémů, neříkám, že si to nedělají sami mnohdy, ale oni ti poctivý zapadnou v tom davu ...

Druhá věc je hospodaření a sociální systém tohodle státu, kdy se vyplácí a vyplácí a nějaké kontroly apod. (nevím jak to je na socce/pracáku jsem byl jednou a když mi dali ty papíry at vypíšu tak jsem si to vzal domů a pak už jsem tam nikdy nešel), takže nevím přesný postup nějakých kontrol (???) apod. ale to nastavení je prostě špatné to cítí asi všichni ... Ono kdyby ty zmrdi ve vládě nerozkrádali co jim přijde pod ruku, tak by zbývaly docela pěkné peníze na fungování státu (a to věřím že se ví o hodně malé části co se rozkrade), ono by hned to zdravotnictví, silnice (kam jdou prachy z Kapsche, tvrdilo se že půjdou do silnic, já se tedy jako bývalý řidič z povolání nevšiml!!!) a v neposlední řadě by i ten soc. systém vypadal jinak, tím neříkám platit všem do úmoru, ale přenastavit a velice zpřísnit zákony a tresty za porušování zákonů (viz. tresty za vraždy, útoky na menšiny, hajlování, korupci apod.) - ono kdyby hrozilo 25let za vraždu bez rozdílu (s přihlédnutím k nutné sebeobraně), za korupci 20let, hajlování, rasistický útoky aj. sračky taky 20 apod. bez jediné možnosti na milost, puštění na půlku apod. tak by to tady taky vypadalo nejspíš jinak ...
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: tohle se doufám už rychle změní - že stát bude platit cokoli si nájemce řekne.
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    LALINA: no jak říkám, ono to info smrdí hoaxem, jenže je pravda že v rpg bytech lidi bydlet nechou protože nájem je drahý až dvojnásobek toho co je v okolí běžné, a za cikány platí socka že.
    LALINA
    LALINA --- ---
    PLAGUEDIL: hehe, fajn - budou je stěhovat po republice -bude to takovej návrat ke kočovnýmu stylu života.
    Lidi to vždycky všude chvíli vydržej a budou vědět, že za měsíc se zase odstěhujou jinam a oni zase budou mít klid, jo to je výborněj nápad...ted ještě jak to udlat, abysme to kočování a ubytvony nemuseli platit my :-)))

mimochodem mě teď napadl Jonathan Swift a jeho návrh na řešení přemíry novorozeňat.....ani vám nevím proč:-))))
    PLAGUEDIL
    PLAGUEDIL --- ---
    SM3: co já vím tak cikány ze šluknova přesídlují do bytů rpg na karvinsku. možná je to jen hoax ale vysvětlovalo by to uklidnění situace
    SM3
    SM3 --- ---
    EXTAZYK: Přesně tak, fízlové budou potřeba, v dnešní společnosti jako takové, už nejspíš vždycky ...
    Oni se nemůžou vyjadřovat ve službě k ničemu, né jen k politické situaci, ptal jsem se kolikrát na různé věci a pokaždé jsem byl odkázán na tiskové oddělení, že vydali zprávu nebo at se s otázkama obrátím na ně, pokud mě rovnou neposlali do prdele, což si, aspon pro zatím, dovolili vždy jen těžkooděnci (vyslechl jsem si kecy typu, že jsem špína, bordel, feták, že takový lidi by měli zavírat apod. :)).... Asi se kluci v černým stádu cítí bezpečně a utajeni ...

LALINA: ... ani by mě nepřekvapilo, kdyby češi neprotestovali, když nesvítí slučníčko ... Nebo že by protesty na severu utihly, že by jim cikáni přes zimu nevadili? :) Když odboráři (cca min. rok) cinkali klíčema na Palačáku (???) a když začlo pršet / sněžit tak to rozpustili ... :D

EXTAZYK: :D ... nedávno jsem viděl video, kdy Doležal dělal rozhovor s pár lidma z NWOO a můžu říct, že jsem se docela nasmál a Doležal tam vypadal, že je jediný kdo má všech pět pohromadě a to je už docela co říct :D
    LALINA
    LALINA --- ---
    a já jsem dneska šla do krakovský něco kopit, tak jsem se dívala, co pd koněm, ale tam jenom zástupy turistů a jinak nic.... že by počasí? nebo jsem se spletla a není to každej čtvrtek? Mno, nevím.
    Možná se to přesunulo k vládě.
    LALINA
    LALINA --- ---
    EXTAZYK: to je taky důvod, proč docela dost mých známých a přátel nechtějí mít rodinu...
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    SM3: kdyz vlastne nad svym vyjevem v predchozim prispevku premyslim, tak se omlouvam, jsem to chapal, ze to myslis, ze by jako policjati v novem systemu o praci prisli, ale tys myslel, jako v nynejsim, kdyby rikali opravdu to co si mysli, ze by za to mohli bejt postihovani a vyhozeni... no prave, ze drzej hubu a krok aby k tomu pasu nemuseli. O rodinu a sebe se postarat clovek nak musi... na tom to je bohuzel postaveny...
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    sm3: tak policajti o praci prijit nemusi, vzdy budou potreba, jde jen o to, pro koho pracuji..
    SM3
    SM3 --- ---
    LALINA: Minulý rok v Krupce jsem se bavil s policajtem z AT a týpek mluvil dost otevřeně až mě s kamarádkou dost překvapil...
    Když jsem se bavil s týpkem od AT při karnevalu, tak říkal, že mi nemůže odpovídat, je ve službě, ale když jsem mluvil tak jen přikyvoval, chápu na jednu stranu, že to jsou taky otroci tohledle systému a musí živit rodiny apod. a asi furt lepší být u fízlů než stát u pásu, protože většině by asi nic jiného nezbylo ....
    HANYZ
    HANYZ --- ---
    Potrebuju zkontaktovat osobu, ktera provozuje petice24.com, pres formular nereaguje: http://www.petice24.com/?page=contact
    neznate? nejaky tip? diky
    EXTAZYK
    EXTAZYK --- ---
    SM3: tak to vemu postupne

na letaky atd. byl zrizen ucet kam lide dobrovolne zasilaji prispevky a souhlasim, ze je potreba ohlizet se na na to, kdo to kam vede...

lide bezne potrebuji vudce, coz vetsinou vychazi z toho, ze nechtej byt moc samostatni a prilozit ruku k dilu...v dnesni praxi to vypada tak, ze lidi jsou jednou za par let k volbam a myslej si, ze tim vykonali maximum z obcanske povinnosti a vse nechavaji nadale v rukou politiku ve vire, ze vlada vi co ma delat a ze povede stat k lepsim zitrkum, cemuz tak neni...

toto prave nema byt o vudcovstvi a lide by se uz meli naucit spravne chapat slovo demokracie, cili vlada lidu, cili ze sami budou spolupracovat na dalsim vyvoji statu... pokud by byla myslenka NR zachovana, tak by nemelo dojit k tomu, ze bude vladnout nakej vendas ci ponert... kdyz tak mrkni o co jde.. ve zkratce zrusit politiku jako takovou a obcanskym zvolenim dosadit odborniky, keri budou danym rezortum plne rozumet.. pokud by, byt nenapadnym cilem nekereho hnuti bylo prosazovani urcitych jedincu z daneho hnuti k vladnuti, tak to je cely spatne a bohuzel u Ponerta mi to trosku smrdi, cejtim tam ja ja ja jenom ja :-) Vidim to tak, ze ponert jakozto individuum, kery uz drive sam za sebe poradal minidemosky na namestich se pripojil k myslence skutecne demokracie a rekl bych, ze zatim stoji spise myslitel Mares, kery tech 17 bodu co maji v programu dal dokupy

a prave tento program je z casti tim co bude dal, dneska lide uz jen tak bezhlave cinkat klicema jak v 89 nebudou, tehda to nemelo jasny plan, jenom ze prej laska a pravda zvitezi nebo co a pak z toho nakonec vylezla totalni habadura...

a jen doufam, ze tady nenadejde k podobnym udalostem jako v recku, dneska se uz o nem nemluvi, lide tim niceho nedosahli a hlavne se jednalo o demonstranty, keri byly ochodni delat bordel a hazet molotovy, coz patri k jizanske povaze... tady neco takoveho ve vetsim meritku nelze ocekavat a pokud tomu bude v male mire tak s tim si policajti a vojsko poradi, navic se budou utuzovat zakony, omezovat svoboda projevu, nebudou povolovany demosky, budou se stihat protisystemove aktivity a to uz bude cele spatne...

takze proto to chce udelat cele v relativnim klidu a jediny co vidim, ze pokud chceme aby ty svine odesly, tak k tomu muzou dopomoci prave jen a jen ty statisice lidi, keri se budou pravidelne schazet a jednoho dne oblkicej parlament a zalozej tam stanove mestecko :-) treba...
    LALINA
    LALINA --- ---
    a tdy jeden z hlasů k tématu- jsem ted našla
    Vláda | Politika | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    http://www.parlamentnilisty.cz/parlament/vlada/Filozof-Cilek-Janousek-a-podobni-ceny-jidla-strach-Staci-jiskra-a-bude-zle-227535
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam