• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MISHUGERealitní kanceláře - zkusenosti, reference
    ::všechny zkusenosti a reference sem..::
    k ním přidejte odkaz na konkrétní RK nebo jméno realitního makléře..
    určitě nebude na škodu rozepsat,co konkretně vadilo bo naopak co konkrétně potěšilo



    aneb profiltrujem dobré RK a na ty špatné se vy----!!!


    *************POZOR***POZOR***POZOR******************
    Ti,co pracuji jako makléři-jen ti spolehlivý atd(bo mají profesi spojenou s prodejem nebo pronájmem nemovitostí, pozemku atd atd) a mohou a chtějí případným bytu chtivým zájemcům poradit bo nabídnout "ferslužbu;" nechť ať do záhlaví se napíšou..ve stylu..ID, co dělám, co mohu nabídnou,jak můžu poradit atd..
    nebylo by naškodu si trochu pomoc;)
    *************POZOR***POZOR***POZOR******************


    ID Konopaslik - realitní makléř, autor realitního blogu www.martinlipa.cz. Osobně působím v Praze a rozumném dojezdu (cca 60 km), lidi mám po celé republice. Pomohu prodat libovolný typ nemovitosti, pronájmy jen okrajově. Kupujícím zajistím nejvýhodnější hypotéku. Reference buď na nyxu, nebo na stránkách. Jsem ochoten poradit i online, ale nechci se účastnit veřejných nikamnevedoucích debat na téma RK ano či ne, nevtahujte mne do nich.

    Diskuze podobného tématu:
    Byty, bydlení - prodej, pronájem, inzeráty - (de)regulace - hypotéky - družstva ... vše o bydlení
    rozbalit záhlaví
    WEN
    WEN --- ---
    WICKPICK: maj to takhle nastavený právě z důvodu konkurenčního boje.. pronajímatel to pak radší udělá přes realitku u který nemusí nic platit..tudíš realitka dohání zisky na nájemníkovi..
    taky se mi to nelíbí, ale co naděláme, že..prostě si to takhle nastavily..

    jinak spol. dominogroup se snaží dělit provize napul mezi oba zucastněné.. (dělaj ale spíš na zakázku.. práve z duvodu exkluzivity a kladení podmínek provize, pul na pul)
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    WEN: prave proto bych pochopil kdybych platil podle toho co vyuziju. tzn. ze by meli nejakej fix za zprostredkovani, dejme tomu ze bych byl ochotnej uvazovat o peti tisicich a teprve kdyz vyuziju dalsi sluzby platim vic. to ze placnou takovyhle cislo je podle me loupez za bileho dne.
    Jo a ta smlouva je prave z realitky....
    WEN
    WEN --- ---
    WEN: desítka za pronájem, ne jako provize..
    WEN
    WEN --- ---
    WICKPICK: tu smlouvu by ti právě měla zkontrolovat realitka (pokud je to smlouva přímo majitele), předpokládá se, že smlouvám rozumí, v př. totálního blábolu by měla vytáhnout z kapsy svůj triumf..svojí podnájemní smlouvu..
    lidi akorát nadávaj, jaký maj provize.. ale ty lidi taky musej služby tý realitky využít, že.. realitky by měla být jako garant toho "obchodu" a když už někoho za něco platim, tak za to chci odpovídající zodpovědnost.
    a desítka mi prijde odpovídající..
    navíc solidní realitka si bere půlku do pronajímajícího a půlku od novýho nájemníka.. přeci jen by měli za ten servis zaplatit obě strany..
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    GREVE: drahy to je, ale je to cihla, prizemi, 3 minuty od metra, zahradka k dispozici, kompletne zarizeny novym nabytkem, staci privezt periny :-). co me ovsem sere neskutecne vic je drzost realitek rict si o jeden najem za UPLNY HOVNO, za to ze si s tebou potresou rukou a vyplnej ti smlouvu je to vopravdu nechutny odirani lidi....
    GREVE
    GREVE --- ---
    Jo a máš to nějaký drahý, deset tisíc za 43 metrů v Libni v přízemí bych nedal :-) Ale možná ten byt vypadá fakt pěkně.
    GREVE
    GREVE --- ---
    WICKPICK: To odstoupení od smlouvy je skutečně nějaká blbost. Tohle přece neni legální, takhle se nájem ukončit nedá.
    WICKPICK
    WICKPICK --- ---
    prosim pekne, mohl by se mi nekdo problemu znaly podivat na tuhle najemni smlouvu? mam to zitra podepisovat tak aby tam nebyla nejaka bota. napr mi je divny ze pokud se mluvi o okamzitem odstoupeni od smlouvy, nejsou tam podminky za kterych na to ma pravo najemce, pouze pronajimatel.
    realitka se jmenuje Maxima.
    diky moc predem
    http://sweb.cz/wickpick/nyx/smlouva.DOC
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: to chápu a ostatně to sama musím mít na mysli, neboť v oné lokalitě vlastním ještě nějaké pozemky a nerada bych, aby na mě při návštěvách čekali místní s cepy a sudlicemi:-))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Dost často v tom hrají roli ohledy na sousedy.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: to ano, rozdíl je ovšem v počtu.
    ad nejsympatičtější zájemce: to je dost sympatický bonus pro prodávajícího:-) Ale dost tomu rozumím, člověk pak nemá tak hanebný pocit, že "dědictví předků" předává do rukou nějakému halamovi...:-))
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Ale to musíš všude. I když uzavíráš smlouvu na odběr el. energie, smlouvu s operátorem mobilního telefonu,...prostě pořád. Co funguje je doporučení. Já poslední dobou řeším už jenom nemovitosti svých bývalých klientů nebo jejich známých, mých známých a jejich známých. A začínám mít docela plno. Ale předem říkám, nejsem "profesionální" makléř. Spíš se bavím tím, že se bavím s lidma a občas z toho vypadne nějakej kšeft.
    Poslední dobou se mi stává, že nejen že musím prodávajícím sehnat kupce, ale pokud seženu více zájemců, tak ještě musím zařídit, aby si to koupil ten prodávajícímu nejsympatičtější.:-))
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: :-)))
    No, to je právě to nemilé, že musíš pořád sledovat, zda se někde neklube něco jako podvod.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: No myslím, že "neprofesionalita" se ještě dá prominout. Ale podvod je svinstvo.
    Já jsem začátečník a samouk, ale třeba to nebude průser.:-))
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: tak fajn:-))
    ad smlouva: problém je asi spíš v té "slušné realitce":-))
    Jsem si jista, že existují velice seriózní realitní kanceláře, v nichž pracují profesionálové, jimž je radost svěřit všechny starosti kolem nemovitostí: ale zároveň se v této oblasti pohybují lidé, kteří by se v zájmu dobré pověsti RK zde pohybovat neměli...A je těžké to bez předchozích zkušeností odlišit.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Tak já ti to prodám i bez smlouvy.:-)) Ale ta smlouva je pokud si vybereš slušnou realitku spíš ochrana pro tebe.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    COWBOY: Musela bych být naprosto přesvědčena o spolehlivosti a profesionalitě realitky. A to zatím nejsem.
    ad provize: pokud se sama obrátím na realitku, aby prodala mou nemovitost, pak považuji za normální, že si za to naúčtuje proooooovizi (ode mne). Pokud mě ovšem osloví realitka s nabídkou, že má anebo mi sežene kupce na mou nemovitost, pak očekávám dohodu, že já dostanu sumu, kterou chci (a je samozřejmě na makléři, aby zvářil reálnost tohoto mého požadavku) a realitka si k ní připočte svou provizi, tedy zaplatí jim ji vlastně kupující.
    COWBOY
    COWBOY --- ---
    BLUDICKA: Proč nechceš výhradní zastupování? Provize od prodávajícího není obvyklá, ale občas se setkávám s tím, že prodávající trvá na tom, že provizi bude vyplácet on.
    BLUDICKA
    BLUDICKA --- ---
    NEGATIVNÍ reference na RK Evropa:
    Začátek jednání s makléřem v pohodě, prohlídka nemovitosti (prodáváme) taky, debata o požadované ceně rovněž bez problémů. Už jsme se téměř loučili s tím, že on si dá dohromady podklady pro nabídku, když mi řekl "a co kdybychom si teď skočili na kafe a přitom byste mi podepsala smlouvičku" (o které předtím nebyla řeč, upozorňovala jsem, že nechci výhradní zastupování).
    Odpověděla jsem, že zásadně žádnou smlouvičku nepodepíšu u kafe, ale ať mi dá papíry, že si je pořádně prostuduji a zkonzultuji s právníkem.
    Papíry jsem dostala, při pročtení jsem přišla na několik ne zcela jasných bodů (s právníkem jsem nekonzultovala, je pravděpodobné, že by měl více připomínek); především tam byla řeč o provizi, což odporovalo ústní dohodě (ve smyslu - my požadujeme xx Kč, vy si přihodíte částku x a najdete kupce, který to za xx + x koupí), a pak tam taky bylo napsáno, že provize je _______% + DPH, je splatná v hotovosti při podpisu kupní smlouvy; přičemž o DPH se nemluvilo už vůbec a k tomu mi nebylo jasné, kolik procent by mělo DPH dělat a z jaké částky by se počítalo.

    Napsala jsem tedy mail, kde jsem se o těchto nejasnostech zmínila a požádala jsem o vysvětlení.
    No, a to bylo všechno.
    Pro RK Evropa jsem tím přestala existovat:-)
    BERNA
    BERNA --- ---
    tak nejake reference na kancelar Lexxus
    kupoval jsem pres ne byt od developera. Par mensich problemu se vyskytlo. vetsinou byly zpusobeny laxnim jednanim maklere. cena v rezervacni smlouve byla napsana s DPH pritom ve skutecnosti byla bez DPH. a pak zapomnel pripomenout, ze technicka prejimka bytu musi probehnout pred kupni smlouvou. takze na to si vzpomnel az kdyz jsem prisel podepisovat kupni smlouvu. Spoleh na nej ovsem byl, co slibil to udelal. sice to trochu trvalo a musel jsem ho stale bombardovat telefonaty, ale to k tomuto oboru trochu patri. Komunikace s nim tedy spise z me strany proto bych jeho chovani oznamkoval za 3.
    hyposervis - pomohl s komunikaci s bankou a vyrizeni hypo + pojisteni. skvela komunikace.
    WEN
    WEN --- ---
    ULI: a je to.. myslim, že je to nejjednodužší.. sice Vás něco bude stát zaměření a náklady spojený se samotnym rozdělením (taky doufej, že Vám ten pozemek vůbec dovolej rozdělit..), ale svý máte jistý..
    volala jsi na místní stavební úřad? (kvuli tomu rozdělení? radši bych se tam zeptala, než budu mít ve smlouvě penále za nedodržení smlouvy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam