• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    CIA
    CIA --- ---
    GREVE: Jééé, já to přehlédl. Tak se pánovi omlouvám a sám sebe označuju za idiota :(
    WEN
    WEN --- ---
    CIA: ono se to dělá tak, že se prachy (na základě podepsaný smlouvy o smlouvě budoucí kupní) pošlou do úschovy (ať už právní, notářský..) a až pak se podepisuje Kupní smlouva. Tu s tebou nikdo nepodepíše dokud nebudou keše složený někde na neutrální půdě.
    GREVE
    GREVE --- ---
    CIA: Píše tam, že měl podepsanou smlouvu o budoucí kupní smlouvě, klasický postup.
    CIA
    CIA --- ---
    WEN: Pan Karel je tak trochu idiot, když pošle peníze bez podepsané smlouvy, ne? ;) Asi podle toho bych taky přistupoval k celému jeho příspěvku.
    WEN
    WEN --- ---
    SAVANAH: nebo taky realitka AA spolupracuje s realitkou BB s tím, že si provizi rozdělí
    GREVE
    GREVE --- ---
    SAVANAH: Je několik možností. Například to prostě da druhá realitka přebrala, aniž by se kohokoliv ptala. Spousta realitek funguje pouze na tomhle prinicipu.
    Další poměrně běžná možnost je, že majitel opravdu vůbec netuší, co to je exkluzivní smlouva a dál to bez problémů nabízí dalším otravným realitkám :-)
    SAVANAH
    SAVANAH --- ---
    CIA: v realitce jsem dělala a s tímhle jsem se setkávala tak často, že mi to pořád hlava nebere... (myslím s tím problémem, že majitel ma exklusivku u AA reality a BB reality to ma taky ve sve nabidce)

    nechápu jak k tomu může dojít, buď si první realitka vymýšlí a nebo je majitel tak hloupý a už ani vlastně neví kde všude svou nemovitost nabízel.:D nechápu ;)
    CIA
    CIA --- ---
    MISHUGE: Já spíš makléře chápu jako podnikatele. Asi těžko dnes nějaký z nich pracuje za fixní plat. Asi tam nějaká složka závislá na prodejích bude. A pak mi spíš přijde nepochopitelný jednání samotných makléřů (a samozřejmě, máš pravdu, i majitelů RK, když to tolerují). Makléř je zákazníkovi o dost blíž než majitel RK a kazí její jméno. Na druhou stranu - inzeráty, co jdou třeba do tisku, v řadě realitek může majitel ovlivňovat a i tam se lže. Takže to vlastně vypadá, že si ani majitelé a ani samotní makléři nemají co vyčítat. Ostatně, já jsem ve svém minulém příspěvku pod pojmem "makléř" myslel obě dvě "entity".
    Když RK není schopná komunikace, nelhaní a podobných zálěžitostí, které ve slušném obchodním vztahu očekávám, tak se na ni taky vykašlu. Buď se domluvím přímo s majitelem (a pak je chyba RK, že ho nemá exkluzivně nebo to nemá ošetřené jinak) a nebo na to kašlu a jdu hledat něco jiného (když se třeba provalí jiná výměra bytu, to, že pozemek není určen pro výstavbu apod.).

    Hele, třeba kamarád byl v nějaké RK a chtěl od nich koupit domek. Makléřka mu řekla, že ho mají exkluzivně a že už je před ním jeden vážný zájemce. OK. Nicméně večer si procházel net a ten domek viděl u jiné RK a o pár desítek tisíc levněji. Tak tam zavolal a druhý den už skládal zálohu. Makléřka z první RK mu pak ještě dotčeně volala, jak si to jako představuje, že to vzal od jiné RK. Tak ji slušně poslal tam, kam patří - do prdele.
    CNV
    CNV --- ---
    Já bych spíš řekla, že jsou lidi opravdu diví... Co se tu teď děje, to snad nemá obdoby...
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    CIA: jenže bude problém v tom,že bydlet člověk prostě musí. Kdybych si chtěla objednat například jizdů v kočáru a ten,kdo to organizuje nebyl schopnej komunikace,tak se na to vykašlu. Což u bydlení nejde..
    (tzn.že lidé nejsou diví po bydlení,ale bydlet musí)
    Kdybych se v práci chovala k lidem jako nekteří makleři ke svým zákazníkům, tak mám vypověď z minuty na minutu.
    Pro mne je nepochopitelný jak RK toleriují chování svých zeměstanců (makéřů)...
    CIA
    CIA --- ---
    MUFFINO: Aniž bych se teď chtěl makléřů zastávat, tak se trochu bojím, že ta příčina je především v tom, že lidi jsou po bydlení jako diví a prostě koupí, i když je ten makléř (s prominutím) hovado. Protože lidem jde o jejich bydlení a ne o to vychovávat makléře ke slušnému chování k zákazníkům. Až ta poptávka opadne, tak se trh velmi rychle vyčistí od takových zmetků. Na slušné chování žádný ŽL na vázanou živnost (či jak se jmenujou ty, které nemůže dělat každý) nepomůže :(
    MUFFINO
    MUFFINO --- ---
    CARIBOO: jasny, kdyz pi.Minarikova neopravi inzerat a nesdeli klientum zakladni fakta jako vymeru bytu podle evidencniho listu, nemela by realitniho maklere vubec delat. O tom neni sporu, stejne jako ze realitni makler nema co byt sprosty na klienty a jejich pravnika. Podle me je obecne pricina problemu v tom, ze realitnim maklerem muze byt kdekdo. Staci si udelat ZL.
    CARIBOO
    CARIBOO --- ---
    MUFFINO: Ja nevim, jestli to makleri bezne nedelaji, ale my jsme se s tim setkali u tri ruznych agentu. Napr. pani Minarikova mela v ruce evidencni list druzstva, kde byla vymera jasne napsana. Stejne ten inzerat ani neopravila a do dneska je tam napsano, ze ma vymeru 86 + lodzie.
    Muzu Te uklidnit, ze jsme pani Minarikovou neobesli, ale nezlob se na me, myslim si, ze i kdybychom to udelali, tak by to nebylo nic proti jejimu chovani. Rozhodne jako nekdo, kdo uklidnuje nepusobila, byla neprijemna, sprosta na nasi pravnicku a jakekoliv jednani s ni je dost ocistec.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    GREVE: :))
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    dekuji za nabidku...vice v poste
    GREVE
    GREVE --- ---
    M_IKA: Abych pravdu řekl, tak ne. Ale nemá smysl to tady dál rozvádět, tohle se už dá v obrysech pochopit.
    Přesto bych ti doporučoval si u mě zaplatit lekce češtiny, v budoucnu se ti bude hodit schopnost dát dohromady souvislou větu.
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    GREVE: jak si prejes

    nasli jsme si barak za prahou., byli jsme prvni zajemci. prohlidka probehla v poradku. maklerka pusobila prijemne, na prohlidce nebyl majitel jen jeho otec, ktery pusobil prijemnym dojmem. prijemne jsme si popovidali. takze jsme odjeli s prijemnym pocitem, ze se stavime nekde s maklerkou na kave a sepiseme smlouvu.zaplatili jsme provizi, sepsali smlouvu o zaplaceni a pote maklerka volala majiteli, ze dum chceme. po pulhodinovem telefonatu s majitelem, se maklerka vratila s tim, ze rika, ze dum nikdy nedava prvnim zajemcum a zacal se vykroucet.
    domluvili jsme se, ze si realitka necha zatim provizi a uvidi se co dal....kdyby se nahodou majitel rozmyslel, take jsme mu nabidli tri najmy dopredu a kauci. druhy den volala maklerka s tim, ze majitel volal a ze s nim mame schuzku. majitel domu tam prijel, v ruce uz mel smlouvu pripravenou a na ni, ze zvedl kauci o sedm tisic. domluvili jsme se, ze se smlouva podepise tedy v nedeli, byl zrovna ctvrtek. v nedeli rano prisla pouze meska s tim, ze pry se jeho otec rozhodl pro jine zajemce.

    sem malem vyletela z kuze..volam maklerce, ta to nebere...pak byly vanoce a svatky..volam ji a pisu esemesky, ze majitel znenadani odstoupil od smlouvy
    ,...protoze jsme se nedovolala a rikala si co je to za jednani, napsala jsem i email do realitky...mame tam prece tu provizi...prvni pracovni den se ozvali i z realitky i ona sama...a ze se pak po novym roce sejdem vse doresime, ze tohle jednani jeste nezazila

    realitka uz nema ten barak na internetu a ja ho nasla u jinych realitnich kancelari asi o dva tisice drazsi....


    staci???
    GREVE
    GREVE --- ---
    M_IKA: Díky za referenci, ale přelož to prosím tě do češtiny, abysme si to mohli přečíst.
    M_IKA
    M_IKA --- ---
    ja mam jednu dobrou referenci na jumar reality

    vyhlidli sme si barak za prahou..prvni zajemci, prohlidka bezvadna. pani maklerka prijemna, majitel sice otec pronajimatele, ale prima chlap...fajn pokec....takze sme odjeli, zastavili sme na kafi a ze podepisem smlouvu..zaplatili sme ihned provizi a maklerka vola majiteli, ze to chcem....se zacal vykroucet, ze prvnim zajemcum, to nikdy nedava..ze nevi....po pulhodinovym telefonatu pry ne......maklerka rekla, ze se uvidi, ze ho necha vycukat a jestli chchem provizi zpatky..sme ji ji nechali..kdyby se nahodou rozmyslel...to sme jeste rekli, ze dame tri najmy dopredu, plus kauci a provizi...druhy den vola maklerka, ze majitel ji volal a ze s nima mame schuzku a ze chche pronajmout barak barak nam...tam prijel..ihned se smlouvou a chtel kauci..hnrd pred vanoci a zvedl ji asi o semdicku navic, nez mela byt:)...tu pritel nemel...chtel si prohlidnout majitele, aby vedel, kdyz to bude divnej typek, tak ze nic...spolu se domluvili a vse bylo ok...byl ctvrtek a dohodli se, ze se smlouva bude podepisovat v nedeli....v nedeli prisla od majitele jen meska, ze se pry rozhodl jeho otec jinak jinak a ze nechce...otec cha...a jen meska, coz je fakt sprostarna

    sem malem vyletela z kuze..volam maklerce, ta to nebere...pak byly vanoce a svatky..volam ji a pisu mesku, telefon vyplej,...tak sem napsala i mejla do realitky...mame tam prece tu provizi...prvni pracovni den se ozvali i zrealitky i ona sama...a ze se pak po novym roce sejdem vse doresime, ze tohle jednani jeste nezazila

    realitka uz nema ten barak na netu a ja ho nasla u jinejch asi o dva litry drazsi..trakze majitel je chudak, co neumi jednat na rovinu a asi se bal, si rict o dvojku navic...takze sme nakonec radi, ze tam nebudem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam