• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    CITEKATUS: No vzhledem k tomu, že momentálně se bude schvalovat novela živnostenského zákona, ve které se mimo jiné nároky na vzdělání a praxi u řady živností zjednodušují (tedy zcela opačný trend, než který naznačuješ) a po tomto bude navíc snaha delší dobu s tímto zákonem nehýbat tak upřímně pochybuji. Realnější by mi přišel nějaký dohled a regulace podobně jako u investičních nobo pojišťovacích zprostředkovatelů.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    ANDY_WARHOL: zmrdismus...dobře..))))LOL
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    podle me by meli delat testy ktery by odhalily zmrdismus a ty co neprojdou rovnou zabijet :)))
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    RETAL: kura stále jsou voné a dělá to kdejaký blb....
    A dovednosti?měl by znát alespoň částěčně zákony a paragrafy vztahující se k vlastnictví nemoitosti,měl by se vyznat v pozemkovém zařazení, ve stavebnictví,v architetuře,daních, nemluvě o tvorbě smluv, přípravě podkladů pro developerské projekty,postupu dědických řízení, převodů do osobního vlastnictví, nehledě o možnostech hypotečního poradenství a samozřejmě obchodních dovednostech.
    Proč si myslíš že mají makléři tak špatnou pověst protože to dělá spousta lidí kteří tomu nerozumí.Nedávno jsem šla na nábor a nevěřila vlastním uším...makléř co tam byl přede mnou těm lidem nacpal do hlavy takové kokotinyhlásal: to je jedno,že tady bydlíte 20let stejně zaplatíte daň z příjmu...atd.
    a lidi jsou pak zmatení jeden jim řekne to druhý to a kdo má pravdu...ale pravdu má pouze zákon,paragrafy a stát a o ty měl makléř znát





    RETAL
    RETAL --- ---
    CITEKATUS: Puso, vyjmenuj mi dovednosti, které se realitní makléř musí naučit, než začne zprostředkovávat obchody? Ukážeš mi alespoň jednu neobskurní školu, kde se makléřství vyučuje? Nebo se obor zavede až ex post, po zavedení koncesované nebo vázané živnosti "realiťák"?

    Všechny obory, které jsi vyjmenovala, mají nějaké dovednostní a znalostní podmínky, získané buď praxí nebo ve škole. Makléř zprostředkovává obchod nebo služby. A když jsem se naposledy díval, byly živnosti a la "Zprostředkování obchodu a služeb" volné.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    CNV: co už doufejme,že to už nebude trvat dlouho,aby měli lidi při prodeji nemovitosti pocit,že jde o život.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    MARTIN_531: uvidíme EU to hodně podporuje což je dobře
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    RETAL: aha takže fotograf musí mít výuční list a 3 roky praxe,kadeřnice,instalater,zahradnik....švadlena,právník,architekt...všichni musí mít vzdělání v oboru...a člověk který by měl ručit úspěšným završením milionové transakce ne?kámo tak to se probuď
    CNV
    CNV --- ---
    Nám teda při setkání s realitkou o zdraví šlo :)
    MARTIN_531
    MARTIN_531 --- ---
    CITEKATUS: no to sem zvědav .)
    RETAL
    RETAL --- ---
    CITEKATUS: Ježiš to je pičovina. Proč by obchodování a bulíkování měla být vázaná živnost? Navíc za situace, kdy neexistuje její odpovídající obor?
    Vázané živnosti co tak koukám se většinou týkají zaměstnání, kde jde o lidské zdraví či životní prostředí.
    http://business.center.cz/business/pravo/zakony/zivnost/priloha2.aspx
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    CITEKATUS: jaj zase rychleji myslím než píšu...)))prostě a jednoduše...dřív nebo později to bude obor vysokoškolský...neboť obchodní talent je jedna věc...a znát problematiku věc druhá.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    DAMIAN: No jde o to, že některé schopnější realitní firmy už pěkně sere když se do oboru fušuje kdejaký pablb co sotva dodělala základku.Jak pak může někdo takový vůbec rozumět smlouvám abýt schopný poradit...když není sto pojmout základní informace o daních a blije klientům bludy....no a tak se rozhodli s podporou EU, že se udělá s makléřství vázaná živnost s nutností VŠ vzdělání a jedná se s VŠE o zavedení nového oboru...tedy ekonom se specializací na realitní trh...je totiž pekelně nefér aby ti klteří se snaží a umí a vzdělávají se a snaží se být fakt dobří neustále poslouchají nářky a klení lidí, kteří se setkali s demencí a debilitou rádoby makléřů,kteří fušeří a nesnaží se ani pomoct ani poradit ani nic jen urvat co to dá...a takhle to prostě dál nejde.
    XEHUTL
    XEHUTL --- ---
    CARIBOO: hmm, tak to je vazne nic moc :-(
    chodili se na tu stavbu divat behem vlastni vystavby? s nejakym stavebnim dozorem?
    (pry to umoznuji)
    DAMIAN
    DAMIAN --- ---
    CITEKATUS: kdo s kým jedná? nějaka realitka s VŠE? a co z toho jednání vyplyne? nenaštvi se, ale nepochopil jsem příspěvek...
    WTG
    WTG --- ---
    WEN: heh ....to je jasny :))) napsany na zakazku od neaky realitky :D
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    už jednáme s VŠE a upřímě doufám,že z makléřství udělají hodně rychle vázanou živnost....někteří už nejsou ani vtipní...uf uf
    CARIBOO
    CARIBOO --- ---
    XEHUTL: odpovidala jsem k CG, proste stavbu nejdriv zmrsi a pak ji odmitaji dat do poradku. Kamaradka bydli v byte, kde jim stropem zacalo tyct, tak se na to za 14 dni prisli podivat, zjistili, ze je to nejakymi trubkami, co tim stropem vedou. Za dalsich 14 prisli a udelali do toho stropu diru, ale dal nevedeli, co s tim a tak to ma kamaradka uz 2 mesice rozdelane, do bytu ji tece jeste vic a nikdo to tam nechce prijit vyresit, protoze se zjistilo, ze je to tim, ze blbe postavili terasu v baraku a tu by museli celou predelat a to se jim nechce.
    WTG
    WTG --- ---
    CIA: no tak ne kazdej prodavajici jim da exkluzivni smluvu a proto se to deje .)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam