• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WEN: realitka se příp. jmenuje DUDA
    WEN
    WEN --- ---
    KRMELEC: tak to neni zas tak starej inzerát.. možná, že si pani nenechala vysvětlit, že za tak vysokou cenu to hned tak neprodá.. tak to rovnou vzali za opačnej konec.. (což mi nepřipadá zrovna fer.. ostatně jesi s ni maj exkl. smlouvu, tak se budou snažit rychle prodat, třeba i pod cenou.. jen aby neco dostali..)
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WEN: v realitce je to od 14.4.2008 stále za stejnou cenu :c(
    WEN
    WEN --- ---
    KRMELEC: Tabulkový odhad se tolik lišit nemusí.. 98 rok neni zas tak jinej okem vyhlášky.. rozdíl může být max. v desetitisících. (počítá se s hustotou osídleni, občanskou vybaveností atd..) Takže pokud realitka dostala starej odhad, neni žádnej problém (dnes již v prográmku) udělat odhad aktuální (mění se pouze koeficienty atd..).
    Každopádně mi to přijde nefér vůči majitelce.. Mohli udělat kompromis.. a navíc by se realitka měla snažit prodat nem. za co nejvyžší možnou cenu.. záleží jak dlouho už to prodávaj.. chápu, že třeba po roce, kdy to nikdo nechctěl to zkusily trochu zklepnout..
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Tzn. doporučujete koupit skrze RK, nebo ukecávat paní, ať jde s cenou dolů?
    Je vhodné si sehnat odhadce na nemovitost, kterou možná mám v plánu koupit, ale zatím je v cizích rukou - samozřejmě se souhlasem té paní - zdá se velice přívětivá a ochotná.
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    WEN:
    GREVE:
    BLUDICKA:

    realitka nahodila o 150 tis. méně než majitelka, se kterou jsem se v neděli setkala osobně přes vlastní konexe. Tvrdila, že si realitka nevzala žádného odhadce, že pouze dostala deset let starý odhad vč. tabulek a výměr. Z toho RK usoudila nižší cenu, než by si majitelka přála.

    Teď fakt nevím co si o tom myslet, netuším jaká může být opravdová cena nemovitosti :c/
    Připadá též varianta, že ze mě paní chce vyždímat procenta realitce a peníze za převod nemovitosti. Nejsem v tom zběhlá, ale něco mi tady nehraje.
    WEN
    WEN --- ---
    KRMELEC: nepletme si odhad a podklady pro odhad.. K odhadu se používají jen rozměry domu a vyhláška.. Pochybuju, že se za 10 let na tvym domě něco zásadního změnilo.. Tržní cena se na druhou stranu klidně zdvojnásobila..
    s tim prodejem mě to taky zaráží.. jak může mít RK nasazenou menší cenu než majitel??
    GREVE
    GREVE --- ---
    KRMELEC: Co je to za nesmysl? Byt prodává vždycky majitel a ne realitka, takže realitka to těžko může prodat levněji, než dovolí majitel. Deset let starý odhad ceny nemovitosti je úplně k ničemu.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    KRMELEC: nejsem samozřejmě odborník, ale zato jsem pevně přesvědčena, že nemovitost se prodává za TRŽNÍ cenu, kdežto ve znaleckém posudku je výše ceny stanovena podle nějakých tabulek, předpisů a posudku znalce, což může, ale taky nemusí být pro tržní cenu závazné...
    KRMELEC
    KRMELEC --- ---
    Mám spřízněný dotaz s ID LEGI:
    Jak moc věrohodný je odhad ceny nemovitosti RK z materiálů přes deset let starých...

    Ptám se protože současná majitelka chce mimo RK víc než jí RK dala do inzerátu (vč. provize), takže i přestože jsem s majitelkou v kontaktu, nemovitost nakonec raději odkoupím od realitky a zajímalo by mě, zda alespoň její realitky cena je nějakým způsobem věrohodná - máte zkušenost??
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    LEGI: můžu vytáhnout z kapsy konkrétního ing. Němečka, který nám dělal posudek na pozemky ve Středočeském kraji. Naúčtoval si necelých pět tisíc a jednání s ním bylo korektní a bez závad.
    Tak jestli by Ti vyhovovala lokalita (okolí Kolína), tak Ti napíšu telefon, mail i adresu, můžeš se s ním zkusit domluvit. Jinak je lepší najít si znalce, který je poblíž nemovitostí, protože jinak si do znalecké odměny započítá i náklady na cestu, samozřejmě...
    LEGI
    LEGI --- ---
    GREVE:
    BLUDICKA: ano ano, díky, to sem samozřejmě udělal. spíš sem myslel, jestli by někdo nevytáhl z kapsy někoho konkrétního..
    i tak díky :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    LEGI: Najdi si odhadce nemovitostí normálně na internetu, jako bys hledal instalatéra. Je jich hodně.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    LEGI: seznam soudních znalců je na www.justice.cz - evidence znalců a tlumočníků - zadáš obor a popřípadě zadáš ještě kraj. Pak si vybereš...
    LEGI
    LEGI --- ---
    GREVE: asi jo, v odvetvi nejak zbehly nejsem, proste kdokoli, kdo je kapacitne a nejakym stemplem opravnen vyrknout cenu :)
    GREVE
    GREVE --- ---
    LEGI: A nestačil by ti normální odhadce?
    LEGI
    LEGI --- ---
    nenašel sem příbuznější klub, proto to zkusim tady..

    máte někdo kontakt na soudního znalce z oboru realit?
    jde mi o to, že stát má o rodičů odkoupit pozemky kvůli rozšiřování železničního koridoru, chtěl bych se proto dozvědět, jak moc v kontaktu s realitou je u smlouvy přiloženej odhad..
    popř. udělat alternativní :)
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    GREVE: no, my jsme s realitní kanceláří České spořitelny v obchodním vztahu, a celkem nemám důvod si stěžovat - makléřka paní Dostálová se chová korektně a je na ni spolehnutí.
    Akceptovala naše požadavky a dodržuje je.
    Zatím je ještě brzy na závěrečné hodnocení, přivedla dva zájemce a čekáme na jejich konečné rozhodnutí, ale nemám důvod ji zatracovat.
    (Doufejme, že ten důvod posléze nezískám!):-))
    MOTYLEK
    MOTYLEK --- ---
    WEN: Mohla bych dodat dobrou reklamu i na jejich hypoteční centrum, kdyby to tady nebylo OT.
    WEN
    WEN --- ---
    GREVE:Hmmm.. Dobrá reklama pro spořku:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam