• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: :-)))
    No, to je právě to nemilé, že musíš pořád sledovat, zda se někde neklube něco jako podvod.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: No myslím, že "neprofesionalita" se ještě dá prominout. Ale podvod je svinstvo.
    Já jsem začátečník a samouk, ale třeba to nebude průser.:-))
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: tak fajn:-))
    ad smlouva: problém je asi spíš v té "slušné realitce":-))
    Jsem si jista, že existují velice seriózní realitní kanceláře, v nichž pracují profesionálové, jimž je radost svěřit všechny starosti kolem nemovitostí: ale zároveň se v této oblasti pohybují lidé, kteří by se v zájmu dobré pověsti RK zde pohybovat neměli...A je těžké to bez předchozích zkušeností odlišit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Tak já ti to prodám i bez smlouvy.:-)) Ale ta smlouva je pokud si vybereš slušnou realitku spíš ochrana pro tebe.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: Musela bych být naprosto přesvědčena o spolehlivosti a profesionalitě realitky. A to zatím nejsem.
    ad provize: pokud se sama obrátím na realitku, aby prodala mou nemovitost, pak považuji za normální, že si za to naúčtuje proooooovizi (ode mne). Pokud mě ovšem osloví realitka s nabídkou, že má anebo mi sežene kupce na mou nemovitost, pak očekávám dohodu, že já dostanu sumu, kterou chci (a je samozřejmě na makléři, aby zvářil reálnost tohoto mého požadavku) a realitka si k ní připočte svou provizi, tedy zaplatí jim ji vlastně kupující.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Proč nechceš výhradní zastupování? Provize od prodávajícího není obvyklá, ale občas se setkávám s tím, že prodávající trvá na tom, že provizi bude vyplácet on.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    NEGATIVNÍ reference na RK Evropa:
    Začátek jednání s makléřem v pohodě, prohlídka nemovitosti (prodáváme) taky, debata o požadované ceně rovněž bez problémů. Už jsme se téměř loučili s tím, že on si dá dohromady podklady pro nabídku, když mi řekl "a co kdybychom si teď skočili na kafe a přitom byste mi podepsala smlouvičku" (o které předtím nebyla řeč, upozorňovala jsem, že nechci výhradní zastupování).
    Odpověděla jsem, že zásadně žádnou smlouvičku nepodepíšu u kafe, ale ať mi dá papíry, že si je pořádně prostuduji a zkonzultuji s právníkem.
    Papíry jsem dostala, při pročtení jsem přišla na několik ne zcela jasných bodů (s právníkem jsem nekonzultovala, je pravděpodobné, že by měl více připomínek); především tam byla řeč o provizi, což odporovalo ústní dohodě (ve smyslu - my požadujeme xx Kč, vy si přihodíte částku x a najdete kupce, který to za xx + x koupí), a pak tam taky bylo napsáno, že provize je _______% + DPH, je splatná v hotovosti při podpisu kupní smlouvy; přičemž o DPH se nemluvilo už vůbec a k tomu mi nebylo jasné, kolik procent by mělo DPH dělat a z jaké částky by se počítalo.

    Napsala jsem tedy mail, kde jsem se o těchto nejasnostech zmínila a požádala jsem o vysvětlení.
    No, a to bylo všechno.
    Pro RK Evropa jsem tím přestala existovat:-)
    BERNA
    BERNA --- ---
    tak nejake reference na kancelar Lexxus
    kupoval jsem pres ne byt od developera. Par mensich problemu se vyskytlo. vetsinou byly zpusobeny laxnim jednanim maklere. cena v rezervacni smlouve byla napsana s DPH pritom ve skutecnosti byla bez DPH. a pak zapomnel pripomenout, ze technicka prejimka bytu musi probehnout pred kupni smlouvou. takze na to si vzpomnel az kdyz jsem prisel podepisovat kupni smlouvu. Spoleh na nej ovsem byl, co slibil to udelal. sice to trochu trvalo a musel jsem ho stale bombardovat telefonaty, ale to k tomuto oboru trochu patri. Komunikace s nim tedy spise z me strany proto bych jeho chovani oznamkoval za 3.
    hyposervis - pomohl s komunikaci s bankou a vyrizeni hypo + pojisteni. skvela komunikace.
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: a je to.. myslim, že je to nejjednodužší.. sice Vás něco bude stát zaměření a náklady spojený se samotnym rozdělením (taky doufej, že Vám ten pozemek vůbec dovolej rozdělit..), ale svý máte jistý..
    volala jsi na místní stavební úřad? (kvuli tomu rozdělení? radši bych se tam zeptala, než budu mít ve smlouvě penále za nedodržení smlouvy)
    ULI
    ULI --- ---
    Ahoj, tak jsem dneska cely den protelefonovala a vusledek jednaji je nasledujici:
    Pani nam ted proda cely pozemek t.j. 2750m za cenu tech 2000m (500 000Kc) s tim, ze bude ve smlouve, ze my potom ten pozemek rozdelime a za szmbolickou 1Kc ji zase zpatky odprodame ten kousek. Bude to asi strasny papirovani, ale ja se urednicinou zivim, a verim, ze to preziju :)
    Tsk snad to cele vyjde a my budeme jednou mit vysneny domecek.
    Uli
    GOODIE
    GOODIE --- ---
    ULI: ma rada je jednoducha
    1. presvecte majitelku ze penize dostane az potom co stihne vsechno sama obehat (tedy i to rozdeleni)

    a ze to budete resit jen takto (pro transparentnost)
    - udelate s nezavislou stranou advokat, notar nebo banka (ne realitka! ani makler)
    dohodu (cilem je vytvorit specialni ucet) na ktery poslete penize, a teprve po splneni podminek ve smlouve kterou s ni podepises pak banka prevede penize na jeji ucet.. driv to stejne neudela..

    jako podminky si dejte:
    - prepsanim do katastru nemovitosti
    - a dalsi co te napadnou

    (a nezapomente do smlouvy i veskere podminky, kdy se ti penize vrati)

    Ten ucet u banky stoji do 5000 tisic... a jeho trvani muze byt max rok

    Pak muzes v klidu spat a baba dostane prachy jen az to stihne udelat..
    WEN
    WEN --- ---
    COWBOY: a jo.. maš recht.. to se mi nějak vykouřilo, že se to platí z tý vyžší sumy..

    COWBOY
    COWBOY --- ---
    ULI: Pokud to není v Praze, tak by se to i do těch 3 týdnu stihnout dalo. Pokud paní věří, že to půjde stihnout, pak bych to řešil přes advokátní úschovu. S tím prodejem celého pozemku a zpětným prodejem zbytku bude problémeček (daň z převodu nemovitosti se nebude počítat z 1 koruny, ale z odhadní ceny,..
    Rozhodně bych se ty peníze snažil nějak zajistit. Stejně tak bych se snažil zajistit i ten pozemek.
    Prostě šel bych nejdřív na katastr si ověřit termíny.
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: nazdárek.. makléř má pravdu.. na katastru to do tří týdnů rozhodně nestihnou.. běžná praxe 2 měsíce.. (napřed prostudujou smlouvu o smlouvě budoucí, zkontrolujou, jesi neni někde nějaký břemeno nebo závazek.. na to maj 30 dní a pak samotnej zápis.. na ten maj taky 30 dní..)
    Jestli se vám pozemek líbí, šla bych do toho.. určitě se to dá smluvně ošetřt. buď si to necháte na sebe přepsat celý a po zapsání prodáte 750m2 pani za symbolickou cenu 1 kč a ta bude pak následně zapsaná samostatně nebo si necháte na těch 750m2 udělat věcný břemeno.. (což bych ale osobně nedělala..)
    Určitě bych se ohledně smlouvy poradila s právníkem.. ten má jistě víc možností v rukávu..
    asi bych se toho nebála..
    ULI
    ULI --- ---
    Ahoj, prosim vas o radu:
    Vcera jsme se byli podivat n apozemek, ktery inzeruje jedna realitka (Onereality). Pozemek se nam libil a tak jsme jetse vecer volali malerovi, ze to chceme koupit. On volal majitelce a ona mu rekla, ze by byla rada, kdybychom sehlanli a mohli ji dat za ten pozemek penize do 3 tydnu. My snad budeme i schopni ty penize sehnat (jedna s eo 500.000), ale potiz je nasledujici: pozemek ma 2750m a my si mame koupit jen 2000m, protoze to pani majitelka chce rozdelit, aby mohla zbytek pozemku pridat k chalupe, kterou vedle prodava. makler si ale mysli, ze tohle rozdeleni (znovu vymereni a zaneseni do karastru) a nasledne prevedeni te 2000m casti nam , neni mozne stihnout za 3 tydny. Coili by asi doslo na obdobi, rekneme 2-3 tydny, kdy ona uz by od nas mela penize, ale my vlastne nemeli nic. Samozrejme se nam to nelibi. Makler rikal, ze by se to ale dalo smluvne osetrit, ze by tam bylo domluveno, ze ona s tim nesmi nijak nalozit a musi nam to prepsat, jinak bude mit vuci nam pokutu 500.000Kc, coz je cena toho pozemku. tak nevim, muzete mi, prosim, nekdo poradit? Jit do toho? Uz jste se s necim takovy setkali?

    Predem moc dekuju, Uli :)
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    WEN: 60 tisíc je spíš horní hranice.
    BLANQ: zkus si spočítat, kolik budeš do přestavby investovat a kolik tě potom vyjde m2. 30 tisíc za prázdnou půdu může být hodně , ale i málo. Záleží na místě. A na velikosti. Případné doplňující otázky pošli a já se ti budu snažit odpovědět.
    Jinak taková obvyklá cena za hotový půdní byt je kolem 40 - 50 tis/m2
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    prosim o radu..pronajímate si nebo jste si v minulosti pronajímali nebyt. prostory?..jestli ano, mate rady které by se hodily do vínku..??

    slo by o pronajmutí místnosti do 60m2.co je na tomto dulezíte je aby tam byla sprcha bo aspon odpad pro sprch.kout.
    --místnost,kde se bude masírovat,takze proto ta spracha..



    WEN
    WEN --- ---
    BLANQ: no ono ceny v praze jsou vůbec astronomický.. po přestavbě by mohla být cena klidně 60 tis za metr.. každopádně nevim kde to je, takže beru ideální stav (centrum, výtah, vysoká konstrukční výška půdy, nová střecha, dobrej výhled..) navís půdy jdou celkem na odbyt.. a jak známo vysoká poptávka= navyšování ceny..
    ale jen to tipuju.. oceňování jsem sice studovala, ale už je to nějakej ten pátek.. možná, když dohodíš rozměry, můžu ti udělat tabulkovej odhad..
    BLANQ
    BLANQ --- ---
    WEN: je to půdní prostor, byt by se tam musel udělat. není cena 30 tis. moc vysoká?
    když si tam pak nechá člověk udělat byt, tak by se to mohlo vyšplhat na astronomickou částku za metr čtvereční?

    WEN
    WEN --- ---
    WEN: jinak syrový půdní byty jsou k sehnání velmi těžko (pro člověka jako jedince).. jesi jsi na nějakej kápla, gratuluju..
    WEN
    WEN --- ---
    BLANQ: cena "syrová" na Praze 5 se dle mýho odhadu pohybuje mezi 30 a 40 tis. za metr.. (záleží taky jesi je to anděl nebo motol..)jinak se berou v uvahu i další faktory ovlivňující cenu.. možnost využít výtah, občanská vybavenost, exkluzivita místa, stav domu atd..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam