Já nemám pocit, že by na Nyxu bylo víc kreténů a krav než kdekoli jinde. Ale z D-fensova webu vyloženě čiší taková ta zapšklost - všude jenom samí zmrdi a vohnouti. Kdysi v tom webu byla taková příjemná ironie a nadhled, zatímco dnes si tam určitá skupina lidí akorát chodí ulevit od toho jak je někdo (zmrd, či vohnout) nasral...a to je trochu málo.
Ad Landa: prosímtě komu asi tak může imponovat agresivně působící chlápek s militantně laděnou image? Snad jenom ti, kteří pociťují určitý obdiv k síle, kterou Landa ztělesňuje (tzn. zamindrákovaní chlapci) nebo latentni homosexuálové (těch je mezi skíny spousta).
Obliba vážné hudby a vína reflektuje vohnoutství? A na to jsi přišel prosímtě kde? :-) Ale i kdyby, tak co v tom případě reflektuje obliba Landy? Podle mě především naprostý nedostatek vkusu.
Ad přibuzlá tvorba...no když pominu to, že homofobie je typická právě pro ty latentní homosexuály, tak bych ráda poznamenala, že celá řada homosexuálů dělá nesrovnatelně kvalitnější hudbu než Landa.
Ad patos: no pokud ti vyhovují verše (no verše...) typu "kupředu letí česká krev", tak je to tvoje věc. Ale problém s Landou je v tom, že absolutně není autentický - když slyším něco jako "posílám ti pozdrav z fronty" nebo "pořádně to chlapy změní, když opouštěj opevnění", tak je evidentní, že ten člověk neví o čem zpívá (ani nemůže vědět). Vlastně se to projevilo i v těch jeho předělávkách od Kryla (jedním slovem průser...chudák Kryl se musí v hrobě obracet...zvlášť když ten landův přiblblý Orlík z duše nenáviděl). Landa se snažil nedostatek Krylova charismatu nahradit právě jakousi rádobymonumentalitou...a výsledkem byl totální kýč, ještě ke všemu s mizerným zpěvem.
"možná je pro mne snažší být laciným vlastencem, než metrosexuálním eurooptimistickým blbečkem..." raději no comment
Intlektuál nemusí být nutně multikulti (já taky nejsem), ale normální člověk to prostě nemůže Landovi žrát (zvlášť když přihlédne k těm jeho fašizoidním sektám)...celá jeho tvorba je asi tak plytká jako film "Zachraňtě vojína Ryna"...s tím, že je u Landy je navíc přitomen prvek jakési zakomplexované agresivity (která vylízaným makovicím zřejmě imponuje, neboť rezonuje s jejich vnitřním světem).