LALOBA: mimochodem "obrana cikánů" mi přijde trochu jako obrana vyhozenejch psíků a opuštěnejch koček. Máme tu nějaké neschopné chudáčky, kteří jsou totálně bezmocní a odkázaní na nás, velké Zachránce.
Ale cikáni jsou lidi, ne zvířata a jako takoví by se měli vyvíjet, učit se jak žít v okolním prostředí. Úplně stejně, jako všichni ostatní. Můžnosti jsou různé a některé jsou přípustné a jiné ne.
Oni se musí snažit a snažit se způsobem, který je povolenej. Tak jako všichni ostatní, černí nebo bílí.
Existujou bílí, kteří taky nestíhají ten šílenej způsob života , co tu ted je.... A mají snad nějaké agentury, výhody a požitky jako mají cikáni? ne. Nemají. Musí si poradit sami, je tu charita. jinak nic.
například já jsem co se týče zařizování na úřadech taky strašný jelito, nenávidím to , navíc když tam narazím na pitomce, kterej říká pokaždý něco jinýho, nic si nepamatuje a všemožně kecá a jenom dělá důležitýho... Tohle není problém jenom cikánů.
A práce? ta ted není .... jsou tu cizinci (kromě jiných právě i cikáni) kteří kdesi zaslechli, že tady stát dává všechno zadarmo... čech práci těžko najde .
tohle jsou obecný problémy, který se týkají všech.
Ale ne všichni je řeší tak vychytralým způsobem nebo násilím....jako oni.