• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    GREVE
    GREVE --- ---
    BLUDICKA: Při prohlídce ti peníze těžko ukradne.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    GREVE: jenže na rozdíl od milence se s ní jedná o moje peníze, takže určitá míra důvěry by tu existovat měla:-))
    GREVE
    GREVE --- ---
    BLUDICKA: Realitka není milenec, nemusíš jí důvěřovat.
    CIA
    CIA --- ---
    WEN: Nemyslím, že žádná z těch 6 RK by nebyla dostatečně velká - chtěl jsem tím jen říct, že pokud se o nemovitost zajímáš, tak makléři automaticky předpokládají, že na ni máš a nepátrají po tom, odkud (hotovost, hypo, spotřebák apod.). Asi přidješ s tím, že to teda nebyli profíci, ale upřímně - kupuju už třetí nemovitost a za celou tu dobu jsem nepotkal jediného profíka makléře.
    Spíš je zajímá, jak tě donutit podepsat rezervační smlouvu, ale to už je jiná věc ;)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    WEN: jenže tohle udělat nechci, protože - alespoň zatím - nemám k žádné realitce takovou důvěru:-(
    WEN
    WEN --- ---
    BLUDICKA: no.. a kdyby ses dohmluvila s jednou rk na exkluzivní smlouvě (tj. inzeruje jen 1 RK) dala bys ji klice, tak by tam s klientama chodily sami a ušetřilo by ti to čas..pak to je ale otázka důvěry k makléři.. ostatně
    CIA: někteří makléři maji dohody s fin. ústavy na výhodnějších podmínkách hypo nebo alespoň dohodu s nějakou poradenskou spol. (která ty výhody má taky). takže posledních 6 RK z poslední doby asi nedosáhne na procento z dohazování fin. ústavu:(
    CIA
    CIA --- ---
    WEN: No, většinou makléři stačí říct, že to chceš na hypotéku a pak už se nepídí po tom, jestli (případně kdy) na ní vůbec dosáhneš. Aspoň pokud jsi ve stadiu hledání nemovitosti. Takovou mám zkušenost s cca 6 RK za poslední dobu.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    WEN: jo, tohle tvrdí můj muž taky a mírní mě, když začnu brblat, že už mě to nebaví a že by se mi hromádka peněz na stole zamlouvala víc než pendlování k baráku a od baráku:-)))

    Proč to ty lidi takhle udělali, to by mě taky zajímalo....jediné, co mě napadá, je, že třeba počítali s tím, že dostanou nějaké peníze od hodné babičky/tetičky/rodičů a ono to nevyšlo.
    WEN
    WEN --- ---
    BLUDICKA: proč teda hledaj bydlení, když budou mít keše až za dva roky??? jako že třeba čekali, že jim navrhnete splátkovej kalendář:))) To měl makléř vážně zjistit, jak to chtěj financovat..
    spoustě lidem, co prodávali a měli cenu dost vysoko, se vyplatilo počkat.. všichni nakonec prodali.. jsem zastáncem toho, že každá nemovitost si dřív nebo později někoho najde.

    MARWIN: hele, taky mě to napadlo.. jen nevim, jak moc dobře by to bylo vymahatelný.. Co třeba to vyzkoušet.. :) na začátku hovoru je na to znovu upozornit a taky, že je hovor monitorovanej, pak zjistit co jsou za firmu, říct jim něco o bytě atd a nakonec.. děkujeme, náš právník Vás bude kontaktovat.. (jenže kdyby to bylo tak jednoduchý, určitě už by s tim někdo vydělával..)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MARWIN: :-)))
    No, mně vlastně "negramotné" realitky tak nějak nevadí, zatím jsem se se všemi celkem jednoduše krátce dohodla na tom "pošlete mi na mail kontakt a aspoň stručné podmínky případné spolupráce a my to zvážíme"; to ěm spíš vadí, že se někdo představí jako soukromá osoba, pídí se po co nejvíce informacích a až někdy naposledy z něj vyleze, že mluví za realitku:-(
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    WEN: no, ten obchod se určitě nemůže moc uspěchat, to buď lze za a) udělat někde chybu anebo prostě za b) vzít ne zcela výhodnou nabídku.

    No, nám se stalo, že se ozvali klienti, kterým se nabízená nemovitost strašně moc líbila, dostali podrobné informace, fotky, byli si to sami okouknout, pak byla důkladná prohlídka s námi - pořád báječné, nadšení a plány, jak si to chtějí zrekonstruovat; načež bylo setkání za účelem předběžného projednání kupní smlouvy (my jsme počítali s tím, že budou chtít trochu snížit cenu a byli jsme na to v podstatě připraveni) a oni řekli "ale my ty peníze dáme dohromady tak nejdřív za dva roky:-))
    Předpokládám, že třeba zrovna tohle by asi měl ten realitní makléř zjistit jako jednu z prvních věcí...

    Na druhou stranu ale musím dodat, že jsme si rozhodně nemysleli, že prodej se uskuteční napoprvé a během týdne či dvou, takže jsme takovouhle situaci i předpokládali; dokud neleží peníze na stole a nepodepisuje se kupní smlouva, tak si to kupující vždycky může rozmyslet - řekne, že všechno je báječné, ale to okno mělo být více vlevo a je vymalováno:-)))
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    WEN: tak mne napadlo co na konec inseratu dat "Zatelefonuje-li na vyse uvedeny kontakt zamestanenc jednajici za RK, souhlasi timto cinem tato RK se zaplacenim 10000 kc pokuty inzerujicimu." (asi by to chtelo spravne pravne naformulovat)
    WEN
    WEN --- ---
    BLUDICKA: to rozhodně, ale když dáte svůj byt hodně realitkám, dveře se u vás netrhnou, budete mít ale zase víc klientů a zapsat si to do notýsku neni takovej problém.
    Když si vyberete jednu RK, která bude chodit jen s klientama, který vážně hledaj to co zrovna vy máte ( ne jako ten zbytek co slyší 3+1, ale že to je bez výtahu a ten kupující je na vozejku, to už neslyšej), může to zase trvat dýl.
    A obchod sám o sobě je taky docela zdlouhavej..

    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    WEN: jo, takhle to beru taky. Jenže ono to jednání ohledně prodeje stejně zabere dost času, s tím je lepší počítat....:-)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    MARWIN: Taky se mi to tak úplně nezdá, ještě si to budeme muset probrat ze všech možných hledisek. Problém je v tom, dokázat se v tom množství vůbec orientovat.

    Kamarádka prodávala byt, kupovala byt a posléze kupovala ještě další byt (a ten předchozí pronajímala) - to vše přes realitku a nemůže si ji dost vynachválit. Takže je to asi hlavně v tom, jak dobře si člověk vybere...
    WEN
    WEN --- ---
    BLUDICKA: když se realitky perou o každej byt, budou volat ať tam bude napsáno cokoliv..pak je jen otázka, kolik má člověk času na věnování se návštěv makléřů, někdy i s klienty:)
    Ale souhlasím s MARWIN, pokud chci spolupracovat s RK, najdu si jí sama..
    MARWIN
    MARWIN --- ---
    BLUDICKA: hmm, nevim tak uz jenom proto ze neumeji cist (= ignorujou co jste napsali do inzeratu) bych zadnou z tech volajicich nebral
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    Nás teď čeká jednání s realitkami - prodáváme nemovitost a přestože jsme do inzerátu výrazně napsali, že nabídky realitních agentur se předem s díky odmítají, volají tak nejméně tři denně:-))
    Říkám si, že nakonec by pro nás dohoda s nějakou dobrou realitkou mohla být výhodná, ale mám obavy z těch "nedobrých" a z toho, že původně výhodně vypadající nabídka může mít nějaké skryté háčky.....
    ATTILAH
    ATTILAH --- ---
    Ja bych rekla, ze to jak zkomplikuje, tak zamezi...mimo jiny je dusledkem narizeni exekuce zakaz dispozic s majetkem povinneho...a X dalsich veci. Pokud by se to melo vyplatit, tak byt by musel byt za tretinu ceny + uhrada dluhu - a i pak nezajistis, ze nenaridi v prubehu transakce dalsi exekuci, ktera muze mit klidne exekucni titul z kterehokoliv soudu v republice, coz nikdy nezjistis.
    CITEKATUS
    CITEKATUS --- ---
    ATTILAH: clovece to jeste neznamena ze to zamezi prodeji nebo ho to zkoplikuje...da se to zanest do smlouvy, on aspon bude mit z ceho ty dluhy zaplatit...a veritele to daji do drazby za par supu..a dohodi to koupit nejakemu znamemu...chlap bude mit dal dluhy a uz zadny majetek...vlastne mu muzes pomoc....au uz cekam na tu smrst kritiky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam