• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MUADDIBD-FENS the FanClub
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN:
    není...
    vzal, ale když mohl, tak tu žil a cítil se být čechem, a zasloužil se o tvorbu vlastního státu. A američany spolupracoval, aby se mohl osamostatnit... švejnar chce naopak z našeho státu udělat nějakou integrální součást euro-amerického nadstátu... (tedy parafrázi na R-U)

Člověk stárne tím, že ztrácí ideály... proto byl T. G. Masaryk stále mlád...

prosím, nesrovnávej takové hovno, jako je švejnar s někým, jako je TGM...
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    BLAAZEN: vyhrat valku nemci, tak sprechtime deutsch a jsme hrdi na Risi :)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Ale byl. Vždyť i ústava ČR je napsána podle US ústavy, vzal si američanku a prezident Wilson byl jeho největší podpora pro vznik ČSR ! No já bych za prezidenta chtěl úplně někoho jiného, jenže ten by neprošel vůbec. Právě věkem jsem zjistil, že věřit bajkám a být hrdej na nějakej kus látky a špatnou písničku s divnym texrtem je nějak ujetý, proto mám takovej jinej pohled na tohle no.
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: tak to těžko (nebyl amerikofil) :)

No a nic, pokud ti nevadí sockomunistický kašpárek, ochotný odkývat každou kravinu, kterou ČSSD s komárama po dalších volbách navrhne, tak mě teda jo......

těším se až (jestli) bude přímá volba...

Lidem, co ve Tvém věku neví, co to je láska k vlasti, to nemá ceny vysvětlovat... nic ve zlém... ale bylo by to házení perel...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    MUADDIB: Masaryk byl ještě větší amerikofil a reprezentoval nás celkem dobře. Má rodinu a práci jinde, no a co ? Co je to prosím tě láska k vlasti :-) ?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    BLAAZEN:

Stačí se podívat kam židovské zájmy dotáhli USA. Ale to je pohádka z uplně jiného kindervajíčka .)
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    BLAAZEN: mě příjde důležité, aby mě nereprezentoval nějakej amerikofil... což dokazuje svojí "láskou" občanstvím a "láskou" k vlasti, ve které nežije... :/
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    Jakoby nebylo jedno co má napsaný v občance nebo jaký má pas - proč je to důležitý ?
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Lánský měl jeden čas švédský. Někdo snad německý z ministrů. Džamila je kapitola sama pro sebe, kosmopolitní feudál to samý - tady je možný všechno :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    KENJIRO: zatimco presidentem usa muze byt pouze nativec :)
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    BIO23: Přesně takovýhle formality jsou opravdu důležitý :-)
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    BIO23: Podmínkou je, že musí mít české občanství, ne že nesmí mít cizí.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    nemá náhodou švejnar US občanství?může být cizinec prezidentem čr?
    musím říct,že pro mě je nepřijatelné,aby prezidentem čr člověk,který v čr desítky let nežije, není občanem čr a korunu tomu dává to,že je občanem USA...to si nedovolili ani komáři,udělat prezidentem ruského bolševika....
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    FORTRESS: Tak ta masáž je pochopitelná - Švejnara nikdo nezná, zato Klause zná každý. Jenže stejně prezidenta volí parlament, takže je celkem jedno, zda je dotyčný v novinách nebo není. A že pozlobil - takové typické pro Klause že je proti a že má opačný názor, řekl bych že se dá odhadnout kdy se šprajcne - vždycky :-)
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    BLAAZEN: Tak DFENS celkem správně odhalil tu pravdolásko-kliku a mediální masáž. Mě ty lidovky a MF nasírá už celkem taky kvalitně poslední roky. Máš pravdu s tim, že to neni tak silná pozice jako třeba v USA, ale Klaus taky dokázal že umí pozlobit (a to se ani nemusel pohybovat na hranici Ústavy). Ani se nedivim že se proti němu eurohurvínci a enviromentalisti spřáhli se soc-dem ;)
    SEOMAN
    SEOMAN --- ---
    BLAAZEN: No vzbuzuje emoce hlavne u politiku, pro ne je to asi dulezite mit tam "sveho" proto nechteji aby ho volili lidi
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    FORTRESS: nejspíš proto, že zajímavý názor nemusí být zajímavý pro všechny... jinak souhlas...

BLAAZEN: mě jde o princip... osobně...
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    BLAAZEN: Vím, že jemnuje ministry, soudce, schvaluje zákony a je velitel ozbrojených sil, ale i zcela levicová vláda bez větších komplikací fungovala s pravicovým prezidentem.
    BLAAZEN
    BLAAZEN --- ---
    FORTRESS: Nechápu, jak může volba prezidenta (víceméně reprezentativní funkce ) v parlamentní demokracii tolik vzbuzovat emoce.
    FORTRESS
    FORTRESS --- ---
    Článek o prezidentské volbě nic moc, ale některé příspěvky v diskuzi celkem stojí za to. Škoda, že ty zajímavé názory nelepí hned pod článek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam